Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ööööööö . Bocsesz .
Figyelek én, csak attól tartok túl sokfele egyszerre. Ez az eredménye .
Cicahh! Nem figyelsz! ! ! ! ! !
7.15 1. T pont Buda(Pest)kalászi Cora MC donald's parkoló! indulás innen 7.30.----kóóór!
Hmm, asszem megyek nyolcra Érdre én is . Gyanítom, h rajtam kívül nem jönnek túl sokan Óbudáról...
Én és Erik, (MEG AKI AKAR!):

ITT! A SOROKSÁRI TESCONÁL talizunk, 7:30-kor

És INNEN MEGYÜNK 8:00-ra

IDE, AZ ÉRDI LUKOILJET :o) Benzinkútra!

Ugye Erik?! Vagy nem-e ugye?
Szijjasztok !

Nah, Dooorcsi, gratula ! Jó kis pofás cikkecske lett . Tegnap nem dolgoztam, de bíztam benne, hogy nem történt más semmi vasárnap este hét után .

Úgyamúgy Agy dolgozik szombaton, ő nem jön.
Én mexívtam a kivonatást. Tavaly szeptember 29-én kivonattam a banditát, hogy októberre már ne kelljen fizetni.
A Unionból alig lehetett kiverni, hogy visszafizesse a maradék hónapokat (januárban fizettem az egész évet)
Most kiderült, hogy így nincs meg 2 nap híján a 9 hónap (B1 nem nő). Na persze ha október 1-én tettem volna, akokr meglenne, de akkor meg októberre is
kellett volna biztosítást fizetni. Azt nem tudom, hogy akkor mi van, ha szept 30-án lett volna kivonva, főleg ha az hétvégére esik.

Tegnap próbáltam a netrisken kötni. Ha azt választom, hogy "A forgalomból ideiglenesen kivont gépjármű, forgalomba történő visszahelyezése",
akkor meg sem kérdi milyen besorolásban voltam, hanem kapásból A0-ba akar kötni. Ha "Évfordulóra történő szerződés kötés"-t választok, akkor marad a tavalyi B1, gondolom a hiányzó 1 nap miatt.

Az összes t@k@m tele van a biztosítókkal, feladtam, nem kötök semmilyet. Azt sem tudom, hogy ilyenkor a régihez kell visszamenni, vagy lehet újat választani. Az Uniont még akkor felmondtam.

Hétvégén jönnek megnézni a mocit, ha elviszik, akkor majd köt rá az új tulaj, ha nem, akkor ismét kivonatom fél évre. Max a maradék bónuszom is elveszik, most már tökmindegy, hogy B1 vagy A0.

A másik mocim esetében is hosszas harcot vívtam a K&H-val, de feladtam, és inkább fizetem a magasabbat,
és benyelem a békát az ő balf@szságukért. Ott is buktam 1 bónuszt. :(
Az vigasztal, hogy egyszer már kicsit megfejtem őket (nehezen ment, nem is az én ötletem volt), bár akkor még Argosznak hívták.

Ha lesz@rom a bónuszt, akkor ki tudom megint vonatni fél évre?
Nem akarok 1 hétre biztosítást kötni, ha nem muszáj. Be kéne legalább negyedévet fizetni, és vagy viszontlátnám a maradékot, vagy nem. Faxok, telefonok, viták garmada, mire az Union méltóztatott visszafizetni. Ha nem a melóhelyről ment volna, mínuszos lett volna a költségek miatt.
Nyugalom!
Gyere az Érdi Lukoil kúthoz, oszt valaki elveszi tőled!
Ha más nem akkor én!
K&H
aztaaa! penge!
Aha, köszi az infót! Akkor a legegyszerűbb, ha beszélek a biztosítómmal, mi ilyenkor a teendő.

Amúgy hol dolgozol?
Kinek is fogom odaadni a légszűrőt és a spray-t?
Lassan össze kellene egyeztetnünk a szombat reggeli találkát...
nekem ez csak jó, így pihenhetek napközben...
SZÉPJÓNAPOTMINDENKINEK!

Látom jól feldobtam a labdát!

DOOOORCSI!

