Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ataaa, úgy látszik keveset nézegeted a GS-em papucsait...

Igen, ez Sport Demon és igen tud annyit (szerintem)....

Nem tudom mi az ára, de az enyém is ennyi idős, nekem (mint már milliószor mondtam) nagyon bejött....
Az a tapasztalatom hogy itthon aki ért valamihez,és még nyelvtudása is van az inkább csak a kihívás miatt menne ki meg a sima szakmai előmenetel miatt nem azért mert szorít a megélhetés.
A hugom a példa.
Gürizik mint a ló de 3-al kezdődik a fizuja és az allján van még nagyon a multilétrának.
Ketté kell bontani a kivándorlókat. Van az, aki nulla nyelvtudással, különösebb szakértelem nélkül megy ki és max minimálbérért talál munkát. Na nekik nem lesz jobb, mint itt, max akkor, ha itthon már kajára sem tellett.
Aztán vannak azok, akik a nyelvet is beszélik és értenek is valamihez. Ők jobban tudnak élni, mint itthon. London nyilván drágább, mind Budapest, de nem háromszorosával, márpedig ez a réteg háromszor annyit keres, mint itthon, ha nem négyszer is.
Akkor legyen 7-800.
Igazából abból van kicsit elegem hogy 2-3 hetente itthon megmondják hogy itt minden szar ott meg minden szuperzöld.......................és semmi nem változik.
Marad mindenki itthon.
Ha ennyire tré akkor iszkiri................ha mégsemolyan tré akkor meg csak idegynugi miatt megy a morgás?
Azért ez egy kicsit húzós még ott is. Autópályán 200 körüli tempóért szoktak 1000 font fölött fizetni...
Ismerősöktől hallom, hogy Németországban elég korrektek, ahhoz képest az angolok ócska szemetek. Mármint azok, akik 6 négyzetméterre betesznek 4 embert, századfordulós priccsekre. Csak hát a legalább alapfokú nyelvismeret miatt választják sokan Angliát. Mindenhol van mindenféle forma, de a külföldi munkaerő tömeges megjelenése miatt elszaporodtak a helyi bűnözők.
Magyarországon az állam egyre több mindennel lehúz, ez lassan közhely, de a munkaadói mentalitás az, ami rettenetes. Az "örülj, hogy van munkád" és társaira gondolok. Meg az "élj meg abból, bezzeg Eritreában mekkora az éhínség". Így aztán a lakosság legnagyobb része sosem fejlődik. Nem tudnak venni lakást, házat, fiatalabb járművet, legalább korrekt hitelre.
Az én haverjaim meg azóta kint élnek, való igaz, beszélni kell angolul és dolgozni, mint állat.
Én nem megyek Angliába dolgozni, köszönöm, megvagyok...még.
Én péntek este megyek és vasárnap délután jövök csak haza: :)
Na szurkolok neked, hogy simán hazatalálj! Árpád hídtól sima ügy Csömör
Doki ne kavard össze, szerintem örül ha végre egy útvonalat megjegyez magának!
Nem haver hanem ket unokatestverem jott haza.es nem lakas hanem agy hatvanezer.
De hajra.Menj.
Nem motorozni.Melozni.
Nem szerintem, hanem tudom az árakat.

Szerinted mennyi kint a minimálbér és a kaja? Mennyi alapvető élelmiszerek áfája? ja 0%...a legmagasabb asszem 20-25, de az a luxuscikkekre.

Ja hogy heti 160 ezer forintból (büfében dolgozik) kell kifizetni a heti 60 ezret a lakásért?
Az elmúlt egy évben 2 barátom költözött ki Londonba és mindhárman megvannak, jobban mint itt. Dolgozni kell? Igen, kurva keményen kell és sokat, de akkor van esélyed továbblépni.
Na én tényleg befejezem, mert ez egy meddő vita egy olyan országban, ahol az a vállakozó él jól, aki megtanul jól csalni, mert az adórendszerünk kényszeríti rá és állam elvehet, amit éppen kedve tartja és visszamenőleg módosíthat szinte bármit.
Tényleg befejeztem, mentem motorozni.
Az angolos topikban olvsatam egy emberkét aki vihogva fizwtett egy nagyon piti összeget azért mert nem honosított motorral 80-al ment és elkapták a rendőrök.
Talán csak potom 1200-1400 font körül lehetett.
Bagó.Simán egy párnapos melóval kiköhöghető.Az ipese csak azért akart többet fizetni nehogy csórónak nézzék.
Szerinted mennyi a biztosítás egy kocsira angliában?
Vagy egy albi?
Esetleg ha vennél és felújítanál egy lakásocskát?
Most jut eszembe, baleseti adó... mégis mi a fasz az a baleseti adó?

"A baleseti adó egy új adónem, aminek bevezetésére az egészségügyi források bővítése érdekében került sor. "

És ennek mi a faszom köze van a kötelezőmhöz?

Puffogásnak vége.

Uff.
"És itthon azért még mindíg olcsóbb az élet mint kinn."

És Vietnámbnan még olcsóbb az élet, de Thaiföldön pláne... csak ott meg 100-200 dollárt keresnek, sza nekik meg a 240 forintos cigi is kurva drága...

Kezd baszott drága lenni itthon is az élet a fizetésekhez képest.
Ne a tej-kenyérről beszélek... de a lehúzás nagyon durván kezd begyorsulni... most már fizetem a építményadót, teljesítményadókat, én fizetem a kurva városom csatornázását (baszki ez állami feladat), vagyonokat az átírásért, rendőrök nem birságolnak, hanem sarcot szednek, trafipaxok országa leszünk, tranzakciós adót, pénzfelvételnél emelnek...stb.
Engem nem érdekelnek az okok, vagy legalábbis ezt itt nem akarom megvitatni, mert ez nem aza fórum, de azért álljon már meg a menet. Faszt olcsóbb, röhögnek rajtam a haverok Angliában és világ minden táján, de én sem fogok kitartani a végtelenségig és egyszer csak elegem lesz és bye...
Igaz is , megpróbállom anélkül!
Inkább tedd el azt a GPS-t, csak zavarni fog
így csak árpádhídról M3 bevezető , M0 és csömör
Sima ügy. Közbe szakadozik fel a felhőzet.
Na onnan se nehezebb..és legalább nem kell majd kutatnod merre van a megyeri híd
Hát így már egész más a leányzó fekvése
nem fürdő , NÉPFÜRDŐ utca :D Csak még azt is elfelejtettem h most hol vagyok
Na ha onnan nem keveredsz ki és nem találsz ki Csömörre, akkor önálló motorostúrázáson ne nagyon gondolkodj majd a jövőben

Gyakorlatilag csak el kéne jutnod a Megyeri hídig (nagyon könnyű elvéteni ) aztán meg időben észre kell venni majd a kék alapon fehér betűs táblát, amin a kijárat és a csömör egyszerre szerepelnek
Na ebből is látszik , hogy csak 1 hete vagyok itt , nem fürdő hanem népfürdő utca