Annyi baj legyen!
De nyugodtan mehet az átlátszó, csak akkorára szabd, hogy ne érjen neki a forró alkatrészeknek. Mi kényszerből raktuk fel, mert a gyári cső szétment egy szervizeléskor és gyors megoldás kellett. Ez kb. 4 éve volt, azóta egyszer cseréltem, soha semmi baj nem volt vele.
8-as belső átmérőjű átlátszó cső tökéletesen megfelel. Felmegy mindkét végre könnyedén. Kicsit megkeményedik, de nem vészes. Folyómétere 100 Ft, csak ne használj hozzá csavaros bilincset. A gyári rugós bilincsekkel tökéletes, aztán amikor hozzá van nyúlva (tank le, karbiszinkron, hézagolás, légszűrőcsere) mehet új. A gyári fekete fémháló szépen el is takarja.
Sziasztok
Mesterek tanács kellene gs500 2005 évi üzemanyagcső csere , belső átmérő 8mm a külsőnek 11mm a gyári méret! Ami kis hazánkba kapható 8/14mm , vagy sima átlátszó. A 8/14 es neccesen megy be . Ki mit használ ?
Bármely Suzuki márkaszerviz 2-3 nap alatt beszerzi neked, ha épp nincs a készletükön. Nem kell félni tőlük, én már sok apró bizbaszt rendeltem (Pécs, Enduro motorosbolt), és elküldték postán. Az áruk sem vágott a földhöz.
Karbit kellene kipucolni, vagy/és az üzemanyagellátó rendszert átnézni (csövek, csap). Légszűrőt még véletlenül se pucolj, ha cserés cserélni kell!
Ha benzin van az airboxban, lehet fennakadt a tűszelep. Ezeket át kell nézni, amúgy más gond nem lesz szerintem. Olajadat szagold meg, mert ha benzin került bele, akkor az cserés!!!
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat. :)
Azért fordultam hozzátok mert hallottam rém híreket 10 literes fogyasztásról.
Naked verziót szeretnék vásárolni ahol a légellenállás is plusz deciket jelent.
Az 5-6 literes fogyasztás remekül hangzik.
Mostmár megnyugodtam.
Széles utat mindenkinek. :)
Hello.
Valószínűleg kosz került a karburátorokba.
Szétkell szedni és kitakarítani de érdemes ilyenkor gumitömítés is cserélni.
A légszűrőt szintén érdemes átpucolni esetleg filtert cserélni. Ezenkívül a gyújtógyertyákat ,használattól függően, 5-6 évente ajánlott cserélni.
Üdv
Üdv,
Ahogy isti55 is írja, én is könnyedén megetetek az én gépemmel 6 litert. Ehhez kell nálam egy egyenes derék, sok nyélgázon gyorsulás, emellett 130-140 km/h körüli utazósebesség.
Egyébként ha túrázni használod, nem nagy odafigyeléssel 5 liter alatt tartható a fogyasztás.
2000. GS500E
Sziasztok. Olyan problemam van, hogy elmegyek motorozni es ha magas fordulaton hajtom, akkor lefullad, de ugy mintha az uzemanyag fogyna ki belole. Teli a tank es akkor is. Néha csopog a legszuro dobjabol is. Ez miert van. Valaszokat elore is koszonom. Széles utat
Üdv ! Ahogy a kollégák írják, nyuggertempóban a 4 l körül, de Te a max.-ra vagy kíváncsi. Egy szezonba autópályán ingáztam melóba (napi 120 km.) "Sietősbe" , néha végsebességtesztbe, büszkén egyenes derékkal a 6 l-t is meg lehet etetni vele. (enyim vas NAKED )
Nekem eddig 4,0 l/100 km a totál átlagfogyim. Mikor megvettem, utána többször is 3,7-et tankoltam, aztán ahogy kezdtem vele megismerkedni, felment 4,1, sőt egyszer 4,3-ra is (cihopata módon száguldoztam ), most legutóbb megint 3,8-at tankoltam bele, igaz, az egy nyugis Mecsek-túra volt. 90-120 közötti sebességgel járogatok, óra szerint (120-nál már majdnem 10-et csal az órája felfelé), ennél gyorsabban csak előzéskor.
Én sosem tudtam vele megetetni 4,5-5 liternél többet akármilyen bőkezű voltam, de a legtöbbször 4 alatt volt a fogyasztásom.
Inkább a huzamosabb gyors haladásnál eszik többet, a kanyarvadászatokon még a hegyekben is takarékosnak bizonyult. Bár lehet ezzel minden motor így van.
Van egy eladó F-esem ha érdekel.
Sziasztok.
Motor vásárlás elött állok és megtetszett a gs 500.
Az lenne a kérdésem hogy mennyi a maximum fogyasztása a motornak ha az ember bőkezűen húzza gázt? Akár hosszú távon is.
olaj 6ezrenként... gyertya 12ezrenként... légszürö is 12e ha jol emléxem.. a hiflo márka vmi 3400ft zsunál...
De nyugodtan mehet az átlátszó, csak akkorára szabd, hogy ne érjen neki a forró alkatrészeknek. Mi kényszerből raktuk fel, mert a gyári cső szétment egy szervizeléskor és gyors megoldás kellett. Ez kb. 4 éve volt, azóta egyszer cseréltem, soha semmi baj nem volt vele.
Mesterek tanács kellene gs500 2005 évi üzemanyagcső csere , belső átmérő 8mm a külsőnek 11mm a gyári méret! Ami kis hazánkba kapható 8/14mm , vagy sima átlátszó. A 8/14 es neccesen megy be . Ki mit használ ?
Ha benzin van az airboxban, lehet fennakadt a tűszelep. Ezeket át kell nézni, amúgy más gond nem lesz szerintem. Olajadat szagold meg, mert ha benzin került bele, akkor az cserés!!!
Olajcserénél akadt egy kis probléma.
Olajteknőhöz hol tudok tömítést vásárolni?
Azért fordultam hozzátok mert hallottam rém híreket 10 literes fogyasztásról.
Naked verziót szeretnék vásárolni ahol a légellenállás is plusz deciket jelent.
Az 5-6 literes fogyasztás remekül hangzik.
Mostmár megnyugodtam.
Széles utat mindenkinek. :)
Valószínűleg kosz került a karburátorokba.
Szétkell szedni és kitakarítani de érdemes ilyenkor gumitömítés is cserélni.
A légszűrőt szintén érdemes átpucolni esetleg filtert cserélni. Ezenkívül a gyújtógyertyákat ,használattól függően, 5-6 évente ajánlott cserélni.
Üdv
Ahogy isti55 is írja, én is könnyedén megetetek az én gépemmel 6 litert. Ehhez kell nálam egy egyenes derék, sok nyélgázon gyorsulás, emellett 130-140 km/h körüli utazósebesség.
Egyébként ha túrázni használod, nem nagy odafigyeléssel 5 liter alatt tartható a fogyasztás.
2000. GS500E
nekem városban 4l ivott...ha tartósan sietve 130körültmentem,akkor 4,5.
de 100as tempoban országúton 3,5-3.6 lesz az átlag...
jo kis gép...
ataaa@freemail.hu
Inkább a huzamosabb gyors haladásnál eszik többet, a kanyarvadászatokon még a hegyekben is takarékosnak bizonyult. Bár lehet ezzel minden motor így van.
Van egy eladó F-esem ha érdekel.
Motor vásárlás elött állok és megtetszett a gs 500.
Az lenne a kérdésem hogy mennyi a maximum fogyasztása a motornak ha az ember bőkezűen húzza gázt? Akár hosszú távon is.