Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

meg a fényező
úgyhogy azóta csak és kizárólag a mami, meg rajtam kívül 3 tényleg igazán nagyon "olyan" ember érhet hozzá
[#5373365] 2017. 08. 29. 9:35 MuZ

Megkérnélek,hogy lassan olvasd el!
Mentem többel is és tetszik is!
igen, nagyon sok olyan eset van ahol egyébként a szerelők... kegyetlen árakon kb semmit nem csinálnak, életemben egyszer vittem szerelőhöz, nagyon féltettem, ezért kértem hogy amennyit tudok menni együtt szereljünk (pedig akkor még a kis csúnyaság volt), megengedték , sőt gyakornoknak is kaptam lehetőséget, hogy mehessek.Nyilván mikor nem voltam ott, akkor is csinálta a srác, aki egyébként junior szintű volt, de voltak olyan hibái, amit épp ésszel null tapasztalattal sem kellett volna elkövetnie ( de ez csak sztem):
1, nem ígérek úgy , hogy nem tudom betartani - elhanyagolható egyébként ez esetben
2, először megnézem, mi a hiba, és beszerzem a megfelelő alkatrészt hozzá, mert amíg nincs meg, meg x napig megérkezik, még lehet használnák a gépet
3, megvan az alkatrész akkor bontom, szerelem
4, ha összeraktam, vagy letesztelem, de inkább megkérem az ügyfelet, vigye el egy tesztkörre , minden rendben van- e

egyébként nem vittem volna el, de vmiért akkor a mamiba nem tudtam elvinni, teleszkóp olajcsere volt

szétkaptuk a motort, alkatrész x napig érkezett , ott ázott kint darabokban, mindegy megcsinálta, azt inkább főleg néztem és kérdezgettem, összeszereltük, ez 3 nap volt asszem kb

majd az utolsó nap, mikor elhoztam, úton tűnt fel, hogy vmi nem stimmel, fuldoklik a motor 50 felett, és annyi a max sebessége, sík ideg voltam, este 8 után volt, gyorsan hívtam a szerelő ismim (autós) , aki 2 utcányira van,azonnal segítsen, rohadt nagy baj van, néztük, nem jött rá, megpróbáltam kicsit megnyugodni, mondom garázsba leviszem, útközben elkezdett kattogni az agyam, garázsban is melette ültem mi a túró baja lehet, nézegettem, telefonáltam, tudom ha kell segítség, kikhez forduljak, és sosincs olyan , hogy nincs vmi feltételezésem, hogy lehet ez vagy az a baj, max tévedek, de szeretem megtudni is nyilván meg megbeszélni, sokat tanulok vele...

szóval beindult a telefonálás is, miközben arra jutottam valószínűleg nem kap elég levegőt a kicsike, hívom este 9kor a mamit, hogy ez van, kell a motorom, melóba megyek stb, csináljunk vmit, másnap reggel elméleti óra közben sétálok be a pink motorral a tanterembe, sokan ismernek, 1 éve... tanulók közül néztek, hogy ez most mi ....

"hát akkor gyakorlat következik, itt ez a motor ez és ez a baja", mondom nekik mit sejtek, megnézték, és az volt a gond, hu de örült a fejem, hogy nem mondtam hülyeséget, és akkor hát szét kell bontani a motort, hogy normálisan visszalegyen téve , mert azért nem kap, oké , na elővettem a kis pink szerszámkészletem, akkor az tényleg kiverte a biztosítékot, majd nekiálltam szétszedni a motorom, ők is neki estek, én meg mondtam melyik helyre milyen szerszám kell, hanyas méret stb, együtt megcsináltuk, ott is tanultam, meg nagyon jó érzés volt, aztán mentem tovább zümmögve, ezek hatalmas emlékek, imádom , a motorom volt a tanuló motor mindenkinek akkor :))
az igaz.....és a tolltartó se olcsó 1-2 ezer volt már 10 éve is
Cseszhetem ha nincs alienem.
nekem minden évben volt egy fölös tolltartóm a gyerek miatt kettő nagyonfasza minőség, a többi ilyen puhadaló valami
egszer kaptam egy szerszámos övtáskát, de cipelje akinek kell....volt vagy 3 kiló, mert ugye ha nagy minden szart beletesz az ember
Sznob vagyok így lőttem egy ilyet.

