Tudom én. Sajnos meg vagyok átkozva gépjármű téren. Sokadik efféle hibám volt már autóval. 3éve cseréltettem már folytószelepet laza 100e ért :) és ez még nem minden. Mindegy megoldom. Köszönöm a segitéget mindenkinek és elnézést ha hülyéül viselkedtem ;) tegnap sokadik ital után kezdtem irogatni ;) Holnap irány Románia , most barátkozom a kölcsön motorral.
Szöktem ki. Csak idegesit hogy egy fiatal motoron ennyire kevés km el hogy jön elő ekkora hiba. Első szezonomon már keresztbe tesz nkem. Mobilrol irok , valamiét duplán ment.
Én úgy szoktam, hogy 5 kilós kalapácson megtámasztom a csap alját.
8 mm-es csapágygolyót teszek a szétnyomandó csapvégre és a 2 kg-os kalapáccsal a golyóra közölt határozott erőbehatással elvégzem a peremezést. Ennyi.
Igen, de neki van egy plusz adaptere a szerszámhoz, ezzel csinálja előbb egyszerre a két csapot, ezután nyomja teljesen szét egy másik csappal. Az én szerszámomnak csak a szétnyomó csapja van, nem is adtak hozzá mást. Gondolom túl nem lehet nyomni a csapok végeit, mellyel nagyon elrövidülne, és ezáltal szorulna meg a szem.
Ezzel ha megfelelően szétnyomod az új patentszem csapjait, akkor kész is vagy.
Nem szorulnak össze, mert a csapot alulról támasztod alá és nem az átkötő szemet támasztod meg. Ha így lenne, akkor ki is nyomnád a csapot és nem szét a végét.
Lánccsere előtt állok, az volna a kérdésem, hogy ezzel a szerszámmal csak szétnyomom a csapok végét és kész, vagy kell valami távtartó is, hogy ne szoruljanak össze a szemek?
Első körben ki kell deríteni a hiba okát.
Esztergomiak jók, de Miskolchoz nincs közelebb hozzáértő?
Ha valóban az SDTV sorral van probléma, nekem van kompletten.
A lényeg hogy ez nem motormárka függő !
Ezt nem méretre lehet meghatározni.....
A mai gépek meghibásodása nem függ a korától, főleg ha elektromos a hiba.
Persze, kellemetlen.......de meg kell állapítani a hibát és megjavítani. Ennyi......
Viszont ha ennyire bizonytalan vagy, nem is értem miért állsz neki. Kérj meg valakit, aki csinált már ilyet.
8 mm-es csapágygolyót teszek a szétnyomandó csapvégre és a 2 kg-os kalapáccsal a golyóra közölt határozott erőbehatással elvégzem a peremezést. Ennyi.
Nem szorulnak össze, mert a csapot alulról támasztod alá és nem az átkötő szemet támasztod meg. Ha így lenne, akkor ki is nyomnád a csapot és nem szét a végét.
. . . . . .
. . . . . .
Életet menthet ha nem frusztrálva dönt.
Képzeljétek el ha defektet kap , megrugdossa a gumigyártót is + aki feltette
Ami 1 darabból van az is elromolhat nem még ami sok darabból