faszák tényleg,nem mértem meg ,de 1-2000 km-nél nincs benne több...több darabot kellett megvennem,hogy megkapjam őket,ez az egy nem szupersport gumi,azért adom el...
lackocbr:
Ami utólag derült ki,hogy fejér megyében a KPM már leszerelte a hótoló-sószóró kocsikat,ezért nem tudtak alásózni a hónak,meg nem volt mivel havat tolni az első problémáknál!
Az autópályák mer az emberi faszságból álltak be,mert a kétsávoson megállt a forgalom,de mindig voltak faszkalapok,akik a leállón előztek volna,ezért az is megállt és a hóeltakarító gépek fizikailag nem fértek oda!
Gyakorlatilag ezért álltak ott 2 napot a többiek is!
Én nem azt mondtam hogy nem lehetett volna jobban kezelni, hiszen tény hogy nagy volt a fejetlenség. De azt nem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy uralni tudják a természet erőit! Van egy bizonyos pont, amikortól már nem ér semmit a sokmilliós technika, vagy a katonai speciális járművek sem. A tegnap esti híradóban mondta el a lényeget a meteorológus, hogy ha megfigyelitek, a szántóföldek feketék voltak, egy deka hó nem volt ott, viszont az autópályák és utak áramlástanilag megtörik a szél útját, lelassul, és ezért ott rakja le a felkapott havat. Ezért alakult ki akkora hófal a lelassult kocsisor körül. Mindez színtiszta fizika, lehet vele vitatkozni de akkor is így van, és sokadszor mondom hogy erre nem lehet felkészülni, hiába is sózod az utat vagy hiába járkál oda-vissza 10 percenként egy hókotró.
De én azt mondom hogy most már kár ezen vitatkozni, az a lényeg hogy tanulni kell belőle, és legközelebb komolyan venni az előrejelzéseket. A hatóságoknak pedig ki kell dolgozni egy normális vészhelyzeti tervet, beleértve az emberek szakszerű és rendszeres tájékoztatását is, mert ahelyett a haszontalan SMS helyett, hogy üljek át másik autóba inkább küldhettek volna útinfókat....
tegyük hozzá:
ha nem kiáltana 2 naponta farkast ez a kurva, szenzációhajhász,hazug, mocskos média,akkor talán komolyan vették volna az emberek is,hogy ne induljanak útnak...
Na ne magyarázza már meg senki ,hogy ezt nem lehetett volna jobban kezelni ! Tudták ,hogy jön a hó ,meg a szél.Tehát lesz hó fúvás.Az utakat elég fontos karban tartani.Nem csak azok indultak útnak ,akik haza szerettek volna jutni a meló helyükről,hanem ,mentők is. Pl.a városban cirkálhatott volna folyamatosan több járgány,ami jégmentesíti az utakat. Továbbá a kivezető utaknál készenlétben tartani hótolókat,hómarókat! Amik legalább a határos településekig oda.vissza járták volna az utakat.Amit már az autópályán is meg lehetett volna csinálni ,még a balesetek-torlódások előtt. Jellemző,hogy akkor rohangálnának amikor már baj van. Talán nem kéne megvárni ,amíg méteres hófalak keletkeznek mindenhol. Csak ehhez szükség lenne megfelelő számú gépparkra !De állítólag van...Emellett minden tiszteletem azoké,akik bármilyen formában részt vettek a mentésekben !
Csak remélni tudom, hogy az adatlapodon a háziállat sorban olvasható Gino név csak a véletlen szüleménye és nem rám utal.
Ha esetleg mégis, akkor igen szánalmas, éretlen és gyerekes húzás!
Büszke lehetsz magadra, hogy mennyire "vicces" és tökös GYEREK vagy!
Te másik "okos"..... pont leszarom, hogy helyesen írtam-e vagy nem. De látom neked a tartalmi megértés a nehezebb és inkább a helyesírás ellenőrző segítségét kérve kerestél valami fogást.
westel:4756340,5x2=
A héten mennem kell a Borsóhoz lehet megnézném.
Ami utólag derült ki,hogy fejér megyében a KPM már leszerelte a hótoló-sószóró kocsikat,ezért nem tudtak alásózni a hónak,meg nem volt mivel havat tolni az első problémáknál!
Az autópályák mer az emberi faszságból álltak be,mert a kétsávoson megállt a forgalom,de mindig voltak faszkalapok,akik a leállón előztek volna,ezért az is megállt és a hóeltakarító gépek fizikailag nem fértek oda!
Gyakorlatilag ezért álltak ott 2 napot a többiek is!
na, menjetek szépen...
De én azt mondom hogy most már kár ezen vitatkozni, az a lényeg hogy tanulni kell belőle, és legközelebb komolyan venni az előrejelzéseket. A hatóságoknak pedig ki kell dolgozni egy normális vészhelyzeti tervet, beleértve az emberek szakszerű és rendszeres tájékoztatását is, mert ahelyett a haszontalan SMS helyett, hogy üljek át másik autóba inkább küldhettek volna útinfókat....
ha nem kiáltana 2 naponta farkast ez a kurva, szenzációhajhász,hazug, mocskos média,akkor talán komolyan vették volna az emberek is,hogy ne induljanak útnak...
Ha esetleg mégis, akkor igen szánalmas, éretlen és gyerekes húzás!
Büszke lehetsz magadra, hogy mennyire "vicces" és tökös GYEREK vagy!
Bepörög?
Nevetek rajtatok, hogy azt gondoljátok mennyire jópofa és menők vagytok.
Nevethetsz okoska.
Sárkeresztesi vagyok és ott kint a határban, Zámoly fele....ugyanis faterom vadász és kijártam vele.