Ha kiszállítással foglalkozol, akkor a motor szerintem elszámolható. Bár ha mondjuk te ez HD-vel gondolod, azért szerintem ott ezt meg kéne magyaráznod. De ha mondjuk suszter vagy, ott azért ütős indokot kellene mondanod.
Nem.egyéni igény......a munkatörvénykönyve szabályozza mit kell biztosítani a dolgozónak. És a dolgozóba mindenki beleszámit aki a cég létszámában szerepel bármikyen formában
Tisztálkodási takaritási cuccok minden tevékenységhez elszámolhatóak. De szerintem kevesen élnek vele. Én pl még sose.
Ha a köcsög kukáscég szemétszállitást számoltat el ugyanarra a telekre visszamenőleg is egy évre, ugy hogy semmilyen kommunális hulladék nem keletkezik, joggal számolható el az utolsó sampon vagy tusfürdő is.
Ez a cikkszám már elég zavaros, rengeteg termék kerül naponta a piavra, ráadásul országonként eltérő, nem egységes. amiota a szabadpiac megnyilt minden is kapható.
Nekem a két légzsákos mellény simán elszámolásra került. De akinek van motor is a cégbe, az az összes ruhát kesztyüt olajat elszámolja. Nyilván ha nagyon.basztatni akarják az embert el lehet molyolni ezeken de nem ez a nagyfogás.
A logikáját értem, ezt nem kell taglalni. Én akkor is furcsállom az egyéni igények elszámolását. De mindenkinek a maga lelkiismerete majd elintézi ezt.
van havi 300+ ezer adó, amit az ilyen szarokkal jelentősen csökkentesz havi szinten
pl fogászati kezelés, de még a fogselyem is ilyen
nem mindegy hogy kimegy "feleslegesen" többszáz ezer a zsebből vagy nem, hiszen ezeket úgy is meg kell venni
pl a gyereknek előadóművész vagy mi is a tevékenységi kör, ebbe még a szappan, és a budipapír vásárlás is belefér
régen a katával nem volt semmi gond befizetted az 50 ezret aztán jónapot, most meg egymillió számlát kell gyűjteni mindenről is, igazság szerint az állam nem jár sokkal jobban, annyival hogy így teljes nyugdíja lesz(lenne) a kata sokkal szarabb volt ezen a téren
Aha.
Elgondolkodtató... Sajnos éppen egy rossz helyre elküldött belső levél miatt átmentem a kolléganőhöz, aki a... munkaruhákkal foglalkozik, és mutatta, hogy van egy cikkszámlista, amin tételesen rajta vannak a munkaruhának- védőruhának elszámolható tételek.
Nyilván nem egy motorosruhát szúr ki a NAV, de én úgy látom, szűkül az élettér.
Majd lesz valami. Annyira nem érdekes mert ha nagyon akarja az ember beviszi céges vásárlásba a dolgait amit vesz. Valami műszert vettem egyszer aztán a vámon fennakadt, kelett volna vámot fizetni rá. Mondom akkor jó, céges vásárlás lesz, cégnek megkértük gyorsan a vámszámot, rögtön nem kellett fizetni. Mivel ekkor már ugyis elszámolhatóvá válik áfástól vámostól igy sok értelme nincs a pénzrakosgatásnak
Én csak általában írtam, hogy a NAV szerintem látja a magánszámlákat is. A kp még egy ideig megoldás pár dologra, de ahogy ezt mi is tudjuk, a NAV pláne tudja. Amikor aztán megnehezítik, pl. nem lehet fizetni s futárnak kp-vel, akkor mi lesz?
Aztán mit? Kpban fizetek a cucc átvételekor, kűlföldi cég számláz. A nav csak a hozzá feltöltött számlákat látja meg a bankomat.
Nyilván ha lakossági számláról vagy annak a kártyájáról fizetsz akár láthatja is. De azt csak akkor akarja ha valami miatt nagyon kiváncsi rád.
Szerintem azt lát, amit akar. A cégesek alapból, de ha valamire gyanakszik és direktben kíváncsi valakiére, akkor azt is látja. Aztán az, hogy ezt direktben vagy kell-e engedély rá azt nem tudom (mint a lehallgatásra)
Vagyis hát mi a kérdés?
Cimbora szokta intézni a vásárlásokat mer ő tud németül az én céges adataimra. De ha csak kosárba kell pakolni azt magam is megoldom. Sisakot, kabátot vettem igy, de dobozokat meg kacatokat a haver lomjához csaptuk anno meg karácsony előtt is rendelt valamit, csak nekem semmi nem kellett most.
Ha a köcsög kukáscég szemétszállitást számoltat el ugyanarra a telekre visszamenőleg is egy évre, ugy hogy semmilyen kommunális hulladék nem keletkezik, joggal számolható el az utolsó sampon vagy tusfürdő is.
Nekem a két légzsákos mellény simán elszámolásra került. De akinek van motor is a cégbe, az az összes ruhát kesztyüt olajat elszámolja. Nyilván ha nagyon.basztatni akarják az embert el lehet molyolni ezeken de nem ez a nagyfogás.
pl fogászati kezelés, de még a fogselyem is ilyen
nem mindegy hogy kimegy "feleslegesen" többszáz ezer a zsebből vagy nem, hiszen ezeket úgy is meg kell venni
pl a gyereknek előadóművész vagy mi is a tevékenységi kör, ebbe még a szappan, és a budipapír vásárlás is belefér
régen a katával nem volt semmi gond befizetted az 50 ezret aztán jónapot, most meg egymillió számlát kell gyűjteni mindenről is, igazság szerint az állam nem jár sokkal jobban, annyival hogy így teljes nyugdíja lesz(lenne) a kata sokkal szarabb volt ezen a téren
Elgondolkodtató... Sajnos éppen egy rossz helyre elküldött belső levél miatt átmentem a kolléganőhöz, aki a... munkaruhákkal foglalkozik, és mutatta, hogy van egy cikkszámlista, amin tételesen rajta vannak a munkaruhának- védőruhának elszámolható tételek.
Nyilván nem egy motorosruhát szúr ki a NAV, de én úgy látom, szűkül az élettér.
Nyilván ha lakossági számláról vagy annak a kártyájáról fizetsz akár láthatja is. De azt csak akkor akarja ha valami miatt nagyon kiváncsi rád.
Cimbora szokta intézni a vásárlásokat mer ő tud németül az én céges adataimra. De ha csak kosárba kell pakolni azt magam is megoldom. Sisakot, kabátot vettem igy, de dobozokat meg kacatokat a haver lomjához csaptuk anno meg karácsony előtt is rendelt valamit, csak nekem semmi nem kellett most.