én pedig sofőrködöm éjszakánként amikor van időm/meló, vagy pedig hétvégenként megyek teherautót javítani lényegében karbantartás.
munkaidőm kötetlen megyek mint a töketlen
köszi skacok!még egyenlőre csak gondolkodom hogy mi legyen,de majd jobban is utána járok,de jobb azoktól hallani a tapasztalatokat akiknek hitel van a mociján mert a bank ugyse mondja el a hátrányokat.
Szia!
Én csak annyit mondhatok, hogy a hitel havi összege soha ne haladja meg a nettó kereseted 20-25% -át, mert a szélsőséges árfolyamingadozás (amennyiben devizában veszed fel a hitelt) megszivathat, ha túlvállalod magad.Valamint köss biztosítást a hiteledre, ami lehet munkanélküliség, valamint hosszantartó betegállomány esetén áthidaló segítség (pl. munkanélküli leszel akkor 2 hónapig még Te fizeted a törlesztést, majd ezután a biztosításod törleszt legfeljebb 6 hónapig, legfeljebb 1x a törlesztőidő alatt........vagy máshogy, ez Bankfüggő is lehet (ugyanez betegség esetén is). Szerintem ezeket érdemes kötni, mert nem dobja meg annyival havonta a törlesztőd, mint amennyi biztonságot ad.)Ezekre a biztosításokra, ha az ügyintéző nem tér ki rá kell kérdezni.
Vannak jó életbiztosítások is, amik kibővíthetőek a hitel törlesztéséhez szükséges fedezeti biztosítással, úgyhogy van lehetőség ezer, bár a hitellel nem fogsz jóljárni semmiféleképpen sem pláne motorvásárlás esetén (ahol a hitel fedezete (motorár)hamar alámegy a tőketartozás összege alá még 20% befizetés esetén is.
Ha teheted fix törlesztő részletet ne válassz, mert az árfolyamingadozásból adódó költségekkel megszivathat a Bank a hiteled végén (meghosszabbodik a törlesztési idő sokszor nem is kevéssel). Jobb kifizetni minden hónapban a restet...
Ha forint alapú hitelt veszel fel akkor ezek nem vonatkoznak rád, de az meg kibaszott drága....
Na mindegy Te döntesz! Csá pöcsös!
Heloztok! lenne egy olyan kérdésem azokhoz akiknek hitel van a mociján vagy jobban otthon vannak ebbe a hitel témába!nagyon erősen gondolkozom azon hogy vennem kéne egy gixxer 600at,de sajnos a jó Isten nem tett milliomossá ezért csak hitelre tudnék venni.Viszont fix munkám van mert szerződéses katona vagyok,és az lenne a kérdésem hogy hogyan állnak a bankok az ilyen szerződéses munkaviszonyhoz,meghogy mi kell ahhoz hogy tudjak felvenni hitelt a 20%kezdőbefizetésen kívül!nem uj motort szeretnék hanem k6-os lenne az álom!vagy hogy működik a hitelátvállalás mert azt is lvastam hogy vannak olyan hirdetések is.meghogy melyik bank jó,kinek melyik vállt be.max 1,5millioig szeretnék motort,de viszont 500ezret azonnal befizetnék.A lényeg hogy szerintetek mekkora esély lenne rá hogy tudnék venni mocit hitelre! Még bankoknál nem érdeklődtem,gondoltam esetleg meghallgatnám a tapasztaltabb emberek jó tanácsait! Válaszokat előre is köszönöm!És balesetmentes mocizást 2010re is!
Haverom teszkóban árufeltöltő suli mellett, heti három műszakban nyomja. Egy műszak hétköznap, kettő hétvégén, ő így osztotta be.
Szóval tényleg nem lehetetlen megtalálni a pénzkeresést, csak akarni kell. Nyáron én is megyek ide dolgozni, ahogy vége a sulinak.
Öcsém minden nyáron dolgozik, ill. reggelente zeitung-ot hord ki, esténként meg telebassza a postaládámat tesco meg mindenféle egyéb hirdetési cuccal. Ja és félévente jön papírt gyüjteni... Ez csak tipp, de nálam is bevált ( suli mellett ).
