Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem szar lesz, csak középszerű. Ahhoz, hogy igazán jót csináljon az említett "kisöreg" nincs meg a tudása és technológiája. Sőt a termőterülete sem lehet ugyanaz, mert a legjobb területek értéke olyan magas, ami biztos nem a "kisöreg" szintje.
Te nem érted, mint ahogyan sok mást sem, amit mondok, mert tapasztalatlan, és nagyképű. Az egyik változhat még idővel, a másik a nehezebb ügy 😁
Ezt csak amiatt írom, amiket te feltételezel rólam, pedig nem is ismersz - nyugi, nem is fogsz, mert az én barátam nem ilyesmik, mint te.
15 év
pl a suliban a diákok között is sokszor van egész tehetséges, és nem 15 éve csinálja
amúgy pl olyan dolgok os közre játszanak hány fok van a pincében amikor forr a bor, aztán ha nincs pénz léghűtésre és pont egy kibaszott meleg ősz van máris minden másabb lesz
helyi kistermelő azért nem jut ki mert abból akár milliós nagyságrend van európában, szóval van rengeteg féle bor ebből lehetetlen választani legjobbat
emiatt találták ki ezeket az érmes borokat hogy 100 pontból mennyit kap és ha 85 felett van akkor az aranyérmes szóval egy versenyen akár több érmes bor is lehet
a bírák meg ugye kivétel nélkül egyéni nézőpontúak(ízérzékelésűek) szóval bármi is lehet
ez nagyjából olyan mint a szépségverseny mindig van szebb a nyertestől csak az épp nincs ott vagy nem szopta le fél zsűrit 😆
Tehát akinek van 50év tapasztalata az egyértelműen jó bort csinál?
De az a kisöreg aki 50éve a saját szőlőjéből csinál magának pár száz litert, az csak szar lehet?
Ugyanazon a termőhelyen.

Még mindig nem érted hogy mi volt a baj. Pontosan mint az autónál, neked ha bmw embléma van rajta az prémium, felsőkategória. Még a fostos 320-asod is.
Borból is amin egy nagynak mondott név van a cimkén az a jó bor.
Én válaszolhatok Levikének helyetted (vagy Zoli helyett)
15 év szakmai gyakorlat, minőségi terület, plusz vörösök esetén még 4-5 év, aszúknál 10-15. Ezeket összeadva kijön egy fél élet, de sokszor az sem elég, ezért a legjobb borászatok több generációsak.
Ez kicsit több, mint "daráló meg hordó"... sőt, szerintem a tűzoltásnál is bonyolultabb 😁
szerintem erre nincs jó válasz
pl egy könnyű friss rozét lehetetlen összehasonlítani egy testesebb vörössel
kb 50ccm vs 1000ccm motor összehasonlítás
és az 50ccm nem feltétlen szar, mert lehet az az 50esek között a legjobb gép akkor is a legtöbb paraméterében elmarad a világ legszarabb 1000ccm gépétől
Évek óta a legsikeresebb modell széria, úgy, hogy nem a legolcsóbb. Bár mostanában a SUV őrület kicsit átrendezte a palettát, de én pl. SUV-ot vennék utoljára.
Jó helyen keresgélsz... sokan mondják, hogy "hülye gazdagok" pedig azok általában nem hülyék. A csórók közt viszont elég sok hülye van.
Sokaknak fájdalmas ez, de fogadjuk el. 😁 Sajna én is hülye vagyok ☹️
Akkor én már jobb vagyok, mert te sem értesz sem az autóhoz sem a borhoz, csak a nagyzoláshoz. Cserébe én motorozok 🫡
Na, legalább motorozol... jól is teszed, csinált tovváb ezt, mert pl. a borhoz meg az autókhoz nem értesz.
Most olvastam hogy egy international MAXXPRO 2 milla környéke,dollárban. 😂
És van selejtezve dögivel,meg is vehető,1gaz 12-14 tonna kiviteltől függően. 🤔
Megint buta vagy és nem tudsz értelmezni, nem nàlam az alja hanem a bmw-nél 🤷🏼‍♂️
Na akkor Zoli, mesélj kérlek, mi kell ahhoz hogy jó legyen a bor?
A mostani pont ilyen modell 17,8M. Ha nálad ez a "legalja" irigylem a helyzeted 🤔
Akkor ezzel kompenzálsz egy motoros oldalon hogy beleokoskodsz mindenbe ? Vagy ez a nagy arcodhoz tartozik hogy bele kell ugass mindenbe ?
Én sajnos nem tudtam ilyen nagy túrákat menni mint te 🥹 Én csak keveset mentem, húsvétkor és oktoberben karlobag, szeptemberben trogir. Júliusban albánia, augusztusban szerbia… de hát ezek mint gagyi helyek hiszen nem került sok pénzbe és nem lehet vele arcoskodni mint a Comoi-tóval 🥹
nincs még kész, jövőre kicsit bővítek, nem sokat de 1kwp még kelleni fog full nyugatra 60 fokon
kicsit sem érdekel a téma ezért nem tudom, de annyira sem érdekel hogy utánanézzek
de ha ezen a vonalon indulunk el akkor mindenki hülye aki nem egy maybach vagy egy koenigsegg kocsiban ül? vagy legyen etalon inkább a rolls royce?
😂
Nem akarok beleszólni mert a borhoz tényleg nincs közöm.Máshogy közelítem meg.
Egy rangos nemzetközi elismertséget sosem azért adják mert valaki kitalál valamit,elkezdi drágán adni,majd pancsoltat ad a neve alatt.Ez hamar kiderül.
Helyi kistermelő el se kerül nemzetközi porondra,pedig mehetne.
A másik hogy ha valaki csak azt tudja hogy egy bor daráló meg hordó kérdése...........no comment.
Attó még csapassátok,mer nem jó olvasni........... 😂
Igen, sok dologhoz értek, sajna épp motorozni nem tudok, pedig abban itt mindenki profi 😂
Ez nem gátol meg abban, hogy minden évben elmenjek 1500-2000 km-es túrákra, néha évi 2x.
Te merre voltál idén, kiscsillag? A sarki új kávézót bemotoroztad már? 😅
Arra a magasan pozicionált kocsira gondolsz ami a bmw palettájának is a legalja ? 😂 igen, ez a szinted…
A napelem téma kezdett kifújni 😅 Ini összehebrákolta a szigetét, nincs vele tennivaló... a peca témánál meg minden jobb 😆
Vagy menjen tovább a Parkszájd - Makita csata? 😂
Ja igen, itt csak te értesz ehhez is. Légyszi mesélj még arról is hogy hogyan kell motorozni, ha már itt vagyunk a motoros oldalon. Mr Mindenhez is értő legprofibb tag.
Miért kéne borvidéken élnem? Neten elküldik 😁 meg beülök a magasan pozícionált autómba 😅 és elmegyek a borászhoz 😃
Egyébként Szekszárdon is jártam már, a Heimann Zolinál, az utolsó Barbárt épp a nyáron ittuk meg. Na az finom...
Te jó ég,mifolyik gyöngyösön?
Mindenhez IS.........? 😆
Nem, azért nyerte el a kitűntetést, mert megérdemelte. Ő az egyik legjobb, az egész szakma elismeri. Persze nem úgy nagy, mint a Vargabor, méretre, "csak" tudásra.
A bora eddig is nagyon drága volt. Ha kicsit is értenétek ehhez a témához Levi komáddal, akkor tudnátok, ki ő - de persze ehhez a témához is lámák vagytok, csak a szátok nagy 😅