Majdnem ugyan az mint a BMW csak nem presztízs az Aprilia Pegaso. És szerintem sokkal jobban is néz ki. A 2005 előttiek (majdnem)ugyan azzal a ROTAX motorral vannak mint a BMW. Mondjuk én egy 2005 utáni Strada-t vennék Minarelli blokkal, vagy ha kifogsz egy factory-t ami sokkal jobb fékes és futómüves változat.
Nem hinném hogy mindenki hülye és mindenkinek tetszene így, de akinek igen, az elég érzéketlen a vezetéshez, neki biztosan nagy elöny is, hogy még ha szarul is, de figyel helyette az autója...
Azzal zártam, hogy az ő dolga. Az XJ dokumentáltan nagyon puha, hamar felkoppan. Ha ennyi a júzer baja, akkor ez a kezelése.
Csak feldobtam, mint alternatívát.
Egyetértek Inivel. A Transalp szerintem is jó választás lehet. Egyik barátomnak az van, úgy kb 4 éve, és nagyon szereti. Könnyen kezelhető, megbízható,kényelmes. kicsi a fogyasztása, és még sorolhatnám napestig.
200-250 a full extra mindenből cartridge emulátorral. Meg lehet állni olcsóbban is.
A két prog. rugó 50-60 ezer. A fékbetét (pl. Goldfren S3, 048-as típus) 12-13 ezer fullra a két tárcsára. A hátsó gátló, ami drága, de az opcionális és lehet csak rugót cserélni 35 ezerért. Az XJ lehet, hogy 30 éves, de ha oda van rá figyelve, túléli a gazdáját is.
De nyilván a te dolgod.
'94-es XJ, maholnap 30 éves lesz nem szivesen költeném rá a motor árának az 50-60%-át a futóműre. Illetve a másik, hogy tetszenek is a túraendúrók. Persze lehet, hogy nem lesz semmi az egészből, mert 1.5M-t biztosan nem költök arra, hogy évente mondjuk 20x motorral menjek munkába.
Nincs vita, az SV blokk eleg nyugtelen. a TDM is ilyesmi, annak is hamar kikalapaltak a bajait bar az jellemzoen a korai karbi volt csak.
Bar ha az a keplet, hogy masfel millara jonne ki a dolog, lehet inkabb az XJ futomuvere locsolnek 200-250 ezret. Embertelen, mi kulonbseg erheto el ket progressziv villarugoval, fasza fekbetetekkel es egy normalis hatso gatloval.
Bar fasz tudja,15-20 ev alatt kijohetett minden,meg azert tobbet szamit hogy mit kapot ennyi ido alatt.
De akkoris ha ilyen sotlan kozlekedoedeny kell akkor DL a tuti megha dragabb is.
https://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/pegaso/aprilia_pegaso-17572329