https://www.fc-moto.de/en/Krie...
kettő ilyen méretű tolltartóba elfér minden szerszámom: http://webaruhaz.zoldkapocs.hu...
szűken elférne egyben is de tartok tőle hogy a gumioldat megsérülne a vasaktól így szét van szedve a szerszám és az egyéb "puhább tárgy"
ennyibe minden elfér még a pót karok is
plusz egy 1000forintos kézi pumpa amivel 100 nyomás 1 bar
Sógornőm pár napja
Èn az otthon szülèst támogatom!
22-24 és egy 27es kulcs
27-es és mindig van nálam.
A genyaccal lehet nem mondjuk a 46-os krovát èn se vinnèm nagyobb mint az Ifa csavar.
Te is ott szültél?
Én már kettőt elhasználtam....igaz mostanra több olajat eszik a motor mint az MZ, de a vezérműve legalább rendben van
Nekem is...azt is lehet cserélni házilag
Ja és nem útközben kell szerelni, hanem előtte
Akkor útközben már csak a bowden és biztosíték hibák maradnak....defektet sem tudsz javítani, mivel veszed ki a kereket? 20+ méretű kulcs kell hozzá
Én alapvetően szeretek szerelni, és érteni mindenhez. Ebből is élek, mert a munkahelyem még pénzt is ad a hobbimért :) Ezen felül praktikus is, mert sok a kutyaütő szerelő, meg "mester". Nekem ezekre nincs problémám. Amit magamnak csinálok az tuti jó lesz, mert addig nem hagyom abba míg ez állapot be nem következik.
Persze jó világ lenne, ha korrekt pénzért korrekt munkát kapnánk, de sajnos gyakran az árral nem függ össze a minőség. Muszáj ügyesnek lenni, hogy ne húzzanak le. Akár értesz a témához, akár nem. Nekem legalább van alternatívám, nem vagyok rájuk szorulva.

Másik, hogy eleve azért kezdtem el, mert mondták hogy ennyi, meg annyi lesz, de elgondolkodtam hogy én egy hónapig gürizek ennyi pénzért, ezek meg 2 nap alatt legombolják rólam, szóval ennyiért nekem is megéri ezt csinálni, akkor miért ne. Pont az autó fényezés volt, ez amikor TK-ra vágták a nehezen összespórolt pénzből vett 10 éves Astrámat és a biztosító felét sem fizette ki a valós piaci árnak.
Ennek köszönhetően amíg nem volt pénzem is elég jól elkaristoltam, mert megvehettem az olcsó vackokat és megcsináltam fillérekből.

Manapság persze már én is lustább vagyok és van pénzem is, sok mindennel vagyok úgy hogy ennyiért dolgozzon vele más, de amire azt akarom hogy jó legyen azt továbbra is magam csinálom. Pl. Toyota márkaszervizekben nincs szerelő. Hónapokra lehet csak időpontot kapni, lehúzzák az embert, mert a Toyota az autók Hondája így minden drága hozzá, és még szarul is csinálják a dolgukat. Alapvető hibákat nem vesznek észre úgy, hogy mondom nekik hogy nézzék meg mert én ezt érzékeltem, de hogy ők értenek hozzá, biztos megtalálják.
-Ááá semmi gond vele, használjam csak, ez sose romlik el.
Ja aztán az osztrákoknál a 20%-os emelkedőn forrt meg a vizem mert kiderült az elektromos vízpumpa döglődik és nem keringet eleget egy 4 éves autónál. Még szerencse, hogy valamennyire megy tisztán villannyal is mert ilyenkor mindig leállítottam a benzines motort. Normál terhelésen meg nem volt vele gond.
Persze én pillanatok alatt kiderítettem kínai ODB2-es csatlakozóval és androidos Torque szoftverrel, mert ugye hiába van profi műszere, ha a motordiagnosztikához fű a gyakornok.
Aztán csak anyagárra 250 ezer forintot mondtak, plusz szerelés. 80-ért vettem eredeti alkatrészt a németektől, amiről leköszörülték a Toyota logót ezért olcsóbb lett, és pár óra alatt kicseréltem egy villáskulccsal.
Persze mindezt nem tudtam volna csuklóból megoldani, ha nem berhelem szénné minden eddigi járművemet.
amúgy mikorra várható a baba? :)
amúgy ha van pénzed menj szülni inkább egy magán klinikára
ez a "sima" se olcsó sőt inkább pofátlanul drága(az a pár kórházi nap simán 200) akkor már inkább egy magánklinika 3x ennyiért és nem basszák oda melléd a gyereket hogy: "itt van azt csinál vele amit akar"
én eddig azt hittem hogy a kecskeméti kórház nívósabb mint más környékbeli, de nagy csalódás volt
Menj már a picába, de ijesztgess kérlek szépen :D Direkt nem olvasok utána semminek, videót meg végképp nem vagyok hajlandó megnézni
azt is kell cserélni, de előtte leporlad róla a bódé
uh mennyit könyörögtem múltkor fúrógépért xD és hogy féltem tőle :D