Nekem már rég elment és rá is ültem már egy párra de most már úgy érzem hogy kéne valami vadabb... És senki sem vitatta hogy jogos vagy nem jogos volt-e. Hiába nyomtam volna a kamu dumát a tudatlanság nem mentesít... Ez benne volt a pakliban be is vállaltam. De megérte :)
Azt ugye tudod hogy teljesen jogosan baxtak meg?A nem tudom így vettem senkit sem érdekel ugyanis a jogosítvány kressz időszaka alatt az első a járműkategóriák ismertetése így csak magadat hibáztathatod.
Nyugodj meg lesz még időd motorra.Nekem is csak 35 évesen ment el az eszem és ültem rá egyre.
Jelenleg tanulok 18 éves vagyok és így elég nehéz spórolni, mivel nincs miből, munkát vállalni nem nagyon tudok így a tanulás mellett... Csak magamra számíthatok én eddig is megdolgoztam az összes jogosítványomért, eddig csak 3 db és az összes motoromért. És ilyet még nem csináltam... Egy 250-es RG Gammának az adásvételijébe 50 ccm volt írva ez magánokirathamisításnak minősül. Ez egy balesetnél derült ki amibe nem én voltam a hibás... Tehát így faszán összejöttek a dolgok. A biztosító fizetett 40 000 Ft-ot a gazdaságilag totálkáros motorra amit ők mértek fel ilyen állapotra. De akkor valami másban gondolkodok csak tudjátok pénz szűkében nem sok lehetőségem van.
Nekem Pilot power 2ct van most rajta, jó gumma csak nem ment el a hátsó 3200 km et és kuka
munkaidőm kötetlen megyek mint a töketlen
Bár most még hitelképtelen is lettem.
szerintem nézz be pár kereskedőhöz ( full-gas Balatonbboglár, hollós, stb... ). Tutira kapsz egy személyes ajánlatot ami alapján dönteni tudsz.
Én csak annyit mondhatok, hogy a hitel havi összege soha ne haladja meg a nettó kereseted 20-25% -át, mert a szélsőséges árfolyamingadozás (amennyiben devizában veszed fel a hitelt) megszivathat, ha túlvállalod magad.Valamint köss biztosítást a hiteledre, ami lehet munkanélküliség, valamint hosszantartó betegállomány esetén áthidaló segítség (pl. munkanélküli leszel akkor 2 hónapig még Te fizeted a törlesztést, majd ezután a biztosításod törleszt legfeljebb 6 hónapig, legfeljebb 1x a törlesztőidő alatt........vagy máshogy, ez Bankfüggő is lehet (ugyanez betegség esetén is). Szerintem ezeket érdemes kötni, mert nem dobja meg annyival havonta a törlesztőd, mint amennyi biztonságot ad.)Ezekre a biztosításokra, ha az ügyintéző nem tér ki rá kell kérdezni.
Vannak jó életbiztosítások is, amik kibővíthetőek a hitel törlesztéséhez szükséges fedezeti biztosítással, úgyhogy van lehetőség ezer, bár a hitellel nem fogsz jóljárni semmiféleképpen sem pláne motorvásárlás esetén (ahol a hitel fedezete (motorár)hamar alámegy a tőketartozás összege alá még 20% befizetés esetén is.
Ha teheted fix törlesztő részletet ne válassz, mert az árfolyamingadozásból adódó költségekkel megszivathat a Bank a hiteled végén (meghosszabbodik a törlesztési idő sokszor nem is kevéssel). Jobb kifizetni minden hónapban a restet...
Ha forint alapú hitelt veszel fel akkor ezek nem vonatkoznak rád, de az meg kibaszott drága....
Na mindegy Te döntesz! Csá pöcsös!
Szóval tényleg nem lehetetlen megtalálni a pénzkeresést, csak akarni kell. Nyáron én is megyek ide dolgozni, ahogy vége a sulinak.
Nyugodj meg lesz még időd motorra.Nekem is csak 35 évesen ment el az eszem és ültem rá egyre.