Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezt annyiban módosítanám, hogy " 100forintért megkapod a kínai pólót (szállítással együtt), akkor pár elkényeztetett belvárosi bölcsész apuci pénzén fogja csak megvenni a belvárosi plázában a pipa emblémás kínai pólót 10 000 forintért."
szerintem egy országos szintű gazdálkodáshoz tényleg ésszerűbb korlátozni a lakossági fogyasztást mint a turizmust megölni
mert ugye ha idén nem megy a túrista és talál egy jobb/másabb helyet akkor utána jó eséllyel vissza sem megy
persze lakossági szempontból szarul néz ki hogy 2 hetente lehet csak gatyát mosni a sífelvonó meg működik

azért megnézném mennyi lehet az energia különbség a hd/sd adások között
biztos van mert anno az xbox jobban melegedett ha a scart helyett a hdmi kábel volt benne
Dehogynem gondolnak, de amikor 100forintért megkapod a kínai pólót (szállítással együtt), akkor pár elkényeztetett belvárosi bölcsész apuci pénzén fogja csak megvenni a helyben termeltet megvenni 1000forintért.
Erre voltak a vámok, de ez egy gazdasági háború, amiben kína áll nyerésre (hála a rengeteg saját energiaforrásnak és nyersanyagnak, illetve a rabszolga munkásoknak), nincs sok mozgásterünk, mert amíg volt, addig nem léptek a pillanatnyi haszon miatt.
Szóval ez komplex stratégiai probléma, nem csak annyi hogy akkor ne hozzunk kínából, meg az oroszoktól.
Azért ezek is megizélhetnék az anyjukat... nevetséges látszat intézkedések... 😅
1) csavard feljebb a hűtőt, moss 40 fokon 😅
2) aztán jön a keményítés: csak alacsonyabb felbontású videókat nézhecc 😂
3) további durvulás: már alacsonyabb felbontású videókat SE nézhecc, meg a villanyautósokat is megbökték oldalról.
4) leállítják a sípályákat, hóágyúkat - na ezt kellet volna először, de azért nem akkora a baj, hogy emiatt lemondjanak bevételről 😅
A svejci birkák meg bégetnek ehhez, tiszta szánalom...
arra ugye senki sem gondol hogy talán helyben kellene termelni....
pl nem a kínai 1x használatos pólókat behozatni hanem itthon készíteni
lehet kicsit drágább lenne de nem kell utaztatni
Vitorlával amúgy kísérleteznek. Persze csak kisegítőnek, ezzel sok üzemanyagot spórolva.
Vagy lassabb, ugye. Vitorlás megoldásban 100-szor kisebb terhet bírna és minimum 5-ször tartana tovább az út. :)
A vasúton asszem másfélszer több a károsanyag kibocsájtás, kamionosdival meg mintha 10-szeres lenne - fajlagosan, súlyra levetítve.
Ez sem úgy igaz.
A kéndioxid kibocsájtása nagy, mert a legszarabb pakurával hajtják, míg a közúton csak kénmentes üzemanyagot fogsz kapni, ezért ott gyakorlatilag nincs ilyen jellegű emisszió. Így persze az elhanyagolhatóan kicsi közúti kéndioxid kibocsájtással osztják a relatív nagy kibocsájtást persze hogy kijön több százszoros arány. Ez peersze nem jó, de nem is nagy probléma, hiszen a belvárosban és lakóövezetekben viszonylag ritka a konténerszállító hajó. Plusz az EU-s országok a saját felségterületükre nem engedik be azt a hajót amelyik ilyen üzemanyaggal közlekedik. Ezért a kikötő előtt át szoktak váltani a tisztább, és nyilván drágább üzemanyagra.
CO2-ben és energiában nézve viszont durván hatékony a hajózás. Ha már utaztatják az árut, akkor ez a leghatékonyabb megoldás.

