Általában a 10W 50 jobban szokta bírni, mert az full sint, a 10W 40-et is biztos enni fogja, és még talán jobban is. Ilyen mértékű olajfogyasztásnál valami motorikus baj lehet pl: beégett gyűrűk, szelepszár szimering, stb... Az én gépem igaz 750-es de az nem csipegeti az olajat (10W 50) egy cseppet sem. Sztem nézesd meg egy ismerős szerelővel.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni...kb 3 hete vettem egy 98-as évjáratú 600-as SRAD-ot. A vásárlás után egyből olaj-olajszűrő és levegőszűrő csere. Az olaj castrol power 1 racing 10w 50-es. Azóta 600 kilómétert montem vele és hát meglepetésemre a mociba majd fél liter olajat kellett utántölteni. A gyár 10w 40-es olajat ajánl a motorba...ha a gyár által javasolt olajat használnék csökkene az olajfogyasztás? vagy esetleg a motor elhasználtsága lehet a gond..előre is köszi a segítséget..esetleg 1-2 bevált terméket ajaánlhatnátok
Hát ami azt illeti,sokat nem ment még vele! Egyrészt különbözetit kell még tennie,mert még csak az A1 van meg,másrészt még mindig húzódik az átíratás dolog! Még nem küldte a csaj a törzskönyvet,de hamarosan talán ez is lezajlik!Harmadrészt meg vizsgaidőszak is van,szóval kicsit még pihen a gép! Múlt héten vittem 6000-es szervizre,meg egy aksi kellett még bele, így már minden rendben van! Már csak menni kellene vele..