Li-ionnak faszmindegy. Jobban szeret részlegesen lemerülni, mint koppig (pont ellentétesen a NiMH vagy NiCd akkukhoz képest), de ezert van bennül elektronika, ami 3.2-3.0V cellafesz magasságában kikapcsol, így nem is tudod nullára meríteni.
Mivel a panelka a túltöltés és túlmerítés ellen megvédi - a két dolog, ami igazán árt neki - az egyetlen dolog, amivel bántod, ha lemerül és nem töltöd fel.
De hogy 15-10%-nál kicseréled tiltás helyett, az nem fog neki sokat segíteni. Az segítene sokat, ha a panelkája 4.1V cellafesznél leállítaná a töltést, mert az igencsak megtolja az élettartamát, de azt a gyártó pont úgy állította be neked, hogy erre ne legyen gondod és két év múlva vegyél másikat :D
Litium powerbank,kerdes.
Hogy lesz tartosabb a cucc,ha este toltom,napkozben lemeritem,vagy nem teljes merites es toltes,akkor viszont tobb powerbank kell? 🤔
Futheto ruha,naponta 3 db 10000 est meritek le teljesen,ejszaka meg feltoltom.
Pipi esetében egyszerű a válasz: befektetés, aminek a felét ki se kellett fizetni, de a teljes hozam az övé. A szokásos: a péz'.
Kéri kolléga nevében nem tudok nyilatkozni.
Nem fizetek sokat erte.
Anno amikor fater meg akarta venni nem adtak,most szerintem adnak,de kell a fenenek. 😆
Ha lenne 150 millam inkabb elmotoroznam. 😆
ezekben úgy is hoki cellák vannak egyik se fog 5+ évet bírni
Mivel a panelka a túltöltés és túlmerítés ellen megvédi - a két dolog, ami igazán árt neki - az egyetlen dolog, amivel bántod, ha lemerül és nem töltöd fel.
De hogy 15-10%-nál kicseréled tiltás helyett, az nem fog neki sokat segíteni. Az segítene sokat, ha a panelkája 4.1V cellafesznél leállítaná a töltést, mert az igencsak megtolja az élettartamát, de azt a gyártó pont úgy állította be neked, hogy erre ne legyen gondod és két év múlva vegyél másikat :D
ha el kellene mindet motoroznod azt nem élnéd túl....
Hogy lesz tartosabb a cucc,ha este toltom,napkozben lemeritem,vagy nem teljes merites es toltes,akkor viszont tobb powerbank kell? 🤔
Futheto ruha,naponta 3 db 10000 est meritek le teljesen,ejszaka meg feltoltom.
Kéri kolléga nevében nem tudok nyilatkozni.
Anno amikor fater meg akarta venni nem adtak,most szerintem adnak,de kell a fenenek. 😆
Ha lenne 150 millam inkabb elmotoroznam. 😆