Most komolyan Pityu, ha megtalálom a csekket, lefénymásoljam? Vagy kérjek igazolást az önkormányzattól? Esküszöm, ha ez kell ahhoz, hogy elhidd, bemegyek valamikor. Furcsa, hogy olyanoknak nem hiszel, akik személyesen tapasztalnak meg valamit. Van ez a mindent jobban tud kategória...
nagy kár, hogy így történt, de így még szebb, ahogy végigcsináltad.
a nagyzizi, akkor nem sokon múlott, legközelebb ép kuplunggal meglesz. ez nem is kérdés. cöcö sírhat, ríhat majd. még egyszer grat. és nagyon bánom, hogy nem tudtam menni. üdv.
Én is csodálkozok rajta, mert pont az ellenkező eredményre számítottam, de a 5,2-5,6L fogyasztásból a gyertya csere után (NGK Irídium) 6,4-6,8L fogyasztás lett azonos körülmények között.
Igen megvettem, Ago-tól rendeltem.
Tornyi társunk fogja felrakni, én nem kockáztatom meg a mechanikai kezemmel :). Ő meg kivenné hozzá a kereket, így marad őszre a dolog :)
Érdekes amit írsz a gyertyáról. Nekem k1-es busám van nemrég cseréltem benne gyertyákat. Denso iridium gyertyáim vannak gyári légszűrő-sportdob és nem változott a fogyasztásom. 5,1 és 6,5 között eszik 200-ig. 200 felett nem nagyon járok vele
Sziasztok!
Ha valaki (első generációs Busa) gyertya csere elött áll, akkor személyes tapasztalat alapján, én nem javasolnám az Irídiumos gyertyát bele, mert nekem kb. 1 literrel (inkább felette) többet evett vele a motor! Így most visszakerült bele a kivett gyári gyertya (és vissza állt a fogyasztás), míg nem veszek újat.
aszondod más gép is van amivel nem viccelünk őszintén meg mondom ha egyszer arra vetemednék hogy 600 asnál nagyobbat vegyek a hayabusa nagy álom de lehet inkább kawasaki zx12r t vennék.
Látom nem veszed a poént nem veszek hayabusát csak képletesen értettem mert én azt hittem hogy tényleg olyan drága az éves adó,maradok a cbr nél nekem bőven elég
Mert az online kalkulátorok valami oknál fogva még mindig bele kalkulálják a 2010-re kitalált 125kw felletti 2x-es szorzós luxusadót, amit abban az évben el is töröltek és már 2011-óta nem kell fizetni( )! Amúgy a teljesítmény adóban van "avultatás", ami azt jelenti, hogy minél öregebb, annál kevesebbet kell fizetni kw-onként!
Lehet, hogy az adó mértéke önkormányzatonként változik, de valami ilyesmi összeggel kell számolni:
Az adó alapja 2007. január 1-jétől a személygépkocsi és motorkerékpár esetén annak kilowattban (kW) megadott teljesítménye. Ha a hatósági nyilvántartásban a motor teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve, akkor azt 1,36-tal kell osztani, hogy megkapjuk a kW-ban kifejezett teljesítmény-értéket.
Az adó mértékét a teljesítmény és a gépjármű gyártási évétől eltelt idő határozza meg.
Az adó mértéke:
a gépjármű gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 345 Ft/ kilowatt
a gyártási évet követő 4-7 naptári évben 300 Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 8-11 naptári évben 240 Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 12-15 naptári évben 185Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 140 Ft/kilowatt
Az autóbuszok, nyergesvontatók, lakópótkocsik esetében továbbra is megmaradt az „önsúly” szerinti adóztatás. A tehergépjárműveknél szintén nem változik az adóalap, amely az „önsúly” plusz a raksúly 50 százaléka. Az adómérték az esetükben változatlan, azaz 1200 Ft az „önsúly” minden megkezdett 100 kilogrammja után.
50%-os adókedvezmény illeti meg:
a kizárólag elektromos meghajtású, valamint a hibrid meghajtású személygépkocsit;
annak az adóalanynak a - legfeljebb egy darab - személygépkocsiját, aki szülőként, nevelőszülőként, örökbefogadó szülőként háztartásában 3 vagy annál több gyermeket nevel (tart el).
Nekem a te géped éves adója ennyire jön ki 87600Ft az önkormányzat ennyire kedves felétek hogy el enged 47600Ft ot?Basszus lehet veszek egy hayabusát komolyan holnap be megyek az önkormányzathoz és meg kérdezem itt mennyi lenne,lehet évek óta tévhitben élek Mikor motorozni kezdtem minden gépre kicsi nagy erős gyenge éves adó 4000Ft volt bárcsak ott tartanánk még.
a nagyzizi, akkor nem sokon múlott, legközelebb ép kuplunggal meglesz. ez nem is kérdés. cöcö sírhat, ríhat majd. még egyszer grat. és nagyon bánom, hogy nem tudtam menni. üdv.
Tornyi társunk fogja felrakni, én nem kockáztatom meg a mechanikai kezemmel :). Ő meg kivenné hozzá a kereket, így marad őszre a dolog :)
Érdekes amit írsz a gyertyáról. Nekem k1-es busám van nemrég cseréltem benne gyertyákat. Denso iridium gyertyáim vannak gyári légszűrő-sportdob és nem változott a fogyasztásom. 5,1 és 6,5 között eszik 200-ig. 200 felett nem nagyon járok vele
Ha valaki (első generációs Busa) gyertya csere elött áll, akkor személyes tapasztalat alapján, én nem javasolnám az Irídiumos gyertyát bele, mert nekem kb. 1 literrel (inkább felette) többet evett vele a motor! Így most visszakerült bele a kivett gyári gyertya (és vissza állt a fogyasztás), míg nem veszek újat.
Átírással kalkulálj...
Lehet, hogy az adó mértéke önkormányzatonként változik, de valami ilyesmi összeggel kell számolni:
Az adó alapja 2007. január 1-jétől a személygépkocsi és motorkerékpár esetén annak kilowattban (kW) megadott teljesítménye. Ha a hatósági nyilvántartásban a motor teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve, akkor azt 1,36-tal kell osztani, hogy megkapjuk a kW-ban kifejezett teljesítmény-értéket.
Az adó mértékét a teljesítmény és a gépjármű gyártási évétől eltelt idő határozza meg.
Az adó mértéke:
a gépjármű gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 345 Ft/ kilowatt
a gyártási évet követő 4-7 naptári évben 300 Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 8-11 naptári évben 240 Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 12-15 naptári évben 185Ft/kilowatt
a gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 140 Ft/kilowatt
Az autóbuszok, nyergesvontatók, lakópótkocsik esetében továbbra is megmaradt az „önsúly” szerinti adóztatás. A tehergépjárműveknél szintén nem változik az adóalap, amely az „önsúly” plusz a raksúly 50 százaléka. Az adómérték az esetükben változatlan, azaz 1200 Ft az „önsúly” minden megkezdett 100 kilogrammja után.
50%-os adókedvezmény illeti meg:
a kizárólag elektromos meghajtású, valamint a hibrid meghajtású személygépkocsit;
annak az adóalanynak a - legfeljebb egy darab - személygépkocsiját, aki szülőként, nevelőszülőként, örökbefogadó szülőként háztartásában 3 vagy annál több gyermeket nevel (tart el).
Ja és K8, ugye?