Nincs semmi gáz a biztosítóval! Annó tudattad velük , hogy ki lett vonva fél évre, és ez ugye, ha nem csinálsz semmit fél év után automatikusan visszahelyeződik a forgalomba. Nos ezt a biztosító is tudja, látja és küldeni fogja neked a csekket, amit természetesen be kell, hogy fizess. Ha nem teszed akkor mondják fel a szerződést díjnemfizetés miatt és akkor ugrik a bónusz. DE ha emiatt szűnik meg a szerződésed, akkor CSAK ugyanahoz a biztosítóhoz kötheted újra a szerződést! és csak novemberbe tudsz váltani. Malusba nem tehetnek vissza nemfizetés miatt. ENNYI
Nemdíjfizetés miatt nullázzák a bonusom, de nemhinném hogy az az 1-2 százalék (2 éve vagyok az allianznál) annyit nyomna a latba... Jobban járok ha átmegyek egy másik biztosítóhoz ahol fele ennyit fizetek.
A bonus ugye a kármentességi kedvezmény (elvileg 1 év kármentesség bizonyos százalékot jelent). A malus meg a károkozási pótdíj. Én kárt nem okoztam még sosem, tehát malus- besorolásom nem is lehet! Bár ezeknél a cigányoknál a rosseb tudja!
Mért kerülnék? Értelemszerűen forgalomból kivont motorra ugye nem kell fizetni semmit. Amikor visszakerül a forgalomba akkor kell biztosítás rá. Namost ha 31-én lejár az ideiglenes kivonás akkor megszűnik a biztosítás is az allianzzal, tehát szerintem ez nem az a kategória hogy én nem fizetek biztosítást és ezért ugrik a bonusom... amúgy szerintem nekem semmilyen bonusom sincs, ugyanis ezek a mocskos buzik évi 66.000 Ft-ra gombolnak le engem. Negyedéves biztosításom több mint 16000 Ft. Szerintem ennél szarabbul nem járhatok! Egyéb vélemény esetleg? Aki esetleg tudja pontosan hogy megy ez?
Szerintem nemhogy ugrik a bónuszod, de malus legfosabba kerülsz. Régen ha váltottál bónuszigazolás nélkül, akkor nullásba kerültél, de most ilyen nincs, szóval lehet olcsóbb az a másik biztosító, de hogy malus-521 -ben biztos nem lesz olcsóbb.
Sziasztok! Kaptam ma egy papírt a szarianz-tól! Következő állt benne: Tájékoztatjuk hogy a(z) ISTENCSÁSZÁR-01 forgalmi rendszámú gépjármű biztosítási szerződésének szüneteltetése 2010.03.31-én lejár.
Ha az újbóli üzembe helyezés a kivonás napjától számított hat hónapon belül nem történik meg, a szerződés a hat hónapos időszak utolsó napját követő napon megszűnik.
Ha a gépjárművet ezt követően helyezik ismételten forgalomba, akkor új kötelező biztosítást kell kötni.
Amennyiben a szüneteltetés megszűnését és a gépjármű ismételt forgalomba helyezését a törvényben meghatározott hat hónapon belül bejelenti, a szerződés eredeti tartalommal hatályban marad, és a szerződés díjfizetése ismételten megkezdődik.
Ha jól értelmezem, mivel ideiglenesen fél évre kivonattam a motort, most ÁPRILISban megszűnik a szerződésem az allianz-al? Ez amúgy kurva jó lenne mert átmennék a legolcsóbb biztosítóhoz.
Ilyenkor ugrik a bonus-om? Vagy egyátálán átmehetek másik biztosítóhoz?
Neved napja alkalmából a Jóistenke búboljon meg!
Ha az újbóli üzembe helyezés a kivonás napjától számított hat hónapon belül nem történik meg, a szerződés a hat hónapos időszak utolsó napját követő napon megszűnik.
Ha a gépjárművet ezt követően helyezik ismételten forgalomba, akkor új kötelező biztosítást kell kötni.
Amennyiben a szüneteltetés megszűnését és a gépjármű ismételt forgalomba helyezését a törvényben meghatározott hat hónapon belül bejelenti, a szerződés eredeti tartalommal hatályban marad, és a szerződés díjfizetése ismételten megkezdődik.
Ha jól értelmezem, mivel ideiglenesen fél évre kivonattam a motort, most ÁPRILISban megszűnik a szerződésem az allianz-al? Ez amúgy kurva jó lenne mert átmennék a legolcsóbb biztosítóhoz.
Ilyenkor ugrik a bonus-om? Vagy egyátálán átmehetek másik biztosítóhoz?
Ha netán valakinek lenne kedve baglyasra, Csór fele jönni szóljon!
Igaz nincs valami meleg de én megindulok!