Egyszer már feltűnt az a kis szakasz, de a sok utiterv és mentés közben valahogy lemaradt. Most nekiülök és rendesen megcsinálom.:) Kössz, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Ha jártál valaha mondjuk Szente-Kétbodony vagy Hajdúböszörmény-Újfehértó közt, szerintem még mindig értékelni fogod a bakonybéli utat De amúgy nagyon, nagyon távol van a jótól :(
Viszont ami nem szerepelt az útvonalon, pedig egy kis kitérőt mindenképp megér szerintem, az a Gánt környéki utacska a zámolyi körforgótól a Csákvár-Környe útig, és ha nem akarsz nagyot kerülni, akkor onnan vissza Csákvárra, és úgy tovább. Megspórolsz így egy hosszú egyenes szakaszt, illetve kiváltod egy csomó elnyújtott kanyarral :)
Takker, a térképet nem mutatja nekem rendesen, de sejtem melyik útra gondoltál, nem is nagy kitérő. Adj egy címet és ha lesz fix időpontom meg pontosabb utitervem, akkor levelezünk egyet. Címem: tolgy84(kukac)gmail.com
Pedig Bakonybél felé szeretnék menni, mégis csak hegyi út...:) Láttam már ocsmány utakat, bízom benne, hogy addig még kátyúznak is és nem ez lesz a legdurvább életemben.:)
Balinka környékén konkrétan elég jó az út, legalábbis a vasúti átjáróig. A Mór-Zirc útra eső szakaszon tényleg sok a gyűrődés. Zirc-Bakonybél-Bakonykoppány út meg nagyon szép, de borzasztó állapotban van így a tél után, még jártunk ott kocsival, mikor hó volt. Kavicsszóródások, kátyú kátyú hátán, meg még jó keskeny is. Pedig szeretek arra motorozni :(
szombathely és kőszeg között változtattam kicsit az útvonalon. egy nagyon jó kanyargós, tökéletes aszfaltos szerpentinre visz rechnitz-lockenhaus között, ha erre jársz kár kihagyni. mi oda szoktunk kijárni csapatni :)
ha erre (szombathely) jársz, dobj egy mailt ha gondolod, szívesen megmutatom a környéket. gyönyörű helyek vannak errefelé, bár inkább a határ másik oldalán.
Nem földút.
Tavaly nyáron voltam arra; le van aszfaltozva, mert arra vezet a Csókakő-Csákberény borút. Szépen felújították, út melletti faragott
útjelzők, stb.
Tavaly nyáron csak az az általam említett 50 m volt aszfalt nélküli, de az sem föld, hanem fehér zúzott kavicsos.
És hogy haza beszéljek egy kicsit: Látogasd meg nálunk a KEMPP-et! Fenn van a hegytetőn, szép a kilátás a tóra és még programokat is kínál http://kempp.hu/
A Csákberény-Csókakő közti út az egy félszélességű,, de aszfaltos út, de van benne 50 m amin zúzott kavics a burkolat, csókakő határában.
A Balinka-Bakonycsernye közti út elég hullámos. Szápár-Csetény között gyűrődött, hullámos.
Dudar-Bakonyszentkirály között, kátyús, hullámos, és bauxitpor van rajta.
(Minden nap errefelé járok)
Zirc-Bakonybél között nem tudom, most milyen az út, de gyanús.
Egyébként nagyon szép utat választottál. A Bakonyi részek egyébként nagyon gyönyörűek.
(Persze a többi is )
Valamikor a nyáron tervezek egy nagy túrát, át az országon oda-vissza és mivel miskolci vagyok, nem nagyon ismerem az útviszonyokat a Dunántúlon. Ugyan van még addig pár hónap és változhat a helyzet, de ha tudnátok némi támpontot adni, az jó lenne. Merre járható az út, merre nem ajánlott, melyik az az út amit meg se próbáljak...:)
A tehénkémnek épp szökésnek indult a gyári dobja, 23év után spontán a rozsda által