Látszik, h nem vagyok vérbeli motoros ugyanis most az ismerettségi körömben nagyon sok motoros baleset volt, sőt még nekem is, és egyikben sem a motoros volt a vétkes. Meghalni más felelőtlensége miatt... sajnos ki kell mondani, h kurva nagy veszélyben vagyunk és én nembiztos, h fel akarom ezt vállalni. Én tudom magamról, h tudok motorozni, azon túl, h 12éves korom óra motorozom... De ez kevés. Én a részemről árulom a motoromat és ha elviszik elmegy, hanem motorozok még. De ha elmegy nemhiszem, h fogok venni másikat. Félreértés ne essék, nem félek a motoron, de irreális a kockázat amit fel kell vállalni mellé. Mindegy, h csoppered van vagy R1-ed
Részemről okés a dolog. A célokkal egyetértek, ha nem csak át a dolog a "másik hergelésébe". Tehát nem lesz ilyen critical mass beütés, ami arról szól, hogy "szopassunk meg mindenkit, aki nem mi vagyunk".
Egy megemlékezéssel és/vagy figyelemfelhívással teljesen egyetértek.
Egy cikket olvastam valahol hogy az emberek agya sziluetteket azonosít.
És mivel egy motoros,biciklis,gyalogos nem megszokott autónak kinéző tárgy egyszerűen figyelmen kívül haggya.Így lehet hogy rádnéz meg minden mégis kijön eléd.És meg van rémülve hogy hogy került ide.
Neki ez derült égből a villámcsapás. Nem voltál ott.Pedig igen.Ez valami agyi sajátosság az egyedfejlődés millió éves távlatából.Annyi a képi input hogy szelektál az agy.Ami nem látszik pumának az nem veszélyes tehát törlődik autómatikusan.
Én ezt úgy képzelem el, hogy szépen megkérek minden 4 és több kerekű jármű vezetőjét, hogy vigyázzon rám. Mindentől függetlenül. Mert ha velem akkor emberkedik az ótójával amikor én motoron ülök, akkor az olyan mint amikor a 80kg-os felnőtt pofán ver egy 20 kilós kisgyereket. Ha gondja van velem, akkor szóljon, hogy álljunk félre. Azt' ha látom, hogy kisebb mint én tán meg is állok ( na jó csak viccölök ) De nem szégyellem, hogy fosok az idiótáktól...
De még csak nem is hülye mind. Pl. mit mondjak arra a 40 éves anyukára, aki áll a kerszteződésben, én jövök, figyelem, hogy nekiindul-e vagy sem. Motorfékkel gurulok, kezem a féken. Közelebbről látom, hogy felém fordítja a fejét és néz rám és vár. Mondom akkor megyek. Gáz. Erre kiugrik a sáv közepéig, majd fék és lefullad. Gyerekek érdeklődve néznek a hátsó ülésről. Anyuka meg döbbenten néz és láthatóan nem érti mit keresek 20 centire az ajtajától. Szerintem kereste az ejőernyőt a hátamon, mert máshonnan nem érkezhettem...
Ha mindig elsiklunk ezen dolgok felett, akkor mindig így is marad!
Igazad van, de úgy érzem elérkezett a "szót kérünk " ideje!
Ha ez a demonstrálás teret kap, és csak az arra közlekedők egy negyedét megmozgatja, ill. gondolkodásra készteti, már tettünk valamit!
Amekkora balfaszok kapnak jogsit és pl lovontatta rohadványt lehet 0 kresz ismeret nélkül veztni akár pofán is vághatod nem fogja megérteni.
A minap előrepilinckáztam egy kereszteződésben szembejön egy suzuki sx4 ben terpeszkedő őstulok és teli pofával hadonászva magyarázza hogy mi a faszt keresek itten.
Holott lehet menni a kresz most már megengedi.
A másik meg két sávos úton a bal belsőben embertelen lassú csigatempóban megy mikor megbökdöstem hogy húzzon bele ne tököljön az volt a válasz hogy ő előzésben volt.
A pofám leszakad.50-el a 90-es részen egy 40-el menőt.
Mondom ilyen nincs.És mégis van.
Sajnos az általános társadalmi filózófia érvényes amit valahol nagyon fennkölten úgy mondtak hogy egyéni túlélésre szocializálódott az ország.
Ez parasztosan úgy van hogy szarok mindenkire nekem legyen jó.És az utakon hatványozott mostanában.
Megvárom, h itt milyen lesz a fogadtatás, aztán megyek tovább, holnap próbűálok a Rendőrségtől segitséget kérni, meglátjuk
Köszi Ferko a támogatást!
Ha ezzel további egy embetr megmentünk már megérte!
Akkor nem kell pár nap alatt. Nagyon sajnálom a srácot bár nem ismertem. Én is 19 voltam amikor majdnem... És láttam magam körül a rengeteg fájalmat, pedig életben maradtam..
Szerintem be kell jelenteni a helyi rendőrkapitányságon. Nem hiszem, hogy 1000 + 1nap. De nem szeretnék okoskodni. Ha lesz ilyen rendezvény és az idő(m) engedi szívesen csatlakozom. Szerintem több fórumon meg kellene említeni. De egyszerűen kell, hogy nagyobb publicitást kapjon, ha ezáltal a jövőben csak eggyel kevesebb baleset lesz, már megérte. ( tudom, hogy nyálas duma de hátha igaz )
Szia Ferko, ez volt az alap 5let, de ez pár napon belül nem lehet kalap alá hozni, talán az 1 éves évfordulóra kellene hallatni magunkat ilyen falyta módon!
amúgy dollar békájának a hangjától eldobom az agyam