A negyedéves díj esedékességének tekintetében van 30 napos (K&H 60 napos) türelmi idő.
Ez azt jelenti, hogy a nálunk lévő szerződők a türelmi időn belül azt tesznek a járművel amit akarnak (pl. károkozás esetén is) a biztosító kockázatviselése fennáll. Érthetőbben ez azt jelenti, hogy ha 04.01-től számított 60 napon belül a jármű kivonásra vagy eladásra kerül, a szerződést nem díjnemfizetés miatt szüntetjük meg, azaz megmarad a bonus. Kizárólag ebben térünk el a rendelettől az ügyfél javára. Viszont a rendelet kimondja, hogy a biztosítót a kockázatviselés végéig illeti meg a díj (azaz a kivonásig) és ettől nem biztos hogy a többi biztosító is eltér.
Így nem merlek arra biztatni, hogy ne fizesd be a kötelezőt.
Ami viszont egységes: napi díjszámítás van, így ha befizeted, azt a biztosító a szerződés törlése vagy szüneteltetése esetén a túlfizetést visszautalja a szerződő részére.
Kivonatni bármikor tudod, ha van aznap fogadóóra az okmányirodában, nem csak elsején.Sőt ha elsején kivonatod ,akkor akövetkező honaptól nem kell fizetned adót. (tehát egy honapig nem tudszautozni, adót pedig fizetsz) Ezért az előző hónap utolsó napján kell kivonatni.
Én a mocit oktober 30.-án vonattam ki (igy novemberre már nem fizettem adót), mivel a negyedik negyefdévet legkésöbb oktober 30.-ig kell befizetni, igy nem fizettem be a negyedéves csekket, hanem a biztositónál a lemondással egyidőben azt auz egy hónapot befizettem.
Tehát neked se kell befizetned a 2. névet.
Ma fizettem be a mocira a biztositást, mert holnaptól vége a kivonásnak Juhé! Csak még azt nem tudták megmondani mennyi a 2. náévi dij, meg kiváncsi vagyok a bonuszra mert tavaly B2-ben voltam (lehet most is abba maradok ) mert tavaly csak 7 hónapot volt forgalomban. Majd tudósitok
Tessék, a mű
Muti!
Szia! lenne egy kérdésem, látom penge vagy a témában.
Kivonatnánk egy autót ideiglenesen a forgalomból. Ezt csak holnap, azaz 04.01-én, a kgfb 2. negyedéves részletének első napján tudjuk megtenni. A kérdésem arra vonatkozna, hogy vajon be kell-e fizetnem a 2. negyedéves csekket, vagy sem? ilyenkor ez hogyan működik?
a bankok is termékekben gondolkoznak. elsőre furcsa volt.
Lehet hogy nem jól értem, de a bonus csak akkor vész el, ha:
- a szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg,
- illetve ha pl. egy eladást ól számított 2 évig nem lesz a neveden motorkerékpárra szóló szerződés.
Abban az esetben szintén A0-ról indul az új szerződés is.
Egyébként "csak" nem lép tovább a fokozat.

A szellemi termék is termék, nem?
Ha kötsz egy gfb-t a motorodra, akkor az x gyár termékére kötöd az y biztosító termékét.
A szolgáltatás is termék, hiszen valakik dolgoznak vele, hogy "előállítsák" és értéket teremtsenek... valakinek. Mondjuk, hogy szellemi termék... (pl. könyv, találmány, szoftver... stb.)

Azt hiszem...
Akkor ugy van hogy min. 9 hónap kell a bonusnövekedéshez.
min. 6 hónap hogy maradjon az eddigi bonusz éd 6 hó alatt elvész minden bónusz?

Csak ez a "termék" kifejezés zavar engem, mert a kukorica az egy termék, ami terem ok! egy motorkerékpár is termék mert előállitották, termelték, de egy banki agyalás, biztositási rafinéria miért termék, az nekem nem fér bele
Az mno.hu-n meg lehet valahogy találni? Lusta voltam megállni az újságárusnál
Kedvesek!

Kicsit pontosítanék a kötelező biztosítással és a bonusfokozattal kapcsolatban:
2009-es évre annak emelkedett a bonusbesorolása 1 fokozattal, akinek 2008.01.01-től 2008.12.31-ig tartó időszakban volt 9 hónap folyamatos biztosítása, és a szerződés terhére ugyanezen időszak alatt kárkifizetés nem történt.
Ez alapján aki 2008.04.01. után helyezte újra forgalomba a motorját, annak 2009-re vagy maradt A0 a besorolása, vagy a 2008-as évben megszerzettet viheti tovább.
Természetesen ugyan ez vonatkozik majd a 2010-es évre is, azaz
2009.04.01-től már forgalomba kell hogy legyen a motor, és hatályos szerződéssel kell rendelkezni. Ez most per pillanat igaz, mert még nem tudni, hogy módosul-e a kormányrendelet ezen szabályozása a közeljövőben.
Akit érdekel, a rendelet pontos száma: 190/2004 (VI.8).
Sajnos éppen emiatt a rendeleti szabályozás miatt történik az is, hogy egy elmaradt díjfizetés miatt a biztosító a szerződést díjnemfizetés miatt megszünteti. A díjnemfizetés miatti megszűnés pedig automatikus bonusvesztéssel jár. Ez a termék nem a biztosító saját terméke, így méltánylása nincs lehetőség.
Természetesen az itt leírtak arra a biztosítóra vonatkozik, aki a kormányrendelet betartása mellett végzi tevékenységét. Kivételek lehetnek, hiszen jelenleg több mint 13 biztosító társaságnál lehet gfb-t kötni.
Ha kérdésetek van - és tudom rá a választ - írjatok, szívesen segítek.
Üdv mindenkinek!
Nyusz!
Megjelent egy cikk tegnap a Magyar Nemzetben, az én nevemmel, Cicekkel közös alkotás