Szeva Domino!
Tudom, hogy veszélyes dolog ez, de ha elviszem valami szakihoz az elkérne annyit, hogy a gatyám is rámenne...... már csak az órabérével való méricskélése során.....
Amit lehet megúszok olcsón és ingyen, ha már nem vagyok a dolgokhoz balfasz nagyon......és szeretek is új dolgokat megtanulni....bár ha lehet nem ilyen áron.....
Nem jön rosszul ha sok dologhoz ért az ember.....
Óvatos vagyok és rákérdezek 2szer is mindenre, mielőtt nekifogok.....
Jó volt tegnap hallani a Gixerem hangját......de nem mehettem vele.....
Szeva Oszi!
Igen....igen...tegnap egy szerelő srác is ezt mondta, hogy ma mérjek ellenálást.....
Már tiszta prof. leszek méregetésben.....
Tehát ez ellenálás mérése közben nézzem meg a fázon is, mert ott nem szabad mérni ugye semmit?
Így értetted?
Szia!
Ne feszültséget méregessél.
Elsőnek ellenállást kell mérni az első kép alapján.
Meg kell mérned a tekercseket, h vezetnek-e, nincs-e menetzárlat.
Aztán amit még mondok, h mind a 3 vezetéket mérd hozzá a vázhoz(föld)! Ott nem szabad vezetnie.
Szia!
Általában az SRAD-oknak a típushibájuk a vezműláncfeszítőjük.
Illetve amit még tudnék említeni az a váltója, h elkopik, emrt rosszul használják, és ezért kiugrál, üreset váltsz...
Nézd át az elejét, h nem törték-e össze nagyon, dekniket, felnik évjáratát, blokkot váltót, telókat, hűtőket...
Feltöltöttem az akksit, ami jól sikerült.....méréskor jó adatot kaptam.....
Lementem és betettem a gépbe, és ráadtam a gyujtást és indít.......
2-3 jó tekerés után teljesen legyengült a tekerés......valami leszívta csúnyán, de aztán ThomAce azt mondta, hogy ez cellazárlat lesz.......tehát akksi = KUKA!
Na akkor gondoltam betolom, mert meg akartam tudni, hogy mi van a generátorral......
2. alkalommal már be is röffent.....elsőre megcsúszott a gumma.....
Ekkor gyors rámértem a ThomAce álltal elsajátított tudásommal.......
Mind a 3 vezetékszálon 0,9-1 között mértem alapjáraton hideg motorral, majd amit kaptam Szobabringa pajtárstól leírást, abban benne volt, hogy 5ezres fordulaton kell mérni.
5000-es fordulaton mind a 3 szálon 4,5 és 5 közötti értékeket mértem.......
Majd leállítottam.........EZ MOST JÓ ADAT?
Ma volt a napja a Gixerem átvizsgálásának......amit kezdtem egy gyorstöltő vásárlással és egy multimeter beszerzéssel, valamint közben folyamatos imátkozás a generátoromért!
Készítettem pár fotót is a károkról és a gépem vezetékeléséről néhány helyen.
Felrakom, hátha valamelyikőtök a képek alapján is tud segíteni tanácsot adni....
Alex bácsi,most nézem,hogy te ebay-ezel.Ha én kinéztem ottan vmit magamnak,tudnád nekem intézni?Nem akarok neten fizetni senkinek,főleg nem bankszámlaszámot megadni,meg hasonlók..Meg tudnád írni,nálad hogy megy ez?köcci előre is
Hát igen,én is láttam az ominózus dolgot,komoly volt...de rohadtul balesetveszélyes,amit csinált a srác...És én is benne voltam a tv-ben vasárnap:)))))Igaz,csak két pillanatra,de jól esett akkor is,na
Tudom, hogy veszélyes dolog ez, de ha elviszem valami szakihoz az elkérne annyit, hogy a gatyám is rámenne...... már csak az órabérével való méricskélése során.....
Amit lehet megúszok olcsón és ingyen, ha már nem vagyok a dolgokhoz balfasz nagyon......és szeretek is új dolgokat megtanulni....bár ha lehet nem ilyen áron.....
Nem jön rosszul ha sok dologhoz ért az ember.....
Óvatos vagyok és rákérdezek 2szer is mindenre, mielőtt nekifogok.....
Jó volt tegnap hallani a Gixerem hangját......de nem mehettem vele.....