Köszi a hozzászólást azt hittem 10w-40 vagy max 50 et használnak az ilyen régi vasakba ráadásul nem is full szintetikusat...mindig tanulok valamit.
Bár egy 250 es MZ után ez az első nagy motorom így nézzétek el ha rácsodálkozom dolgokra...
Jelenleg azt se tudom a műszerfalon mi az az F1 lámpa....
Úgy látom nagyon bele másztak a lelki világodba itt a fórumon, hogy ennyire óvatosan fogalmazol mostanság...!
Pedig tudom, hogy komolyabb tudás/tapasztalat van ott a háttérben...!
Bár nem vagyok egy technikai zseni, de én ENI 10W-60 olajat szoktam töltögetni a motoromba. Ugyan az az észter bázis, mint a Motul300V, viszonylag olcsó, és nem szokta fogyasztani.
A vezérműlánc feszítő volt a gyenge pont és talán 2000-2001-től modosították (de erre nem mernék megesküdni). A módosított feszítő már rá van kötve az olajkörre, így ha menet közben elfáradna a feszítőrugó, akkor sincs gebasz, mert az olajnyomás megtartja!
A 99 es évjáratu hayákon mi volt a konkrét gond a vezérműlánc vagy a feszítő?
Hogy tudom kideríteni hogy az enyémen kicserélték-e már?
Ha jól tudom volt is valami visszahívás a probléma miatt bár közel a 90 ezerhez lehet behányt volna ha a gyári lenne rajta
Az jó remélem elgurul még egyszer ennyit :-)
Milyen motorolajat használjak az őskövületemhez?
Láttam elég megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban van aki a motul 10w-50 re esküszik de van aki azt írja hogy ezt az olajat kajálja a moci a castrol act evo val meg semmi,én is inkább a motul felé hajlok de szeretném kérni a segítségeteket mi a jó hozzá tapasztalat szerint.
A másik ami érdekelne az az olajszűrő,hol tudok gyárit vásárolni mert azt is sikerült a sok iromány közül kibogarásznom ,hogy valaki beszívta az utángyártott szűrővel,nem akart elaludni az olaj lámpa.
Támogatom a kezdeményezést. Szerintem azonban a legfontosabb kérdés, ami meghatározza a legjobban, hogy ki tud jönni, az a MIKOR?
Természetesen ha jó az időpont én benne vagyok, úgyhogy
2. Valmont
Hali busások.Mivel mindenki csak kérdezgeti,de senki nem lép én lépek.Akit érdekelne egy újabb busa túra az iratkozzon fel.Elvileg az utolsó túrán úgy váltunk el,hogy Pécs felé gurulnánk egyet,ha nincs más ötlet akkor arra indulnánk.
1. Pupos
Pár napja vettem egy hayabusát ez még az első generációs 99es tiltás nélküli változat 340 es órával.
Mennyit mennek el ezek a motorok? Az enyémben közel 90ezer kilóméter van de még mindíg nem szenved hiányt a lovak tekintetében
Milyen gumit használtok?
Nekem 200/50 van hátul valami metzeller de a tapadása kb annyi mint egy benyálazott szappané,tegnap a nagy melegben is 2 esben húztam neki egy nagyobbacska gázt és gyorsulás helyett csak kapartam
Szia!
Nekem is Brembo van, valóban hangos, hozzáér, pláne egy erőseb fékezés után, aztán megint kicsit jobban helyre áll, de lassan haladva, vagy tolva mindig lehet hallani. Megkérdeztem a szervízben, azt mondták ne foglalkozzak vele, ez normális. Kicsit zavaró, de már megszoktam. Nem tudom mennyiben szól bele a hatásfokba, jó vagy nem jó, de egyenlőre én meg vagyok elégedve vele.
Nem eszi nagyon a szinteres betét a tárcsát és neked nem túl hangos?
Nekem elől vannak Brembo szinter betéteim, de ha lassan gurulok, akkor egyfolytában súrlódik hangosan, elég zavaró!
