Csak annak a magyar borásznak nem azt a borát fogod te megvenni a boltba.Pont ez a lényeg,elnyeri ezt a kitüntetést,innentől kezdve bármit rásózhat az olyan hülyékre mint te,mert hát az ő bora,az csak jó lehet.
Ja meg hàt gondolom te ott Szegeden egy igazi borvidéken èlsz, mindenhol jobbnál jobb borászatok vannak, ja nem 😂 te elmész valahova, ahol adnak valamit amire azt mondják hogy jó. Én meg bármerre indulok borispincébe botlok. Szekszárd, Villàny és a vonzáskörzetükbe tartozó kisebb régiók 🤷🏼♂️
Családban is van két borászat, köszi én nem iszom azokat a nagy neves borokat mert tudom mi van benne.
de nem a bock volt az 😉
abból indultunk ki hogy az egy túlárazott bor, és közel sem jobb annyivel mint amennyivel drágább
amúgy nekem szakma is, dolgoztam is benne és csináltam is bort, plusz elég sok helyen járok-jártam hogy ismerjek pár olyan dolgot a borkészítésről amit más sisem fog megtudni
ellenben nem vagyok borszakértő, a manapság divatos "extrákat" nem tudom felfogni sem, főleg azt hogy vannak 😂
amikor már pl szilva ízt-illlatot vélnek a borban felfedezni az azért már nem evilági dolog
és ezt mindezt úgy írom hogy simán kiszagolom este azt hogy az asszonykád délben marha vagy birkapörköltet evett vagy csak épp egy hamburgert, ehhez csak a bugyi alá kell férkőznöm
szóval azért nekem az átlag embertől sokkal jobb szaglásom van....
Nem kell tovább bizonygasd, pont eléggè megismertünk már. Neked csak az számít hogy kifelé mit mutathatsz. Arcoskodhass, mutogathasd hogy milyen menő csávó vagy, közben alsópolcos kocsid van és a legolcsóbb, de nagynak mondott cimkés bort iszod.
Neked nem a jó számít hanem amivel arcoskodhatsz.
Amiket te iszol, azokba igen 😁 Egyszerűen nincs annyi új hordó, hogy ebben az árkategóriában minden borhoz jusson. Az a drága borok kiváltsága, olcsóbbnak marad a forgács, még olcsóbbnak az aroma.
Ja, szóval nem értesz hozzá, de azért véleményed van róla 😁 Vágom 😅
Borkóstolóra jársz - pedieg nem iszod és nem szereted a bort - akkor minek? Netán egy Sznob Urat tisztelhetünk önben? 😁
Levike B+, ennél eddig többet néztem ki belőled, de belátom, én is tévedhetek.
Mondjuk 2 dologra most rájöttem: egy - nem ittál még prémium kategóriás (jajj, már megint ez a hülye szó 😁) magyar bort, kettő - egész biztosan nem tudnád megkülönböztetni egy franciától, sőt még egy más típusú magyartól se.
Annyit még, hogy a magyar borászat nem annyi, hogy elmész berúgni a haverokkal a nyitott pince napokra, vagy a Szépasszony völgyben iszod a túristáknak pancsolt olcsó mocskot.
Egyébként világszínvonalúak a magyar borok, az egyik magyar borász épp most kapta meg az elérhető legmagasabb kitüntetést, a borok Oszkárját. Jónéhány évvel ezelőtt volt szerencsém a házában az asztalánál ülve végig kostolni a portfólióját... egy élmény volt...
Csak nem egy szakértő vagy ? Kis borász tanonc ?
Nem egy borkóstolón voltam, barikolt boroktól hányni tudnék.
Sok pincészetben voltunk szülinapokon és haveri öszejöveteleken, szinte mindenhol mentünk egy egy kört, kóstoltunk. Ment a nagy duma hogy milyen jegyeket lehet érezni bennük. Tudod mit lehetett érezni? Hogy egy szar.
És tudod hol ittam jó bort? Franciaorszagban. Ott valamiért a száraz nem olyan volt mint itt.
Attól hogy nem szeretem és nem is iszok rendszeresen még lehet vèleményem. Ezen a vonalon elindulva, te minek szólsz hozzá motoros témához ha már nem is motorozol rendszeresen ?
Pedig a macna szerintem baromi olcsó ahhoz képest hogy mit tud.
