Az már egy másik dolog. A lényeg - szerintem - hogy megpróbálták közelebb hozni a szavazókörzetek méretét, legalábbis a szavazásra jogosultak, még pontosabban a szavazókörzetekben élők száma szerint.
És jellemző, hogy most a milliónyi eu-s buzeráns ellenőr, nem elfelejtve megemlíteni, sőt, előnek említeni azt, hogy nemhogy a választás alkalmával, de még a VÁLASZTÁSI RENDSZERBEN sem találtak kivetnivalót a brüsszelit faszcibálók és rasztahajú buzik.
Most rámentek persze a megvezetett szavazókra, a részegeskedő vidékiekre meg a média tevékenységére, de hát... valamivel csak meg kellett magyarázni, hogy a probléma a sok hülye balfasz, magát értelmiséginek és lipppsinek, jóoldalinak gondoló tolvaj komcsi teljesítményének köszönhető.
Na, itt van a hiba.
Mi a különbség azon Fidesz szavazó és Fidesz szavazó között, ahol az egyik azért, mert elkötelezettje a pártnak, vagy mert a legkisebb rossz (-nak gondolja)? Az egyik ugyan cigányozhat-e a másik nem?
Amíg ezen gondolkodsz, addig én... várok mondjuk.
A 14-es? Kit érdekel? Ha ennyire érdekel amúgy a téma, nézd meg a Fidesz kormány előtti választókörzeteknél a két szélsőséges - legnagyobb számú és a legkisebb számú választókörzet - értéket, és mondjuk most mekkora az eltérés a két szélső érték között.
Ez kicsit nehezebb feladat, de lélekemelő lesz.
En csak azert szavaztam hogy bogyoet eliminaljam. 😂
Amugy 14 ota eltelt 8 ev,azok a korzetek meg kurvara megvaltoztak demografiai es partpreferencia alapon is,es rengeteg iranyitott atjelentkezes volt.
Ezert a korzetekre hivatkozni ennyi ido utan...........
Nameg ahogy nezed az eredmenyeket,meg pesten is hozott plusz szavazatokat 18 hoz kepest is.
Itt igazabol nem a fidesz nyerte szet magat,hanem ez az inkopetens idiota,istenverese bagazs verte hulyere sajat magat.
Ha csak 20% al jobb,tisztabb,kevesbe korrupt,valamilyen hozzaertest felmutatni kepes ellenzek lett volna nem nyer,nem hogy 2/3.
Egy felhulye gaboni makako aki most jon a dzsungelbol az is lattahogy ezekre a gyesznoólat se......... 😂
Es meg most se tavoznak a mekdoncibe kiszolgalonak,hanem matekoznak hogy felvegyek vagy ne a mandatumot.
Na itt van a hiba…. Mint írtam sehol nincs sima aranyos rendszer és nem is cél.
Amúgy nem tudom, tisztában vagy-e vele, hogy a 14-es valasztasi körzetek átrajzolása miként valósult meg… én pontosan…
Ettől függetlenül a véleményem: értem, mit miért és hogyan… vannak akik hithűen szavaztak, vannak akik egyik-másik ellen, vannak akik csak stratégiailag. Itt is. Ezt én pl tiszteletben tartom, legalább választottak… Még Bogyot is, pont ugyanannyi joga van, mint nekem vagy neked…
De egy számomra biztos: egy Fidesz szavazó sem tud hitelesen sem ciganyozni, sem zsidózni, sem komcsizni 😂
Én? Ilyent kértem volna bárkitől VALAHA is?
Hol? Mikor?
Ha egy választási rendszert te röviden le tudsz írni, pontosabban annak hibáját vagy általad elképzelt változtatását, akkor baj van.
(Még én sem veszem a bátorságot, hogy erre vetemedjek.)
Még csak bátorság sem kell…. Te olyan vagy, hogy érted mit mond a másik, de azt várod, hogy oldalakban fejtse ki neked….
Leírtam a véleményem röviden, érthetően….
Kotekedesnek fogod fel, ha valaki nem all be a sorba, onallo velemenye van akkor is, ha ezzel egyedul van.
Ha jolvisszanezed, en, szerintem soha nem allitottam, hogy igazan van tutira, egyszeruen leirtam, hogy mit gondolok arrol a valamirol.
Kis batorsag kellene nektek is, hogy onallo velemenyt merjetek megfogalmazni.
Miért nem?
54%-ot kapott a legtöbbet kapó, aztán (példa!!!) 15%-ot a második, 10%-ot a harmadik, 8%-ot a negyedik, a maradék az uccsó párté. A listás, a kompenzációs, az egyéni választókörzetekkel együtt miért ne lenne lehetséges.
A választási rendszer nem arról szól, amit itt régebben - és máshol is - a buzi lippppsik próbáltak saját magukkal elhitetni, hogy a választásra jogosult a cca. 8 milliós számához viszonyították a győztesre leadott szavazatok számát.
És az valóban nem 2/3.
De a legszebb az volt, amikor a hardcore faszcibálók a 10 millióhoz hasonlították a győztesre leadottak számát, ezt a mostanira konvertálva azt jelentette számukra, hogy 10 millió mínusz 3 millió, tehát 7 millió nem akarta a Fideszt és mégis az lett, tehát csaltak a választásokon.
Ennyit a tanulatlan, hülye, tolvaj lipppsi, komcsi, cigányokról. Ezért nem túlzás velük szemben semmi...
Így legyen lottó ötösöm.