2 hete kb., hív vasárnap a haverom, h épp egy BMW 1200GS-t nézeget, minden fasza, tetszik, papírok-gép-ár rendben, szerintem megvegye-e?
Hozzáteszem, h egy Honda Deauville-je van, amit 3-4-5 éve vett újonnan és alig használja. Dumálgatunk telefonon, okoskodunk, aztán 1x csak hallom a telefonban, h most mondták neki, h eladták a motort miközben nézegeti.
Na mondom akkor a dilemma megoldva.
Mondjuk egy kicsit furi a helyzet, h épp nézegeted, már ott vagy h megvegyed, sztán bejelentik a semmiből, h eladták.
Nézegessen olyanokat amikben bevallottan benne van a legalább évi 40k futás... aki nem tekeri vissza az órát 5-600k-ról az mással se fogja átkúrni a vevőt.
munkatársam akarna venni egy (talán tdi) passatot, de 260ból 260 szar-hamis-átverős
10ből 9 nem törött de itt-ott 800 mikron a festés és társai
szóval mindenhol ez van
már 200 pénzen túl van üzemanyaggal.........
Most érzem át teljes valójában amit érezhettél a motor vételekor. ...ezt a sok hazug lehúzós tetvet. ...én ugyan nem motort hanem kamiont vennék, de amiket megnéztem vagy a hirdetéshez képest romhalmazok voltak vagy mint akivel megegyeztem a héten fixre árban stb. az most aszonta, hogy mégis meggondolta magát még várjunk egy hetet.... ....no m indegy, így megint nyakamba veszem az országot és elindulok keresgélni.....eddig kb 2000km-t mentem ezügyben és holnap egy 600-as jön hozzá.
El kell menni és személyesen kell megnézni a gépet. Tudom, idő, pénz, törődés, de megéri. Én április végén vettem egy GS-t, és sok-sok telefon, sok e-mail, sok gondolkodás, vívódás és nagyon sok információgyűjtés előzte meg az üzletet. A kiválasztott motor esetében az eladóval e-mailen keresztül társalogtunk. Nagyon készséges és -mondhatom- segítőkész volt. Sokat tudtam meg tőle egyáltalán a típusról. Nem agitált, nem dicsérte agyon, hanem leírta, hogy ő hogyan kezelte, hogy használta. Kértem plusz fotókat, megkaptam. Időpontot egyeztettünk, elmentem. Körbenéztem a motort, vizslattam az eladót és úgy éreztem, hogy jó helyen járok. De ez csak érzés. Kérdeztem, hogy milyen feltételekkel tudom próbaútra vinni a járművet. A válasza az volt, hogy az a feltétel, hogy nem töröm össze. Ez is jó válasz volt, ami bizalomnövelő. Próbaút, üzlet. Ezeket a dolgokat nem szabad külső közvetítőre, haverra bízni. Persze egy helyzetfelmérés lehetséges valaki által, de dönteni te fogsz.
ha van egy cimbid, aki az eladó környékén lakik az is megkuksizhatja a vasat , és a gazdáját. ( a gazda és a környezete is sokat mond )
én egy t.-túli netes havernak néztem meg egy endúrót, mint potenciális vevő. hamar lebuktam mikor a motor mellé állva alig láttam át felette...
a végén happy end , mert jött 200 km-t utánfutóval megvette a motort...
Mert, ha nem értesz hozzá, ha már elmentél megveszed.
Lehet kurva jó vétel, de lehet egy szakadt szar is kiglancolva. Szépen le van pucolva, lánc befújva és megfeszítve, merthogy sztenderen is feszes, ami még nem jelent semmit, lehet jó üzletember és igényes a portékára...de lehet az ellentéte is Mindenesetre ha nem küld képet szépen kérve, akkor nem akarja eladni, vagy...
Szokták mondani, hogy ha nem értesz a motorhoz, legalább a gazdáját nézd meg jól.
Nézz meg párat közelebb, vagy vigyél valakit magaddal, aki ért hozzá.
Hozzáteszem, h egy Honda Deauville-je van, amit 3-4-5 éve vett újonnan és alig használja. Dumálgatunk telefonon, okoskodunk, aztán 1x csak hallom a telefonban, h most mondták neki, h eladták a motort miközben nézegeti.
Na mondom akkor a dilemma megoldva.
Mondjuk egy kicsit furi a helyzet, h épp nézegeted, már ott vagy h megvegyed, sztán bejelentik a semmiből, h eladták.
10ből 9 nem törött de itt-ott 800 mikron a festés és társai
szóval mindenhol ez van
már 200 pénzen túl van üzemanyaggal.........
Mobile.de?
én egy t.-túli netes havernak néztem meg egy endúrót, mint potenciális vevő. hamar lebuktam mikor a motor mellé állva alig láttam át felette...
a végén happy end , mert jött 200 km-t utánfutóval megvette a motort...
Lehet kurva jó vétel, de lehet egy szakadt szar is kiglancolva. Szépen le van pucolva, lánc befújva és megfeszítve, merthogy sztenderen is feszes, ami még nem jelent semmit, lehet jó üzletember és igényes a portékára...de lehet az ellentéte is
Szokták mondani, hogy ha nem értesz a motorhoz, legalább a gazdáját nézd meg jól.
Nézz meg párat közelebb, vagy vigyél valakit magaddal, aki ért hozzá.