Főleg hogy a pöcegödrökért fizetsz. Annak mi köze a kúthoz?
Ha bejelented és fizeted az adót rá, akkor már nem szennyező ugyan az a kút?
Egyetértek. Minél többen nem jelentik be annál hatástalanabb ez a próbálkozás. Tehát nemzeti kötelességünk nem bejelenteni 😁
Viszont víztisztítót most kell venni, mert amikor ránk borítják a szaros bilit, ugyan úgy mindenki azonnal venni akar, mint most a napelemes mizériánál.
hát nekem volt néhány ingatlan adásvételem egyszer sem jöttek ki. Gondolom ennek is meg van az oka. Vagyonszerzési illeték az ingatlan adásvételi értékének 4%-a. Mondjuk ez egy szemét adó a semmiért amiből van sok hazánkba. Milyen vagyont szerez az az ember egy ingatlanvétellel aki a leadózott jövedelméből ingatlant vásárol? Csak a saját megtakarítását elköltötte és tök mind1 mire. De ha ingatlant vesz belőle akkor meg vagyont szerez(fejét fogó) Vagyont akkor szerzett amikor összegyűjtögette a megtakarítását abból meg adózott már mint a katonatiszt.(kezeit széttáró) De nem is ez a lényeg. Adóhatóságtól illeték megállapításra akkor küldenek ki ellenőrzést ha úgy ítélik meg az ingatlan többet ér mint ami az adásvételi szerződésen szerepel. Nem akarnak elesni a 4% ingyen bevételtől. Ha egy ingatlan piaci értéken ér 20 milliót ti ráírtok a papírra 18-at kutya nem fog hozzátok kijönni ellenőrizni. De ha ráírtok 7-et akkor mennek mint adott példádban írtad. Hozzátok is ezért mentek ki. Aztán lehet, hogy annyira szar állapotban van az ingatlan, hogy telekértéke van ezt az adóhatóságnál nem tudják megállapítani csak ha megnézik. Aztán jóváhagyják. Látják, hogy a környéken mondjuk 500 E ft/nm2 értéke az ingatlannak a kérdéses ingatlan meg majd összedől azért kelt el ennyiért és jóváhagyják. Vagy azt látják, hogy jóval ár alatt történt az adásvétel ennek az okát nem firtatják de van egy négyzetméter taxa táblázatuk az alapján felbecsülik az ingatlan értékét és az alapján számolják ki a vagyonszerzési illetéket. Na ha a nav küldi a levelet, hogy a megjelölt időpontban jön akkor mi van? Kamionozok 3 hétig otthon sem vagyok, nyaralni vagyok 1 hónapra, kórházban vagyok 3 hete életvitelszerűen külföldre költöztem és akkor mi van? Majd ad egy időpontot, hogy jön? Hát jöjjön csengő a postaláda mellett 😅
Ha te valakit nem akarsz beengedni az ingatlanodba nagyon nehéz hivatalos úton bejutni oda. A társasházakban folyamatosan azon küzdenek, hogy valami módot lehessen találni a szolgáltatóknak a magukra hagyott ingatlanokba történő bejutásra. Sokan uccu seggem láss várt elindulnak szerencsét próbálni aztán anélkül, hogy bárkinek 1 szót szólnának elhúznak mosogatni külföldre évekre. Aztán pl. 4 emeleti távhőnél minden évben kellene a rendszert légteleníteni van ahová már 1,5 éve nem tudtak bejutni mert nem tudta a szolgáltató megszerezni a hozzá szükséges papírt. Szóval ez a hivatalos út. Nehezen járható ha nem partner a lakó. A nem hivatalos én mondtam, hogy törjék fel az ajtót öntsenek be egy vödör vizet, hogy csőtörés aztán onnantól van bejárásuk az ingatlanba. Mert Közösségi kár megakadályozás egy társasházi ingatlannál előrébb való mint a magántulajdonhoz való jog. (kezeit széttáró)
De térjünk vissza a vizes témára. Te kaptál a saját háztartásodba levelet a helyi jegyzőtől a kormánytól vagy akár a jóistentől, hogy neked ezt be kell jelentened, vagy írta az önkormányzati hírek vagy láttad a tv-ben vagy olvastad az interneten?
