Részemről nincs harag, szerintem megbeszéltük a dolgot.
Viszont nem kizárólag szakkönyvekből akarok motort vezetni meg tudomisénmit, nyilván az elmélet nem ér semmit a gyakorlat nélkül, ez tény. De azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyakorlatban is könnyen meg lehet rekedni egy szinten, ha nem tartjuk a lépést mellé elméletből.
..... bár volt éle annak, amit írtam HSM-nek, de mégsem volt rosszindulatú vagy öncélú: azzal kezdtem, hogy nem szeretném megbántani őt. Valószínűleg ez nem is történt meg, hiszen mint látod, nem fajult el a vita.
.... azért volt éle, hogy rádöbbentsem annak tarthatatlanságára, hogy kizárólag szakkönyvekből akar motort vezetni és közlekedni és ki tudja még mit.
Az érdekében is szóltam és úgy vettem le, hogy ezt megértette és nem orrolt meg rám.
Egy motoros barátság nem ott fejeződik be, hogy megdicsértem a motorját.
" Nem a lényegénél fogtad meg a dolgot, egyszerűen csak kötözködtél és kommentjeid elvtelen személyeskedéssé silányultak. .... akkor ugye megállapodhatunk abban szavaiddal élve, hogy "nem lényeglátó, kötözködő figura vagy."
Mivel a nagyok már pizsiben nyomják, így besegítek Ezt csaba600 írta nekem, csak magára nem tartja érvényesnek
Nem kell csodálkozni, hogy így megértik egymást a "természetrombolóval"/aki geodéta végzettsége miatt egy gugli képből felméri a telekhatárok és közutak valóságbeli elhelyezkedését és minden vadontúrája előtt kikéri a földhivatalból az érintett területek helyszinrajzát és tulajdoni lapjait/
Szerintem mindenki monggyon le, mert HSM for President
Ha ez megnyugtat, nekem is ez tűnik a helyes (nyelvtani) értelmezésnek. De ennél egyértelműbb jogi, nyelvtani szituációért láttam, hogy (szerintem) ártatlanokat meghúztak jogilag baleset után, szval én inkább óvatosan kezelem ezt a dolgot.
Ez nem értelmezési hanem nyelvtani kérdés. Ugyan rég volt már a magyar érettségi, de itt ez a mondani való egyik fele, nevezetesen az ami ránk vonatkozik, a végén ott a vessző, utána meg jön a szöveg a kerékpárosokról.
"Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk – előre sorolás céljából –, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között,.........szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”
Előbb betakarja a csajt, majd ha kezd túlhevülni, elindítja rá a ventilátort..
Ha valami pedig nem megy úgy ahogy kéne, akkor keres egy külső körülményt, például, hogy nem elég puha az ágy, vagy túlzottan mozog a lába..
Igen... Pedig ott aztán tényleg sokszor tök nyugodtan előre lehetne gurulni motorral is.....
Ami a másik passzust illeti, lásd az előzőt, én sajnos nem vagyok távolról jogász, se rendőr, őket kéne kifaggatni, hogy megy az a gyakorlat szempontjából.
Ebben látod igazad van, a gyakorlat sokszor más az elméletnél. Pl. ennél a jogszabálynál sem mindenki értelmezi egyformán. Valaki szerint csak a kerékpárnak szabad jobbról, valaki szerint a motorra is vonatkozik. Na, akkor döntsd el. Én úgy vagyok vele, lehetőség szerint inkább nem erőltetem. Ja, és az is fura, hogy ez a rendelkezés miért épp a "Párhuzamos közlekedés szabályai" azaz a 36-os paragrafus 12. pontja. No, mindegy, szval jobb ezzel is óvatosan, nehogy önkéntes adózó legyen az amúgy ártalmatlan közlekedő polgárból.
Már ne is haragudj, de ebben az van leírva hogy bármelyik irányból el lehet haladni ilyenkor az álló jármű mellett, balról is meg jobbról is. A kerékpár az ami nem kerülhet ki ilyenkor balról..
Nem vagyok rendőr. Ha a kocsik között dudálsz, elakadásjelzőzől, vagy bármit csinálsz, amivel nem veszélyeztetsz senkit, azzal nekem semmi bajom, tényleg. (Egész addig, míg nem vagyok hülyének nézve, hogy én nem csinálom. )
A járdán motorozás az viszont civil magánemberként is nyitogatja a bicskát a zsebemben, ha veszélyeztetsz vele másokat, ha nem. A motor (és még jópár jármű) nem oda való, az a gyalogosok számára fenntartott része a közterületnek.
Nem akarlak bántani, de neked az a bajod, hogy mindent könyvből akarsz kiszedni. Amikor a barátnődet kényeszteted, akkor is előtte elvonulsz ésvalami szexkönyvből tuningolod fel magad?!?
..... a dolgok ösztönösen is kell, hogy jöjjenek, illetve ami a könyvekben le van írva, az szükségszerűen nem mindig találkozik a gyakorlattal: az elmélet mindig is más volt mint a gyakorlat.
Tanulj ebből: őszintén kívánom és jobban fognak menni a dolgaid.
Ha rendőr vagy, akkor megértem amit mondasz, bár akkor sem feltétlenül.
Veled szemben civilként gondolkozom, mert az vagyok mintahogy te is civil vagy és
ami a dugót illetve csúcsforgalmat illeti, a szabály fogalmát rugalmasan kezelem, és megelégszem annyival, hogy nem veszélyeztetek senkit, a többi nem túlzottan érdekel.
Abszurd helyzet nem jogosít fel, hogy szabálytalankodjak, de ha a közlekedésem nem veszélyeztet kis mértékben sem másokat /5-10- max. 20km/h-ás sebesség/, akkor ez egy értelmes adekvát válasz egy dugóban, hogy elérj a célállomásig.
Egyébként a kresz is abba az irányba változott, ahogy én gondolkozom erről. Kocsisorok között szabad haladni, buszsávban szabad közlekedni. Kerékpárral /amelynek szintén két kereke van, csak a fékjei rosszabbak/ járdán való közlekedés sok szituációban engedélyezett.
Olyanez mint gyerekkorban,ha rákapok nem lehet abbahagyni.
Mindent szétszedk.
Összerakni már nem megy flottul.
Most spec nm maradt semmi meg de fura hangokat ad ki gyuri bácsi az fix.,
Legjobb tudomásom szerint nem. Így szól a jogszabály:
"(12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk – előre sorolás céljából –, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”
Tavalyi nyaraláson amikor a 8-ason jöttünk haza Makarsáról kb 40km-en keresztül dugó volt. 2 oldaldobozzal és barátnőmmel úgy mentem előre ahogy tudtam, annyira nem értem rá, hogy a kocsisorba álljak
Nem kellett dudálnom sem, mert legtöbben elengedtek, félre kormányoztak, a többit megoldottam. A 2 oldaldobozzal elég széles voltam.
Rá kell ébredned, hogy Te is gyarló ember vagy/remélem nem késő/