Én erre a Brembo 07KS0507 Karbon-Kerámia betétre gondoltam, de nem tudom, hogy milyen lehet!?
Valaki próbálta már hátra vagy akár előre?
Én ezt vettem ugyaninnen: Brembo 07KS05SP fékbetét
A gyárihoz képest szerintem jobban fogja a kereket, mert a gyárival nem riszálta a seggét erősebb fékezéskor, ezzel pedig néha bele kell korrigálni a hátsó fékbe, ha egyedül ülök rajta. Meg kell szokni.
Hátra ki milyen fékbetétet használ vagy ajánl? Innen rendelnék, de nem tudom, hogy melyiket válasszam!
Utcán használom és inkább a betét kopjon, mint a tárcsa, de fogjon is!
Bár egy 250 es MZ után ez az első nagy motorom így nézzétek el ha rácsodálkozom dolgokra...
Jelenleg azt se tudom a műszerfalon mi az az F1 lámpa....
Pedig tudom, hogy komolyabb tudás/tapasztalat van ott a háttérben...!
Hogy tudom kideríteni hogy az enyémen kicserélték-e már?
Ha jól tudom volt is valami visszahívás a probléma miatt bár közel a 90 ezerhez lehet behányt volna ha a gyári lenne rajta
Milyen motorolajat használjak az őskövületemhez?
Láttam elég megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban van aki a motul 10w-50 re esküszik de van aki azt írja hogy ezt az olajat kajálja a moci a castrol act evo val meg semmi,én is inkább a motul felé hajlok de szeretném kérni a segítségeteket mi a jó hozzá tapasztalat szerint.
A másik ami érdekelne az az olajszűrő,hol tudok gyárit vásárolni mert azt is sikerült a sok iromány közül kibogarásznom ,hogy valaki beszívta az utángyártott szűrővel,nem akart elaludni az olaj lámpa.
Van egy ilyen eladó kamerám kb 3x használt ha vkit érdekel Fix 30e-ért.
http://www.aeecamera.hu/hu/ter...
Természetesen ha jó az időpont én benne vagyok, úgyhogy
2. Valmont
1. Pupos
Pár napja vettem egy hayabusát ez még az első generációs 99es tiltás nélküli változat 340 es órával.
Mennyit mennek el ezek a motorok? Az enyémben közel 90ezer kilóméter van de még mindíg nem szenved hiányt a lovak tekintetében
Milyen gumit használtok?
Nekem 200/50 van hátul valami metzeller de a tapadása kb annyi mint egy benyálazott szappané,tegnap a nagy melegben is 2 esben húztam neki egy nagyobbacska gázt és gyorsulás helyett csak kapartam
Nekem is Brembo van, valóban hangos, hozzáér, pláne egy erőseb fékezés után, aztán megint kicsit jobban helyre áll, de lassan haladva, vagy tolva mindig lehet hallani. Megkérdeztem a szervízben, azt mondták ne foglalkozzak vele, ez normális. Kicsit zavaró, de már megszoktam. Nem tudom mennyiben szól bele a hatásfokba, jó vagy nem jó, de egyenlőre én meg vagyok elégedve vele.
Nekem elől vannak Brembo szinter betéteim, de ha lassan gurulok, akkor egyfolytában súrlódik hangosan, elég zavaró!
Én erre a Brembo 07KS0507 Karbon-Kerámia betétre gondoltam, de nem tudom, hogy milyen lehet!?
Valaki próbálta már hátra vagy akár előre?
A gyárihoz képest szerintem jobban fogja a kereket, mert a gyárival nem riszálta a seggét erősebb fékezéskor, ezzel pedig néha bele kell korrigálni a hátsó fékbe, ha egyedül ülök rajta. Meg kell szokni.
Mi a véleményetek az EFI tunerről? Mert hezitállok és gondolkodom, hátha olyan jó, mint a zx12-be volt a power commom.
Innen rendelnék, de nem tudom, hogy melyiket válasszam!
Utcán használom és inkább a betét kopjon, mint a tárcsa, de fogjon is!
Megvolt a hibám odafele. 3al hamarabb jöttem le...