legegyszerűbb volna a gázt is visszamondanád(gondolkodós) Német mintára egy lapostányérra teszel egy szál gyertyát, majd melegítesz egy üres konzervdobozt. Ha jó a szigetelés hőség lesz a lakásban 😅
nem(kezeit széttáró) Nálam ugyanaz a helyzet mint bárki másnál(kezeit széttáró) 1729m3-ig jár a rezsicsökkentett 110 ft-os gáz az felett meg 750 Ft. Én 2 hónapot kifűtöttem vegyessel. Most maradt 800 m3 gázom fűteni. Ha minden jól alakul az már elég lesz a fűtési szezonra(kezeit széttáró) Nekem a vegyes rendszer dec 20-ára állt össze, febr 20-ig fűtöttem vele. Ha semmi nem változik jövőre úgy csinálom, hogy el kezdek fűteni gázzal. Aztán amikor elfogyott 1629 m3 mert 100 m3 tartalékolok mondjuk főzésre amikor elfogyott a gázkvóta akkor indítom a vegyest(kezeit széttáró) Azzal meg kifűtök a szezon végéig(kezeit széttáró)
Nálunk a cégnek semmi kedvezmény nem járt(ujjával nemet mutató) az első köbmétertől az utolsó köbméterig bruttó 1740 Ft a köbméter gáz(kezeit széttáró)
voltam bent egy nagyobb cégnél múlt héten(kezeit széttáró) Gázzal fűtött jó meleg idő volt(gondolkodós) Kérdeztem, hogy ti azt, fizetitek ezt a rengő sok pénzt a gázért? Azt mondta mi úgy csináltuk, hogy 2022.12.31-el járt le a szerződés. Addig adták a gázt bruttó 165 Ftért köbméterenként(kezeit széttáró) Mondom tudom de most február van(óranézegetős) Azt mondta a srác, hogy Ők tavaly júliustól minden hónapban több ezer köbméterrel többet diktáltak december végéig így előre kifizették olcsó pénzért a még fel nem használt mennyiséget is amit tulajdonképen most használnak(kezeit széttáró) De mondom azt mondták, hogy a szokásostól eltérő bediktált mennyiséget felülvizsgálják(kezeit széttáró) Azt mondta szarik rá, mert mit tudnak csinálni? Ha holnap kijön egy ellenőrzés és megállapítják, hogy a mérőben sokkal kevesebb van, mint ami már ki van fizetve legfeljebb visszautalják a pénzt és onnantól nem fűtenek gázzal van 4 db 55 kw-os vegyes kazánjuk amit az ősidőkben még használtak, működik a rendszer meg van betárolt fájuk(kezeit széttáró) Én meg ezt nem mertem csinálni mert fostam, hogy megbaxák a szánkat(fejét fogó)
Amik oda le vannak írva(kezeit széttáró)
A rezsibaszkódás előtt 3500m3 gáz került a cégnek 577 ezer ft-ba, ha most ugyanezt a mennyiséget elhasználnánk ezért fizetnénk 6millió 88 ezer ft-ot(kezeit széttáró) szóval kerek 12 szeresét(fejét fogó)
igen. Az új autót fizeted a0-ban mert, hogy forgalomba lévő autóra kötelező a biztosítás. Aztán amikor eladod a régit erre van akár 2 éved is (óranézegetős)a régi bónuszodat átviheted az új autóra(kezeit széttáró)
kijött a céges gázszámla(meghajlós) 4 m3-.ért fizetünk 6958 Ft-ot 😅
Nem általkodnak 1739,5 Ft-ot felszámolni köbméterenként(gondolkodós) Persze ez bruttó az áfa visszaigényelhető 😅
Nos átlag fogyasztás évente volt 3500 m3. Ez az jelenti, hogy 6 millió 88 ezer ft-ra jönne ki a fűtésszámla 1 szezonra(fejét fogó) szemben az eddigi bruttó 577 ezer forinttal 😆 Mondjuk nem tudom januárba hová pocsékoltuk el a 4 m3 gázt mert, hogy nem használunk már gázt különben beledöglünk(szemeit körbeforgató)
De itt arról van szó (szerintem)hogy addig nem tudja átvinni az új autóra a bónuszt amíg a régi a nevén van.Ha eladod a régit és nem veszel újat akkor él a 2év.
én is kiváltottam asszem 11 vagy 14 körül volt az állami(gondolkodós) Nekem is az rémlik mint ha tavaly ez fele se lett volna(gondolkodós) Ellenben ha holnapig nem adod le a fogási naplót valami sokezres büntetés a jutalma ezt is megemelték(gondolkodós)
A helyedben én minden évben teleírnám év végéig a fogásinaplót a megengedett darabszámig a 3 nyaras épen méretes pontyokból, hogy azt lássák, hogy fogy belőle így telepíteni szükséges(kezeit széttáró)
de mondjuk ha megmutatod neki azzal a kis keresztel, meg a jobb egérgombbal kijelöli és lehúzza a többihez automatikusan hozzárendeli a meglévő képletet akkor már tudni fogja. Szerintem nem azon kell kacarászni mit nem tud az illető hanem a saját érdekedben minél hamarabb megtanítani neki ha egyébként meg a te segítséged lesz a munkád során(kezeit széttáró)
szerintem egy átlag felhasználónak 5%-k tudás sem kell az exelből(gondolkodós) Elég komoly program. Olyan ez mint amikor matematikából a halmazokon, vektorokon a valószínűség számításig a sok ismeretlenes egyenletig mindent tanítanak az iskolában de az emberek 99%-a csak a 4 alapvető műveletet használja az élete során azt is géppel 😆 Akinek meg ennél több kell a munkájából adódóan az meg ért hozzá, különben nem tudná elvégezni a munkáját(kezeit széttáró)
de nem ez volt a lényeg szerintem(gondolkodós) Elég lenne az aktuális mérőállást beírni ha a képlet hozzá van rendelve az adott cellához automatikusan kiszámolja és a végeredményt írja be(gondolkodós)
lehet el kell adni a napelemet mert minden sokkal kevesebb van mint kellene
Nálunk a cégnek semmi kedvezmény nem járt(ujjával nemet mutató) az első köbmétertől az utolsó köbméterig bruttó 1740 Ft a köbméter gáz(kezeit széttáró)
A rezsibaszkódás előtt 3500m3 gáz került a cégnek 577 ezer ft-ba, ha most ugyanezt a mennyiséget elhasználnánk ezért fizetnénk 6millió 88 ezer ft-ot(kezeit széttáró) szóval kerek 12 szeresét(fejét fogó)
Nem általkodnak 1739,5 Ft-ot felszámolni köbméterenként(gondolkodós) Persze ez bruttó az áfa visszaigényelhető 😅
Nos átlag fogyasztás évente volt 3500 m3. Ez az jelenti, hogy 6 millió 88 ezer ft-ra jönne ki a fűtésszámla 1 szezonra(fejét fogó) szemben az eddigi bruttó 577 ezer forinttal 😆 Mondjuk nem tudom januárba hová pocsékoltuk el a 4 m3 gázt mert, hogy nem használunk már gázt különben beledöglünk(szemeit körbeforgató)
A helyedben én minden évben teleírnám év végéig a fogásinaplót a megengedett darabszámig a 3 nyaras épen méretes pontyokból, hogy azt lássák, hogy fogy belőle így telepíteni szükséges(kezeit széttáró)