Látom te a számítógépeddel is el tudsz babrálni, nem csak a motoroddal.
Egyébként egy erősebb gép tényleg besegít a fűtésbe, csak sajnos ezt mindig nyáron veszi észre az ember amikor nagyon nem kéne az a plusz pár fok.
Egyébként ha nem játszol a számítógépen, akkor a táblagépek és okostelefonok világában már viszonylag jó áron lehet venni laptopot (nem volt ez mindig így). Ezek alig fogyasztanak, viszont mindent tudnak amit kell. Nekem éjjel-nappal megy egy, de alig veszem észre a villanyszámlán.
Év végi elszámolásnál küldtek egy -21 500-as csekket, mondjuk ebbe szerepe volt az év elején beüzemelt éjszakai áramnak is.
Az én gépem 2008-as, de már akkor is SATA cuccokat lehetett csak kapni hozzá...
A ház + táp kérdést nem kell túlbonyolítani, egy jó Chieftec ház+táp a világ végéig működik.
Mostanában a procikat boxban adják hűtővel, amik egyáltalán nem hangosak.
A Ramirisban van kedvezményem (azaz utoljára még volt)...de azt hiszem már nem veszek asztali gépet..
Amúgy az egész masinának megfordítottam a levegőzését az idióta mérnöki okosság miatt...ugyanis a régebbi grafikus kártyák befelé fújnak...
Van egy Zalman digitális hűtésvezérlő panelem..amin 40 rpm-es lépésekben tudom vezérelni a hat darab ventillátort....a hetediket a grafikus kártyát a saját panelja vezérli..
Gégecsövekkel megoldottam a célzott hűtést is... Full terhelésen tudok prezentálni 40 fokos proci és 42 fokos grafikai cucc..25 fokos panel és vinyó hűtést...
Most télen kiváló fűtőtest...bár olykor felugrik 300 wattra a fogyasztása
Az a baj, hogy ha a belét akarod cserélni, akkor már sok mindent kell.
Sokmagos, magas frekin működő processzorok hűtéséhez célszerű olyan házat venni, amiben alul van a táp. Ilyenkor a táp külön szellőző körön van, alulról szívja a levegőt, és már tolja is ki hátul. Erősebb proci+videókártya pároshoz stabil erős táp is kell. (amúgy is 5-10 év alatt elöregednek ezek az eszközök) Ha nem akarsz megsüketülni a gyári procihűtőtől, abból is egy jobb darabot kell venni, ami felfele, vagy hátrafelé tolja ki a meleg levegőt a házból.
Aztán az újabb alaplapokon IDE csatlakozó sincs, így vinyóból, meg DVDRW-ből is SATA csatlakozású kell. Aztán célszerű a sima HDD mellé a rendszernek egy gyors SSD-t venni. Sok deszkán már csak 1 PS2 csatlakozó van, így ha nem USB-s az egered vagy a billentyűzeted, azt is cserélni kell.
Szóval cumi a dolog, de ha az ember képben van, akkor sokat spórolhat. Én komplett gépet (bár ott is sok minden a régiből maradt) utoljára 2003-ban vettem. Azóta viszonylag olcsón megúsztam a fejlesztgetést.
Én is ott vagyok hogy nem tudok tovább fejleszteni, így új alapokkal indulva építek egy jól fejleszthető gépet.
Ha ért hozzá az ember 140 000 körül olyat összerak hogy mindenre bőségesen elég. Nem kell fél milliókat kidobni az ablakon feleslegesen. (persze ebbe nincs benne a monitor, hangszóró, bill, egér, ez csak a gép)
El is pakoltam a Ps-t...Wot-ozok tovább
Amúgy nekem is kell valamit "fejlesztenem" mert a 3000-es P4 3850-es grafikával és 2 giga memóval már bűn lassú..
Az a baj ,hogy AGP-s..és csak két memo slot van...Kuka az egész..
...bár egy nyugdíjas otthonban még örülnének neki...
...pedig annyit melóztam a moddingolásán...olyan design-ja van mint a motoromnak...
Nekem lassan ez a kedvenc fórumom!
Ide akármikor benézek, valami érdekes téma megy!Múltkor politika , most számítógépes játék.
Esküszöm érdeklődéssel nézek be ide, mert nem a szokásos "szerintetek milyen olajat használjak?" kérdés megy mint a megakadt lemez.
Előhalásztam a Ps2-met..Haha..918 lóerős Jaguárral tudtam egy 6'12-t menni...pedig én aztán béna vagyok. Szóval szerintem azért ez a motoros kúrva jól nyomja!
A F1 Pilótákat meg kiba irigylem..tized másodperceken bogarásznak miközben G erők,izzadás,többi versenyző stb.
Már attól eldobtam digitális autómat ha a szellem "én" előttem vagy mögöttem kolbászolt...
Egyébként egy erősebb gép tényleg besegít a fűtésbe, csak sajnos ezt mindig nyáron veszi észre az ember amikor nagyon nem kéne az a plusz pár fok.
Egyébként ha nem játszol a számítógépen, akkor a táblagépek és okostelefonok világában már viszonylag jó áron lehet venni laptopot (nem volt ez mindig így). Ezek alig fogyasztanak, viszont mindent tudnak amit kell. Nekem éjjel-nappal megy egy, de alig veszem észre a villanyszámlán.
Év végi elszámolásnál küldtek egy -21 500-as csekket, mondjuk ebbe szerepe volt az év elején beüzemelt éjszakai áramnak is.