bakonyi túrán mi a faszt kellett őrködni?
nekünk annyi volt hogy előtte pár nappal elmentünk, megcsináltuk a tiszti sátrakat( béléses sátor, dobogók+ fürdősátor) aztán egy hétig nézelődtünk aztán 1 nap alatt összepakoltunk és mentünk haza
már a kínunkban az ellátósoknak segítettünk főzni meg a hiradósoknak segítettünk vezeték szakadást keresni amikor a harckocsi pont a zsinóron fordult aztán elszaggatta
amúgy annyi volt a feladatunk hogy reggel vittünk minden tisztnek egy vödör meleg vizet, és megkérdeztük mi kell még, plusz délután is meg kellett kérdezni van-e valami kívánság de sosem volt
plusz az aggregátot felügyeni hogy legyen áram, napközben a kicsi dobozos ment, délután-este meg a nagy vontatott
én a bakonyi bulikat imádtam, szarvasbogarakat keresgéltünk meg a hangyabolyokra tettünk kaját és azt néztük hogy hordják el
a temetéseket nem szerettem, többnyire a párnát vittem amin a kitüntetések voltak, tartani egy órát nem könnyű feladat, a vége felé már kb egy mázsa volt a súlya
ellenben a tiszteket amikor költöztettük az is jó buli volt, adtak enni-inni meló is laza volt, plusz minden ilyen akció után "haver" lett mindenki aztán egész elnézőek voltak velünk szemben
nagyjából az összes névről ismert minket(tiszteseket)
ha mentek bulizni a tisztek tőlünk is ment pár ember, volt hogy fél délelőtt pakolgattam az ak tárakba a lőszert mert ezek rambót játszottak a lőtéren, ekkor toltam én is ki egy tárat fullra, nagyon nem olyan volt mint a filmekben 😂
nekem valami 70 nap szabi összejött az egy év alatt annyi bónuszt adtak, pl egy bakonyi túra után mindig lett 5 nap plusz, annyi volt hogy az írnoknak még csalni se kellett hogy mindig otthon legyünk......
Na ha mindenki vagánykodik a katonaéveivel akkor én megmondom a tutit 😅
96-97-be cegléden voltam a kommendáns századnál. Ez mindössze 15 km a lakóhelyemtől 😆 Én voltam az utolsó 1 éves katona a kopaszom már 9 hónapra vonult. (óranézegetős) Nálunk volt az első civil eltáv és az utolsó díszeskű a bevonulás után 1 hónappal. Ha épen nem voltam szolgálatban minden nap haza lehetett volna jönni. Kommendánsként nagyjából mi adtuk az aljamunkát. 😅 Őrség, cselló, telephelyügyelet, kapuszolgálat, motoros kiértesítő és forgalomszabályzó szolgálat illoetve a tábori világítás. A mi feladatunk volt a katonai sátrak szállítása, összerakása, szétszedése, depózása 😅 Szóval mind-mind csupa izgalmas feladatok 😆 Én őrkatona voltam. Ennek az volt a lényege, hogy télen fáztunk, nyáron melegünk volt(fetrengős) Ez mellett még mi adtuk a külső körletet a szolgálati pihenő helyett a faleveleket tüntettük el a laktanyaudvarról ősszel a havat lapátoltuk télen /akkor még volt/ 😅 Alkalmam volt 1,5 hónapot a bakonyban (Öskü, gyulafirátót )tölteni a Delta 97-es amerikai magyar közös hadgyakorlaton. Ott 2 hétig sátrakat építgettünk, majd a változatosság kedvéért 3 hétig őrséget adtam ott is 😅 majd egy hétig bontottuk amit két hétig építettünk (fetrengős) Nekem még jutott extra feladat is amiért mindig kaptam volna hosszú hétvégéket de csak papíron a valóságban sosem kaptam meg a létszámhiány miatt. Mivel a laktanya 3000-es önellátó volt fénykorában és építették lefelé a sorkatonaságot mi már 700 láttuk el a feladatokat. Az én extra feladatom a koszorúzás volt. Egy hasonló alacsony bakatársammal (170 cm) kettőnket kiválasztottak koszorúvivőnek. Az 1000 éve nyugdíjas főtisztek temetésére(kezeit széttáró) És ebből majd minden második hétvégére esett. 😅 De nem volt rossz buli. Mentünk a piros ikarusszal a díszszázaddal a buszon jól bekortyoltunk boroskólából, Szolnokról jöttek a hullarablók Ők adták a zenét a bulihoz. 😅
Szóval utólag próbálok a szépre emlékezni, de hát ez ilyen volt 😅
nekem nem kellene semmire sem
utálok utazni, peca kocsinak meg jó szar lenne, kellene mellé egy traktort is vanni ami kihúzza a szarból 😆
ellenben egy jó nagy akkus villanyos kisbusz ami hajtja mind a 4 kereket az érdekelne, de csak max 1 millát tudok érte adni, ami ugye forint, mert ha dollár vagy euró lenne az az egy milla már nem lenne elérhetetlen a pecabusz
Én azért elfogadnék egy ilyen T betűs FAstrát ! Mégha ez bántja is egy-két ember fantáziáját , és akár sok is lehetne belőle az utakon , az sem tudna zavarni ! 😊
a zöld rendszámot zölddel satíroztat figyelsz a részletekre 😆 Te laca (gondolkodós) nem volt még a 15 misire egy 150 ezred, hogy ne fehér legyen már ez a gyárilag egyébként sem túl szépre sikeredett guruló? Na nem pirosra meg feketére gondoltam 😅 A fehér az olyan snassz a szegények színe(fetrengős)
Már nézegetem a fóliázó cégeket, hogy legalább a színe legyen más.