ha feltenném a fi relét min változtatna? max annyit hogy gyertyafénynél fürdenénk mert mindig lebaszná 😂
mondom lassan: 20 éve ráz az a kibaszott kád, a maradék 20 évet csak kibírjuk
de nem úgy ráz hogy megbasz, csak kicsit csíp, kb mint a vasútnál az esernyő ha esik
Nem kell kidobni. Annyi hogy ez után tedd fel a FI relét.
Fi relé 10-15ezer. De a Schneiderből is van 17ért megfelelő. https://b2c.haluxvill.hu/aramv...
Valahogy mégis rákerül a hálózat a vízcsövekre.
Ha nem lenne földelve lehet agyon is baszna, mert így legalább levezeti.
gázbojler van, egyetlen csatlakozás az elektromos hálózatra a kád földelő vezetéke
a napelemes részen van fi relé, a hálózatin nincs
oda is fel akarok tenni egy lakáselosztót
csak most vettem külső 1-0-2 kapcsolót aztán sajnálnám kidobni egy sines miatt
kibaszott drágák ezek a vackok: https://www.onlinevill.hu/kapc...
mellé a fi relé 30, elosztószekrény 10, pár kisebb kacat és máris 60 ezer
aztán ha 20 évig jó volt miért költsek 60 ezret?
a napelemes doboz meg új ide nem 20 éves technikát tesz az ember.
20+éve is divat volt, csak sok volt a kókler akkoriban is.
Nagyon nem változott a szabvány, csak kicsivel vastagabb vezetékek vannak előírva ugyan arra az áramra, meg az elavult kötési módokat vették ki a szabványból.
Fi relét tegyél már fel baszom alásan!!!
Annak le kell oldani ilyen kóbor áramokra is.
Ha csíp akkor ott van némi testzárlat, és földelési hiba. Ez komoly, most csak csíp de egyszer csak agyonbasz.
Villanybojlernél a szétrohadt fűtőbetétnél ez könnyen megtörténhet.
A DC áram tud csúnya dolgot művelni, mert nehezen alszik ki az elektromos ív ha begyullad. Én egyszer vettem ki a megszakítót miközben zárlatos volt az inverter, na ott csipáztam hogy milyen áthúzást csinált.
Szóval elég egy rosszul szerelt elektromos csatlakozás éghető helyen.
Mert azt mondjuk nem tudom elképzelni hogy a cserép/beton tetőn kigyulladó napelem mégis hogy tud tüzet okozni azon kívül hogy füstöl.
Tehát én inkább azt mondanám ez szimpla elektromos szerelési hiba.
Na hallod, rendes hivatalos jó nevű cégtől jött kollégához olyan ember akinek fogalma sem volt hogy működik az áram.
Végül annyi hibát felírt, hogy a cég elnézést kért és visszaadta a munkadíjat, szóval korrektek voltak, de a vége az volt hogy a villamosmérnök kolléga magának újra szerelte az egészet, beleértve a tartó szerkezetet is mert azt is szarul csinálták meg.
Pl. túlfesz védőt bekötötte, csak a földelést nem kötötte sehova csak egymáshoz, mert "azt úgy szoktuk"
Irányíthatóak azok, csak nem kell bénának lenni 😁
Meg persze nem árt ha szélcsend van, mert ezek a kis teljesítményű vackok inkább szobába valók.
Mondjuk ezzel a repülővel se menjetek ki ha van szél, és ha javasolhatom inkább valami nagyobb üres mezőn próbáljátok ki, és ne ott ahol emberek is vannak, mert én pl. rühellem a sok okoskodót aki jön hogy ő mennyire ért hozzá mert már hajtogatott papírrepülőt 😆
napelemet 😂 de van egy mindent is bíró 50es robogóm
tervben van egy 250es vásárlása de idén még nem lesz rá keret, kicsit túlköltekeztem a napos cuccokkal
ugyanmár, hiába változik bármi szabály én azt is ugyanolyan tökéletesen le tudom szarni 😁
amúgy már több mint egy hónapja le van kapcsolva a villanyóra alatti biztosíték, szerintem október végéig így is marad
mondom lassan: 20 éve ráz az a kibaszott kád, a maradék 20 évet csak kibírjuk
de nem úgy ráz hogy megbasz, csak kicsit csíp, kb mint a vasútnál az esernyő ha esik