Váltakozó áram megfelelően nagy felületen, kapacitív csatolással simán tud elég sok energiát átvinni a szikrákhoz. http://youtu.be/hvQ9H9K7XeM
Legtöbb esetben nem basz agyon 😂
De volt olyan baleset hogy légpuskával lövöldözték a vezetéket a kölykök, párás időben és áthúzott egy rendes ív a pára és a lövedéknek, valamint a puska csúcshatásának hála, ami agyonvágta a lövészt.
Igen , és be is vagyok szarva mikor csipked , főleg egy alállomáson , mert ott hova a francba tudnám már magam összehúzni ?! Elég szar szokott lenni a helyzet . Az a szerencse ilyen azért nem minden nap van !
Mondjuk úgy, hogy eleve be kell tartani, azért vagyunk ott. Ha már feltöltődik akkor még csíphet egy darabig akkor is ha eltávoldsz. Kisfesz hálózatnál gondolom nincs ilyen gond, inkább középfesztől felfelé.
Mert hasonlóan működik mint egy kondenzátor, a két "fegyverzet" közül az egyik a villamos vezető, a másik a betonpumpa, közötte a levegő mint szigetelő dielektrikum viselkedik, ha csökkented a távolságot, vagy nő a levegő páratartalma akkor létrejön az elektrosztatikus kisülés, a talp szigetelése nagyfesz esetén szinte elhanyagolható. Ezzel nem szabad játszani, mert ez már az a határ amit nem érdemes feszegetni, arról nem is beszélve, hogy érzékenyebb agyonkomputerizált gépeknek be is zavarhat az agyába.
Akkor te pontosan tudod, hogy munkaterület átadásnál minek írsz alá, illetve azt is, hogy aki "vigyáz" rád mekkora felelősséget vállal. Zajvédő fal alapjának feltöltése volt a feladat, a vasúti töltés másik oldaláról lett volna ideális, de ott jelzők, vill.szekrények, közműaknák... nem tudott letalpalni. Voltam kint előző nap, nem örültem a feladatnak, csak abban bíztam, hogy valami tapasztaltabb jön a pumpával. Láttam halálos balesetről esettanulmányt középfeszültségen, ott 22ezer V-ba akadt bele a pumpa, ez meg 132ezer... de szerencsére nem volt gond, ügyes volt a kezelő. Már több éve volt, de találtam róla képet, ha megnézed 6db áramvezető van, azokat sztatikus burok veszi körül, én erre ráhagyva számoltam a megközelítési határt, így biztos nem csíp. Nagy bizalom kell mindkét részről, ráadásul akkor reggel találkoztunk először. Alállomásban meg főleg oda kell figyelni, sokkal szűkebb a mozgástér, volt olyanban is részem. Nem tudom ez mekkora gépnek számít, nekem rohadt nagynak tűnt a távvezetékhez képest!
Ilyenekhez sajna nekem is volt szerencsém , alállomáson kellett transzformátor alapot betonozni pumpával , körülöttem 120kv ,kikapcsolás nélkül , az elektrikus ott állt a közelembe , és egyfolytában vezényelt ! Kívülről szerintem semmi izgalom , de én is meg az elektrikus is leizzadt mire végeztünk ! És hogy az egész pumpa feltud töltődni sztatikusan és csipked ha hozzáérsz újjal ! Nem volt egyszerű ! 😉
A dobozomhoz akartam kulcsot mert nem volt hozzà, így kaptam a motorral. Shad doboz, kulcs nélkül is nyitható csak nem lehet fel-le szerelni.
Kulcs kell, bementem szekszárd legjobban dicsért kulcsmásolójába, mutatom neki. Nagy flegmán rámförmed hogy ennek a fele hiányzik, mit kezdjen vele…. Na a kurva anyjádat. Elmentem egy másikhoz, kb 3óra alatt megcsinálta. Visszamentem, mondom neki, haver nem hiányzott ebből semmi és már kész is.
Szerencsére sorban állt pàr ember még. Nem nagyon tudott mit mondani 🤷🏼♂️
engem nem enged oda, mert egyszer azt találtam írni a képeihez, h ne modelkedjen, mert amorf a teste és ostya a nézése, de egyébként nagyra becsűlöm, h ennyire erőlteti ezt a motorszerelést. sok sikert neki hozzá, persze nála is inkább a kevesebb volna a több
itt nálunk mindenki át akar baszni mindenkit
egy nyomáscsökkentő pohara múltkor elrepedt, aztán itthon annyi a műanyag pohár(60 ezer) mint a hollandoknál az egész nyomáscsökkentő
namármost 60 ezerért körbecsiszoltam a belső részét és belenyomtunk fél tubus fbs, szépen be lett nyomatva a résbe is aztán addig kibírja amíg ideér külföldről a cucc, bár szerintem meg sem fogják rendelni olyan jól sikerült
Erdekesek ezek a kulcsmasolok.
Elvesztettem a taviranyitos kulcsom.
Itthon 40e+ a dolog.
Ebay,anglia,9900.-
Jo,ennyit kibirok.Ok de keress embert aki ratanitja,ok,12e ert megcsinalta,csak a taviranyito tanitasat.
Ami eleg szemet dolog hogy folyamat nyomta a rizsat hogy szarok ezek a kulcsok mert kinabol jon es blabla.
De neki van tuti 45 e ert tanitva.
Mivel ezek a szarok fel-egyev utan bekrepalnak.
Egyszer szakfelügyelőként egy bazi nagy betonpumpa munkaterületéhez voltam kirendelve, mert a gép egy 132kV-os kétrendszerű távvezeték biztonsági övezetében dolgozott. Izgalmas volt, mert a távvezeték nem volt kikapcsolva. Szerencsére profi volt a gépkezelő, de megszenvedett ő is meg a gép is, hogy tartani tudjuk a védőtávolságot, főleg amikor a vezeték előtt megtörve, majd alatta vízszintesen kellett kitolni a csövet.
Egyszerűnek tűnt elsőre, de nem volt az, végig nagyon nagy figyelmet kívánt.
http://youtu.be/hvQ9H9K7XeM
Legtöbb esetben nem basz agyon 😂
De volt olyan baleset hogy légpuskával lövöldözték a vezetéket a kölykök, párás időben és áthúzott egy rendes ív a pára és a lövedéknek, valamint a puska csúcshatásának hála, ami agyonvágta a lövészt.