Azt a részét te komolyan gondolod amit írsz, hogy azért olyan qrva fontos ezt most lejelenteni, mert, hogy elszennyezik a kutak a vízhálózatot 😂 Ezt a vicc topikba írd inkább 😅 Egyrészt kútból kifelé veszünk vizet nem visszafelé töltünk bele szennyeződést. De Én sajnos Tsanyinak hiszek, hogy itt megint arra megy ki a játék, hogy valamilyen formában adóztani tudják. De tulajdonképen szerintem majd a végén ott lesz a lényeg, hogy lölőé a víz is. aztán ez qrva drága lesz majd. ami eddig csatornástul 1000-2000 ft/m3 ezt szépen felemelgetik 8-10 ezer ft/ m3, hogy fizess a vízért is havi 50-70 ezret(kezeit széttáró) na itt lépnek életbe a saját fúrt kutak mert ki az a marha aki onnantól kezdve hálózati vizet akar használni. (kezeit széttáró) Mer el is kezdték pedzegetni, hogy emelkedni fog a vízszolgáltatás mert hát ugye baromi veszteséges sok éve már 😂
Én már nem hiszek semmi ilyen lejelentgetésbe az ingatlan megszámlálásnál is fenyegetőztek aztán a végén kiderült, hogy kb. 60%-os lett a bevallás a többit meg leszarták.(kezeit széttáró)
Ezen az oldalon lehet elég körültekintö tájékoztatást kapni: https://kutengedelyezes.hu/
"Amennyiben engedély nélkül fúrt, vert vagy ásott kúttal rendelkezik, úgy annak a fennmaradási engedélyét a 1995. évi LVII. törvény szerint, utólagosan 2023. december 31-ig bírságmentesen kérelmezheti."
forrás: https://kutengedelyezes.hu/fur...
Ahogy tudom ez amolyan eu-s stratégia is. Pl a németeknél sem lehet csak úgy ásogatni, furkálgatni, igen komoly indok kell, pl hogy tradicionális sörfözde, és 4 alapanyag egyik összetevöje a minöségi réteg vagy karsztviz.
Elöadásokon a hozzáértö a hallgatoságnak egy egyszerü példát szokot felhozni:
-" egy vödör vizböl szívószálakon lehet inni, ha valamelyik visszaköpi amit ivott vagy belevizel a vödörbe afterpartin, akkor utána mind azt isszák / isszuk. Lehet pár évtizede, fél évszázada, kevésbé volt ilyen stratégiai jelentöségü ez a kérdés, de mára úgy tünik azzá vált. Akkor még a józan ember nagyobb szimbiozisban élt a természettel, kevesebb káros anyag volt a háztatásokban, kisebb esélye volt, hogy visszaszennyezék a kutak vizét. Nyilván akkor is létezett engedély nélkül létesített szennyviz vagy esöviz elvezetés a kútban, és hasonló kreatív dolgok...
Az, hogy hatóságoknak milyen jogkörei vannak egyes esetekben, azt én pontosan nem tudom. De házvételnél a NAV küldte a levelet, hogy a megjelölt idöpontben helyszini szemlét tart az ingatlanban, hogy "szaggértöje" megállapítsa annak "vélt vagy valós értékét" ami után majd kiszámítják a befizetetndö ingatlan-vagyon szerzési illetéket, vagy mi a bánatot. (Az ingatlan forgalmi értéke nem minden esetben azonos vételeszi szerzödében feltüntett értékkel, a hatóság ezt ugye elülbecsülheti. Természetesen kevesebb nem lesz az ingetlan értéke
, hogy aztán kevesebb illetéket kelljen csak befizetni. De gondolom ez köztudott.)
Szóval értesítésben a helyi szemléröl a hatóság értesít, és ha személyesen vagy megbizott által nem biztosítod az ingatlanba való bejutást annak szemléjét, akkor hivatalos levélben olvasható annyak anyagi és egyéb vonzata. Szerintem egy "vizvételezési" vagy egyéb objektum esetén sem lesz ez másképpen.
