Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem véletlenül írtam ,hogy tegyük fel a lánc jó.
Köszi Sanyi! Ha ez lesz,többször tuti nem csinálok ilyet... Pedig cssk a láncnak akartam kedveskedni egy kicsit Most mérgemben kijöttem pecázni,de este megcsinálom az olajban áztatást,holnap próba,aztán irom a fejleményeket! Köszi a hozzászólásokat,tippeket!
Amivel zsírtalanítani tudod a csapokat az igen ha nem pótolod valami kenőanyaggal, váltóolajat javasolnék.
Én ecsetelek...............az is árt a csóri láncnak?
Akkor megvan a gond, a petro teljesen zsírtalanította a csapokat mert ugye a gyűrűk mellett bejut, a spray pedig csak kívülről keneget, az nem jut be sehova és ezért ropoghat.....egy újabb mosás és utána olajba mártogatás talán segíthetne.
Nincs szakaszos nyúlás,és a motor saját kerekein álva állítom. Ráültünk ketten a párommal és még úgy is van lógása. A kereket tekerve sem feszül meg 1ik pontban sem! A lánc szárassága... Hmm multkor ki volt szedve a kerék és a láncot petroleumba mártva mostsm le fémtisztára. De aztán törlés után befujtam. És a lánc csinálhat ilyet melegen,hidegen meg nem?
ja kb 150-re saccoltam volna én is. Tl topicban olvastam hogy ott is voltak gondok már lánckerék tengely csapággyal,és az ember el is esett. Ugyhogy nincs motorozás mig valaki nem nézi meg....
A csapágy igen ritkán ropog legfeljebb ha összeszaladtak a golyók, de akkor úgy lóg és ferdén áll, hogy az messziről látszik, ropogni a lánc szokott, ha öreg, ha túlmosott és kiszáradtak a csapok, túlfeszített, tényleg, meg kéne nézni, hogy miképp állítod a láncot? Könnyen lehet, hogy azt hiszed jó és mégsem főleg ha erősen szakaszosan nyúlt.
A tömítéskészlet egy 50 körül van,srácok emlegették lehet rosszul tudom és a munkadíj is lesz 40-50.
Bár ez nem olyan sok hanem hogy mit talál benn még.
Ha lenn a hengerfej szelepvezetőket,vezérlést is meg kéne nézni nem e csereérett szelepeket becsiszolni.
Sajnos sejtem... De ki kell deríteni hogy tényleg ez a baj v sem. Így eladni sem fogom, szal marad a javítás plussz szeretem is nagyon ugyh lesz ami lesz kerül amibe kerül meg kell csinálni! :-) Kb mennyi lenne ha a blokkot vinném egy szakihoz?
Nem lesz olcsó.
Még annyi hogy csak melegen csinálja,ahogy kezd kihülni mdgszünik a ropogás. Olajat is nemrég cseréltem Motul van benne.
Igen sajnos én is a csapágyra gyanakszom... A lánc lánckerekek ok. És azt a csapágyat csak blokk szétszedéssel lehetne cserélni gondolom... ha igen akkor kell egy olcsó jó szaki aki kicseréli nekem. A blokkot kiszdjük az nem lenne gond,de széthúzásra nem vállalkozunk.
Az egyik mondatomból kimaradt a "nézni" szócska :-)
Tegyük fel,hogy a lánc jó. Mivel üresben van a motor ezért a blokk és a váltó kilőve. A kis lánckerék támasztó csapágya gyanús nekem. De a lánc is tud érdekes hangokat produkálni ha szar már.
Hy!
Ma mentem egy laza kis kört,és hazaérve mikor toltam be a vasat,ismét hallottam a ropogást felraktam álványra,tekertem a kereket és ropog. Leszedtem a burkolatot a kisfogaskerékről,és szerintem onnan jön a hang de ahogy kihült a motor ismét megszünt lánckerék tengely nem,vagy cshak nagyon kicsit kotyog,attól függ hova tekerem a kereket. Ötlet? Vagy valaki aki meghalgatná nekem? Igazából csak attól félek hogy ndhogy beálljon valsmi a blokkban,aztán perec legyen a vége,főleg mikor ketten ülünk rajta!
Jo ez a vég ktm eddel megszolalsz
Köszi! Tiéd is nagyon szép!
Hehe...nem is ritka...nekem is ilyen van!
De egyébként zsear a biciklid!
arra neked is szükséged lesz..
Sziasztok!

Ha valaki egy ritka színű motort keres :)

Eladó motorom

Üdv
Szerszamkeszletet hozok ha gondolod :D
Arra csak tolom.