Sziasztok.Én mindig Rétságra viszek mindent vizsgáztatni ott mindent megoldanak.Bár én vizsgára lecseréltem gyárira a dobot ha esetleg kell kölcsönadom amíg átlököd a vizsgán.
A gyűrűben nem tudok segíteni....
Az olaj szerintem jó, ha azt teszel bele, amit ajánlanak, vagyis 10W40
Nekem semmilyen jó tapasztalatom nincs 10W50 olajjal kapcsolatban.
Igaz, rossz sincs.... Ha jól sejtem, akkor drágább.
Sziasztok!
Már kérdeztem, de nem kaptam választ: motorolaj 10w40 vagy 10w50 jobb a kis bociba?
Más: szükségem lenne a képen pirossal bekeretezett O-gyűrűre. Szerintetek hol tudnám beszerezni?
Nekem is Finster dobom van. Szerelőm ügyesen applikált bele egy hangtompítót, amit egyszerűen ki-be lehet tenni. Azzal ment vizsgázni, nem volt belőle probléma.
Cinga érdeklődött a füstös index felől, a fórumban már sokszor szerepelt, de belinkelem még egyszer: http://tutilampa.uw.hu/
a közúti járművek műszaki megvizsgálásáró
.....
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.
......
Az utolsó bekezdés alapján, a legegyszerűbb átalakítást is engedélyeztetni kell a Hatósággal, illetve a Hatóságnak nyilatkoznia kell, hogy az átalakítást engedély nélkül kivitelezhetőnek minősíti...
Itthol MO-on nincsenek szerintem tisztába a kipuff-ról álltalában!Példáúl külföldön baszhatod ha bele van gravírozva az "E" betű mert az első dolguk,hogy odatesznek eg mérő műszert és ha aszem 90 db felett van a hangja(azsem alapjáraton de szt nem tom biztosan) akkor mehetsz tovább gyalog vagy jó nagy bírsággal!
Bücó! Ezt már nem, de majd legközelebb!Egész hétvégén rohadtam a melóhelyen, ráadásul begyulladt a fülem. Még egy laza guruláshoz sincs kedvem. Úgy látom jó kis csapat jött össze!
A gumigyűrűt egy abszolút triviális helyen, Suzuki márkaszervízben esetleg?
Én egy csomó apró szart vettem az enyémhez..