...szerintem...
nem gondolnám, hogy ez ilyen 1cerű(gondolkodós)
Az, hogy ez eljusson egy ilyen hivatalos okiratig egy csomó mindenen keresztül kell mennie(gondolkodós)
Aztán ezt a papírt is hiába lobogtatja ha nem engedem be. Nem gondolnám, hogy erre lenne kapacitás, meg mindenhová tudnak kiküldeni 2 rendőrt a "szakértővel", meg mindenhol majd otthon lesznek ahová" alapos gyanú" miatt be akarnak hatolni(kezeit széttáró) Már ez is egy vicc ahogy írom, hogy alapos gyanú, mert másra mire tudna adni a bíróság egy házkutatási végzést 😅 Locsolom a füvem a saját magam által megfúratott kútról amit saját berendezésemről saját áramomról üzemeltetek 😅 Tényleg ez most a legfontosabb, mikor lehet kitör egy 3 vh 😅 Mert a vízvagyon az állam tulajdona és ez most jutott eszükbe? Az előző 1038 évben meg nem számított? 😂
nekem van 3 fúrott műanyag kút is, bár ebből az egyiken van a fészer, szóval kettő aminek a felső része is megvan
az egyik full szar, kézzel még úgy ahogy adja a vizet de úgy se nagyon, a másik is szar a szivattyú nem tudja felszívni nyáron a vizet, ez mondjuk kézzel működik, csak mire felhúzok 3 vödör vizet teljesen elfáradok
amiót a napelemre cseréltem a kecskét nem is húztam fel egy vödör vizet sem
most ezeket jelentsem be?
buzik ezek
de ezt, hogy ellenőrzik? Köteles vagyok beengedni a portámra,. mert a gázóra a házon belül van, oda beengedem a tigázost, a villanyóra a portán belül a ház falán lévő dobozban van oda is beengedem az mvm-est. A vízóra a ház előtt van, nekem be sem kell engednem a bácsvizest (kezeit széttáró) Vagy ha jön bárki ellenőrizni mi van ha azt mondom nekem kutam nincs. De Ő azért meg szeretné nézni én meg azt mondom, hogy én meg nem szeretnék a portámra beengedni senkit. Hozzon egy jogerős bírósági végzést ami alapján én köteles vagyok a saját magántulajdonomba beengedni(gondolkodós) Ha én nem engedem be erőszakkal csak nem jöhet be, vagy ha bejön a vaslapáttal leüthetem gondolom nem?
pl. van olyn házam ahol a villany is meg ha a csonkot végre lerakják a ház elé a gázóra is a kerítésben lesz a víz meg a ház előtt tehát oda senkit sem vagyok köteles beengedni(szemeit körbeforgató)
Nem olvastam a rendeletet. De mimdenhol kutak meg furt kutak szerepelnek a hirekben. Ásott valóban nem sürün ment túl mélyre. Második vizrétegnél.általában megálltak.
A jegyzőnek lesznek fontosabb teendői. Pl a kertekben, hegyekben álló illegális szeméttelepek ellenérzése. felszámolása! Lesz teendője vidéken bőven. Utána jöhet a szennyvíz bekötések előirása.....stb. Nem fognak örülni a négerek 🤣
Az én portámon a drón semmit nem.fog látni, pedig van. Amugy meg barmok mert faluhelyen nincs vagy nem volt porta ÁSOTT és nem fúrt kút nélkül. Különben szomjan haltak volna az állatokkal együtt. Kevesen lehet betemették, de az nem jellemző sehol.
Jövőbeni adóztatásra, mire másra? Kérdés véghez viszik-e mert legutóbb is az utolsó hónapokban viszakoztak illetve elodázták, mindesetre pont a vidék szívja meg.
Ha bejelented és fizeted az adót rá, akkor már nem szennyező ugyan az a kút?
Egyetértek. Minél többen nem jelentik be annál hatástalanabb ez a próbálkozás. Tehát nemzeti kötelességünk nem bejelenteni 😁
Viszont víztisztítót most kell venni, mert amikor ránk borítják a szaros bilit, ugyan úgy mindenki azonnal venni akar, mint most a napelemes mizériánál.