No akkor gratulálok! Így kell ezt csinálni.
Azért kicsit bővebben is írhatnál róla mások okulására, hogy mit találtatok belül! Sőt, jó lett volna képeket is csinálni az egyes fázisokról.
Pedig régen ugy csinálták. Mondjuk egy Pannonián vagy Csepelen .
nem is volt sokkal szélesebb gumi mint egy terepbiciglinek.
Akkor nem volt más megoldás.
Mondjuk már énis ragasztottam a biciglim gumiját. De láttam ilyen sallert egy kicsi foltnyi fém tégelybe volt benne az anyag meg a gumifolt azt kellett rányomni a lyukas belsőre és felmelegiteni (tüzet csiholni )
Hát.. kötve hiszem, hogy csak úgy kézzel, útszélén nekiállva le tudnám fejteni a gumit a felniről, hogy megfoltozzam a belsőt; majd vissza is tegyem rá. Nem bicikli ez
Tibkin sejti már: a saller régen volt használatban a gumifoltot rásütötték a belsőre, vagyis vulkanizálták.
Akkoriban nem volt még e célra használható ragasztó.
Én találtam egy ilyet, mint saller........hát mondjuk, ha ilyet veszel fől biztos, hogy megállnak mikor defekted van és integetsz az út szélén........ A problémát ugyan nem oldja meg, de megkérdezheted, hogy hol a legközelebbi gumis :)
Attól függ mit akarsz.
A kukac biztos dolog de találd meg a lukat mondjuk éjszaka pakolj le a gépről készítsd elő reparáld meg fujd fel.
Defektspray meg rádug felfúj és megy tovább.500 Km meg hát az alatt azért lehet találni erdélyben is és nem lehet olyan drága.
Nos tehát macerásabb szerelősebb de biztosabb vagy könnyebb de kockázatosabb.
ezt néztem én is, mert a spray-hez csak 500km-et javasolnak, de mivan ha nekem még van hátra 1000km-em, inkább itthon csináltatom meg, azt a folyadékot meg csak robgókhoz ajánlják és 100km/h-ig ezt olvastam el ezek alapján nekem ez a kukac jön be vagy mi
Defektjavítót én is hordtam.........egésszen addig amíg nem húztam magam után habcsíkot :)
Van most valami cucc az a neve, hogy " SLEIM" bele kellrakni a gumiba a szelepen keresztűl, utána főlfújni, és ha defekt van autumatikussan eltömíti a lukat
Én defektjavító sprayt hordok magammal. Mások a "gumikukacos-fúrós-ragasztós-patronos" cuccot viszik. Majdnem mindegy milyet veszel, a legjobb a gyorsjavítás után az első gumisnál megcsináltatni rendesre. Ez a véleményem.
Azért kicsit bővebben is írhatnál róla mások okulására, hogy mit találtatok belül! Sőt, jó lett volna képeket is csinálni az egyes fázisokról.