Nekem felhúzva nagyon jó érzés, nem izzadok bele, nem tapad rám. Olyan rendes prémium érzete van.
A 180ezres alpi gatyám messze nem olyan jó mint a macna kabátom.
Hát igen,én a jót iszom te meg azt amelyiknek neve van és ezért túl van árazva.Én olyat iszok ami tudom melyik szőlőből van,tudom ki készíti és tudom hogy úgy készíti ahogy a már az ősei is csinálták.Te mit tudsz a drága borodról?Azt ami a címkére rá van írva?Mondtam már,tipikus.Add drágán és elhiszik hogy jó.
Huhh,ahogy neztem nem tartozik a tipikus motoros utvonalak koze.Nem egy nagyhegyes,de nekem nagyon bejott az utvonal,foleg hogy annyira nem volt forgalmas,vagy csak kifogtuk.
Az tök jó, hogy úgy van az egészről véleményed, hogy saját bevallásod szerint nem szereted és nem is iszol bort. Akkor miből van a tapasztalatod? vagy neten olvastad?
Bort készíteni elég egyszerű, jó bort készíteni meg nagyon nehéz.
Családban is van két borászat, köszi én nem iszom azokat a nagy neves borokat mert tudom mi van benne.
abból indultunk ki hogy az egy túlárazott bor, és közel sem jobb annyivel mint amennyivel drágább
amúgy nekem szakma is, dolgoztam is benne és csináltam is bort, plusz elég sok helyen járok-jártam hogy ismerjek pár olyan dolgot a borkészítésről amit más sisem fog megtudni
ellenben nem vagyok borszakértő, a manapság divatos "extrákat" nem tudom felfogni sem, főleg azt hogy vannak 😂
amikor már pl szilva ízt-illlatot vélnek a borban felfedezni az azért már nem evilági dolog
és ezt mindezt úgy írom hogy simán kiszagolom este azt hogy az asszonykád délben marha vagy birkapörköltet evett vagy csak épp egy hamburgert, ehhez csak a bugyi alá kell férkőznöm
szóval azért nekem az átlag embertől sokkal jobb szaglásom van....
Neked nem a jó számít hanem amivel arcoskodhatsz.
Borkóstolóra jársz - pedieg nem iszod és nem szereted a bort - akkor minek? Netán egy Sznob Urat tisztelhetünk önben? 😁
Levike B+, ennél eddig többet néztem ki belőled, de belátom, én is tévedhetek.
Mondjuk 2 dologra most rájöttem: egy - nem ittál még prémium kategóriás (jajj, már megint ez a hülye szó 😁) magyar bort, kettő - egész biztosan nem tudnád megkülönböztetni egy franciától, sőt még egy más típusú magyartól se.
Annyit még, hogy a magyar borászat nem annyi, hogy elmész berúgni a haverokkal a nyitott pince napokra, vagy a Szépasszony völgyben iszod a túristáknak pancsolt olcsó mocskot.
Egyébként világszínvonalúak a magyar borok, az egyik magyar borász épp most kapta meg az elérhető legmagasabb kitüntetést, a borok Oszkárját. Jónéhány évvel ezelőtt volt szerencsém a házában az asztalánál ülve végig kostolni a portfólióját... egy élmény volt...
Nem egy borkóstolón voltam, barikolt boroktól hányni tudnék.
Sok pincészetben voltunk szülinapokon és haveri öszejöveteleken, szinte mindenhol mentünk egy egy kört, kóstoltunk. Ment a nagy duma hogy milyen jegyeket lehet érezni bennük. Tudod mit lehetett érezni? Hogy egy szar.
És tudod hol ittam jó bort? Franciaorszagban. Ott valamiért a száraz nem olyan volt mint itt.
Attól hogy nem szeretem és nem is iszok rendszeresen még lehet vèleményem. Ezen a vonalon elindulva, te minek szólsz hozzá motoros témához ha már nem is motorozol rendszeresen ?
Nekem felhúzva nagyon jó érzés, nem izzadok bele, nem tapad rám. Olyan rendes prémium érzete van.
A 180ezres alpi gatyám messze nem olyan jó mint a macna kabátom.
San Martino in Badia es Gudon kozt asszem.
https://hu.wikipedia.org/wiki/...
Bort készíteni elég egyszerű, jó bort készíteni meg nagyon nehéz.
https://www.sportmotor.hu/foto...