Persze az emberek szeretnek másokra mutogatni, de igazság az, (forrásonként eltérő, de a nagyságrendileg stimmel) hogy a közlekedés, szállítás okozta CO2 kibocsájtásból a legnagyobb kibocsájtó a közúti autózás ~40%-os aránnyal. Második legnagyobb a közúti szállítás 34%-al, a repülés, és hajózás pedig 11-11%ban felelős.
Tehát teljesen észszerű dolog a személyautókra, majd a közúti szállító eszközökre koncentrálni, főleg hogy nagy szerencsénkre ezeknél a legkönnyebb megoldani az átállást.

További érdekesség, hogy a globális CO2 kibocsájtásból a közlekedés 22%. A legnagyobb kibocsájtó az energia szektor 41%-al és az ipar 21%-al. Minő véletlen a zöldítési törekvések ezt a 3 szektort érintik leginkább.

És ha a klíma hisztit nem is hiszi el valaki, azt talán elhiszi manapság, hogy az olaj, meg gáz importtól való függése egy országnak baromi nagy versenypiaci hátrány. Konkrétan dróton lehet rángatni azokat akik erre vannak utalva. Már csak azért is célszerű minél több energiát helyben termelni és a helyben termelhető energiákra támaszkodni.
Azt azért nem említi gondolom a cikk, hogy az ilyen mennyiségű áru leszállítása más módokon lényegesen szennyezőbb lenne és sokkal gazdaságtalanabb. 🤔
Autókról volt szó ,nem vasalókról,minek említettem volna?De ha már itt tartunk,még a játékkonzolokra is te barom!Akkor te az miért hagytad ki?Tudálékos faszkalap.
Meg a vasalókra is. Szóval megint birka voltál, és csak a clikbait címet olvastad, a tartalmat nem tudtad értelmezni.
https://villanyautosok.hu/2022...
szerintem valós
Valahol olvastam , hogy egy kontínerszállító hajó meghaladja Európa összes autójának légszennyezését ! 🤔
Ohh,nagyon jo vagyok veled. 😆
Miskolc a mekka. 😁
A gond az, hogy ha valaki elkezdi akkor a többiek jó esetben megfelelési kényszerből rossz esetben meg valami aljasság eltakarására átveszik a többiek is, nem ez lenne az első eset nem beszélve az álzöldekről akik némi pénzért (Greenpeace stb.) bármilyen marhaság mellett kiállnak és uszítanak.
Nem a te autód itt a környezetszennyező. Itt először a fűtésből adódó károsanyag kibocsátást kellene szabályozni. Tavaly be akarták tiltani a lignit kitermelést, most újra szeretnék nyitni bányákat. Tavaly tiltották a géprongy vásárlást a retkek számára, most sorbanállás van a cégek előtt. Van itt még a diesel előtt mit rendbe tenni.
Hát ez fasza, akkor nem megyünk öcsémhez a citroennel, még 4-es az utolsók közül. 😳 Nehogy itt is elkezdjék tiltani.
Nem több,jobb.
Érik a biciklis toppik 😂 😂
De jó is lesz vitatkozni hogy a dinamó hány volttót ad le ha 17km/h tekerek 😂 😂
Aztán ott a kerék centírózás téma is http://youtu.be/z6ikQSMG1fg;t=10s
Kozlekedodoboz,jo nagy forgalomban.Nem kell tobb mint ami van.
Csak tervezik, mint a diesel-t a németeknél.
De lehet, hogy rosszul tudom.
Ja,hát ez pont olyan hogy amíg simsonom volt azt mondtam hogy milyen rohadt jól megy,aztán rá ültem egy mz-re aztán rájöttem hogy a simson nem is megy jól.
Hát igen,érdekes a dolog mert svájcban meg pont az elektromos autókra vezettek be korlátozást.
Te meg ezt be is kajálod?
Máshol meg az elektromos autókat.
Még a végén egyedül közlekedsz az utakon. 🙈