na aki kitalálja ez hol volt pontosan az ehet egy fagyit
olyan macskakaparás hogy a csekket nem vették be a postán mert olvashatatlan volt a 2500 forint rajta
én eddig csak olyat láttam aminek a neve volt mppt
pmppt solar, de a bele pwm volt 😁
igaz az is 10 ezer alatti volt
mppt ha vennék ilyesmi lenne: https://elektrohungary.com/Vic...
ügyes, okos, jó hatásfok
ez a mikrosilver szerintem egész magas várakat épít szarból
néha túlzásba is viszi a dolgot
ellenben szinte minden működik
bár az a power wall nagyon durva legalább egy lemezt tett volna elé, vagy egy alu redőnyt
Ha azt írja hogy Opencircuit 40V akkor olyan napelemet tehetsz rá amire ez, vagy ez alatt van írva.
Nekem pl. 38,5V ami fent van, ezt simán ráakaszthatod.
De már vannak 42-45V-os táblák is, ezek viszont jellemzően bazi nagyok, azt már nem bírja.
Amúgy ja. Apám csinált magának, kis helyet foglal mert lapos, és faszán lehet rajta sütni a dolgokat. Szépen összegyűlik a zsír középen, aztán nem szárad ki a hús.
40V napelemet köthetsz rá, és abból csinál 12V-os akkuhoz valót.
PWM az a feszültség szabályzás módja, az MPPT meg a munkapont optimalizálás, hogy jobban kihasználja a napelemet.
Ez a microsilver amúgy ilyen Ini féle okos csávó, nem feltétlenül ért hozzá, csak érdekli.
csak egy 200ah savas akkuból maximum kiveszel 1,2 kwh áramot ha nincs fullra töltve ennyit sem
1000wh meg nem sok mindenre elég még tábori körülmények között sem
pl víz melegítésre esélytelen
a nagy buta savas akku elviseli az impulzusokat
de ezek csak játszani jók vagy egy pásztornak az esti tévézéshez
én is minimálban agyaltam de gyors eljutottam az 5kw-ig de már bánom hogy nem a 7,5kw vettem
Ez ilyen. Vagy vegyen a butorboltos kesz rendszert.
A doksiban emlitve van az, hogy 'upgrade PWM with WPC mode" azaz nem sima PWM, hanem valami okositott. A baj az, hogy ez a WPC rejtely, sehol nem talalok infot rola, hogy mi a rak is ez valojaban es mitol mas.
Abban igaza lehet a Mikrosilver csavonak, hogy sima, tiszta PWM eselyesen fajna az akksinak hosszu tavon, mert ha terheles alatt kijon pl. 30V a panelbol es a PWM szaggatva rateszi azt az akksira, az bantani fogja a lemezeket.
De hogy ez a WPC lofasz micsoda... Csak kinai oldalakat latok, ahol oda van irva a termekhez, mint ficsor - es gyanitom nem a muanyag/fa kompozit keriteselem vagy teraszburkolat vonatkozasaban emlitodik.
Megneztem ennek az embernek a videojat, meg is talaltam azt a reszt, amirol szerintem te beszelsz, miszerint a 40V-os panel csak 24V-os akksi eseten jarhato ut, 12V-os tarolo rendszernel sok neki.
Hat, a CMG doksijaban nem latok semmi ehhez kotodo adatot, de kinai termek, kinai manuallal...
Hat, ez a doksi (meg amit befotoztal) azt irja, hogy 40V uresjarasi feszkoig jo vagy. Akar PWM, akar nem.
A CMG vagy mifasz doksijaban emleget SMPS-t, azaz esetunkben DC-DC fesz. atalakitot, szoval gyanitom, hogy a PWM-mel modulalt panel fesz. nem diretkbe megy ki az akksira, hanem van kozbulso kapcsolouzemu atalakito fokozat.
En legalabbis ezt olvastam ki a pdf-bol.
Már azé kérdem mer a micorsilver kolléga videjójában azt írja pwm-re nem kéne rakni nagyob fesz napelemet,én meg szerintem használtban tuti nem ilyen 18 v-ost vettem. 🤔
a 40 volt fasza mert tudsz rátenni rendes napelemet is
ezek a 12 voltos panelok nagyon drágák
szoktak árulni 250-280w. os paneleket használtan 30 felé avval is kellene mennie
olyan macskakaparás hogy a csekket nem vették be a postán mert olvashatatlan volt a 2500 forint rajta