Az a baj, hogy Blue oldalán nem érhetők el a teljes könyvek, csak a szűkített változat. Amit viszont a teljes könyvből ollózott ki szerintem. Na mindegy. Már nem leszek net közelben. (1 7ig) Majd max telefonos segítséget kérek.
Ha használni is akorod a gépet akkor nem jó ötlet más blokkot belerakni, ugyanis le is kéne tudni vizsgáztatni. Ekkor viszont átalakítási engedély kell (autónál biztos), tervezési dokumentáció, kpm vizsga...stb.
Nem éri meg.
Aha, és mikor beszélsz az eladóval? De most komolyan... Téged - már bocsánat - de átvertek.
Amúgy ha már átalakításon gondolkodsz szerintem más blokkot beépíteni nagy nyűg, mert jó eséllyel semmi nem stimmel.
Ha már a blokk úgyis meg van bontva, csináltatnék bele kovácsolt dugattyút, felraknám az F olajhűtőjét és raknék rá egy turbót. 500ccm-es gép és magas a fordulata, szerintem egy kisköbcentis autó motor turbóját már elbírja. Megtöltöd 0,3-0,4 BAR-al, vagy akár még kevesebbel is, olyan nyomatékod lesz alacsony fordulaton, hogy győzd tartani a hátsó kereket. Mellesleg nyersz is mondjuk 10 lóerőt.
De lehet, hogy egyszerűbb építeni egy sima GS-t...
Először is tényleg szégyellem magam, de elbizonytalanodtam!
Az olajszintet betekert nívó mellett kell nézni, vagy nem.
Betekerve fullon van az olaj, ha csak beleengedem a pálcát, akkor a min. előtt 1-2 mm -el. Még van 3000 km-em a 24000-es ig.
Ha az utolsó az igaz, akkor had kérdezzem már meg tőled Blue, hogy nincs-e véletlen 3-4 deci fölös olajad otthon. Egész héten velencén leszünk és átgurulnék érte. Természetesen kifizetném.
Hello.
Bocs hogy csak most válaszolok de most kerültem gép elé.
Az egész azzal kezdődött hogy a bal henger nem működik... jólvan a gyertya nem ad szikrát, csere, megint működik.
Jó, de az alapjárat furcsa... szelephézag, karbipucolás, szinkron- na ez utóbbi már nem ment.
Meg voltak égve a szelepek, bal oldali hajtókarcsapágy tönkrement.
Szedték szét az egész blokkot és a fogaskerekek között egy kóbor mágnesdarabot találtak.
Ez a mágnesdarab a generátorból jött,bejárta a blokkot, így aztán minden kapott: lendkerék váltóban a fogaskerekek és még sokminden
Szóval elhoztam a szervízből (eltoltam) meg a blokk is itt pihen 3-4 dobozban. Ha valaki akar vele kirakózni az szóljon
Blokkot találtam, sugomotorsból visszaszóltak hogy van több, kevéskilóméteres, jó állapotú blokkjuk 100tól 150eFt-ig.
Aztán hétvégén kicsit gondolkodtam és arra gondoltam hogy mi lenne ha kicsit egyedivé tenném és más blokkot tennék bele.
Gondolkodtam hogy talán cb 500-as vizes blokkját, vagy valamilyen enduro/supermoto blokkot kéne beletenni. Pl: yamaha xt600, xt660, xtz 660, Honda xr 600, fmx 650, cagiva river
Csak kérdés hogy hogy férnének bele a vázba, meg milyen átalakításokra lenne a szükség. Ezt akartam is kérdezni tőletek hogy ez utóbbi gondolatomról mi a véleményetek?
Ha szerintetek rossz ötlet akkor szóljatok, nem akarom mindenképp más blokkal megerőszakolni, nekem egy mezei gs 500 blokk is jó, csak működjön
mociccah: M7-re felkanyarodván az érdi feljárónál múltkor olyan olaktócsa volt hogy az autósok is megálltak kikerülni, szóval a gyanúd nem alaptalan.
Sajnos rámjár a rúdmostanába. Épp egy első randira igyekeztem székesfehérvárra, de még a 7es út első szakaszán sikerült telibakapnon egy fácánt... Hát félelmestes volt, egszer csak egy barna madár előttem a semmiből és paff, összetörte a fényszórómat, a fejidomomat, a pleximet és még volt ereje ezekután nekicsapódnia a mallkasomnak, majd a bukópleximet összetörve távozott az élők sorából. Utána két percig alig kaptam levegőt. 40percet kerestem az alkatrészeimet, de nem lettek meg se a letört müanyagokdarabok, se a plexim.(x-akták) Megjegyezném hogy sok motoros ment el mellettem, de senki nem állt meg, csak köszöngettek. A végeredmény lehangoló volt, és senkinek se kívánom bukóplexi és mindenféle szemüveg nélküli motorozást alkonyatban. A randim végimenetele se sikerült valami fényesen. Nemvolt kellemes a 7végém... SZóval fácán veszélyes állat, vigyázzatok, állítólag mindig az út közepe felé repülnek fel.(ez volt a baj) kép majd lesz...
Itt mentetek el nem messze, és még csak egy kávéra sem jöttetek be! hmmm