Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

esSo! Ha egy nappal tovább március 1.-ig vontad volna ki, akkor márciusra se kellett volna adót fizetni, viszont ugyanugy motorozhattál egész márciusban, persze biztit kell fizetni márciusra.
Erről beszélek én is, eddig is így volt. Nekem február 28-ig volt kivonva, ergo december 1-vel tudom idén megint kivonatni.
Értelmezésem szerint csak ugrást nem kapsz.
Amugy ezt arra értettem, hogy tavaly ha kivonattad és március 1-el iratad vissza, akkor idén CSAK decemberben irathatod ki megint, nem mondjuk októberben, vagy novemberben.

De Marcsi figyel és majd kiegészít ha hülyeséget értelmezek:-))
Ja, ez eddig is igy volt: pontossabban, ha 9 hó/év megvan akkor lépsz a bonuszban, ha 6-9 között van forgalomban akkor maradsz a régi fokozatban, ha nincs 6 hónap akkor nincs bonusz (a régi se)
No de 1 bonusz fokozat 1-2 ezer/év, tehát megéri kivonatni, ha ugyse használja az ember.
Persze GS-nél szerintem nem éri meg kivonatni.
Amugy FRISS INFÓ!
2009 január 1 től CSAK 3 hónapra lehet kivonatni a gépet!
Vagyis pl esSO kivonatta január 1-március 1 közt.......ez 2 hónap.
Ő már csak december 1 től vonathatja ki megint!
A lényeg hogy MINDEN ÉVBEN 9 hónapot összefüggően forgalomba kell lennie!
Ha nem így csinálja akkor ugrott a bonusz fokozat!

Drága! Mi ebben az új? Ez eddig is így volt! Ha évi 9 hónapot nincs forgalomban a motor, nem kapod meg a bónusz emelkedést, tehát a következő évben is a régiben maradsz.
Vagy úgy érted, hogy A0-ra esel vissza?
olvasd el a kormányrendeletet, abból megtudod mi köze van hozzá, a MABISZ-t meg azért van mert nem volt biztosításod a köztes időszakra....
Űdv !
Egy apró tipp!
Már a legtöbb munkaadó folyószámlára
utalja hivatalos lóvét .Minden pénzbeszedő:AJÓISTENÁGGYAŰKET
bank,bizt,közmű stb.örül a fix utalásnak.
Én, ami fix idős :bizt, mocirészlet, hitel,utaltatom.
Limitálom a lehívást ,és csak várom az igazolásokat.
Hurrá !Feltaláltam a spanyolviaszt.
A biztonság kedvéért van valami hitelkeret is a számlán.
A kőőttség minimális
Bali!

A csekk az csekk.....
Nem értem hogy lehet elfelejteni.

Nekem havonta vagy 20 féle csekk jön.......minden egy helyen van, és mikor megjön a fizum akkor elmegyek a postára el elköltöm:-(
Blue!

Tudom, hogy én voltam a f@sz. Nekem nem azzal van a bajom, hogy ezt tették. Ez teljesen érthető. Nekem azzal van a bajom, hogy mi a f@sz köze van a biztosításom bónuszfokozatának, a csekkbefizetéshez! ráadásul, úgy hogy kifizettettek velem egy MABISZ-os csekket, az új szerződés kötésekkor, tehát visszamenőleg folyamatos biztosításom van.

És nem, nem akartam befizetni, hanem qrvára elfelejtettem. Mert nem használtam a motort, nem gondoltam rá. De a szerződésbontással egyetértek, bizonyos kereteken belül. Megérdemlem, mert szartam rá. Engem az zavar, hogy a bónuszomat benyelték.
Átmehetsz! Erre is van 2 hónapod! (novemberben felmondhatod, decemberben kötheted)

Amugy ezzel egyetértek. Miért nem lehet akár júliusban biztit váltani? Szokott róla szó esni, hogy ezt engedélyezik majd egyszer......

Amugy FRISS INFÓ!
2009 január 1 től CSAK 3 hónapra lehet kivonatni a gépet!
Vagyis pl esSO kivonatta január 1-március 1 közt.......ez 2 hónap.
Ő már csak december 1 től vonathatja ki megint!
A lényeg hogy MINDEN ÉVBEN 9 hónapot összefüggően forgalomba kell lennie!
Ha nem így csinálja akkor ugrott a bonusz fokozat!

Félreértés ne essék:-)
Nem védem a K&H-t (engem a bank szopatt a qurva kamatemelésekkel, mert egyoldalúan módosítgatják a hitelszerződést) , de ha valakinek ilyen kérdése van az keresse meg a mennyaszonykámat (FIRSTLADY-t) hiszen ez a munkája - ráadásul K&H-s:-))), és szerintem ennek a bandának szívesen ad infókat.

Amugy ha már ez a téma?
Én rendesen váltottam biztosítót a robira......
Hungáriától átmentem a Wabardhoz.......(több mint 60% áresés)
A wabardtól meg is jött minden szépen, rendben......erre a Hungária 3 hónapig küldözgette a fenyegető leveleket - miközben minden felmondás, nyilatkozat rég elment nekik! mégis........

De ez van....... jelenleg eleve megcsesznék a legyet röptibe a bankok, biztosítók, hiszen az emberek vagy küzdenek a bedőlt hiteljeikkel, vagy épp szüntetik meg a biztosításukat mert nem tudják fizetni.
Én is felmondanám az életbiztimet, hiszen ha nem tudnám a cafetériából fizetni (amit másra ugyse tudok használni) akkor zsebből nem tudnám fizetni most a 10 ropis havidijat......és még van hátra 9 év.........

A szopás ezügyben?
Az elmúlt 6 évbe befizetem kb 700.000-ret..... ha most visszavásárolnám akkor meg kapnék kb 160.000-ret....
EZ A SZOPÁS, nem a bonusz:-)))))
Bali!

Már bocs hogy belevauuuu, de ez szó szerint a Te faszságod volt, vagyis nem kell egyik biztósitót sem szapulni.....
Az hogy 3 hónapot csúszol az azért durva.......mellesleg BIZTOS helyről tudom hogy MINDEN biztósitónál 30 nap a türelmi idő és CSAK a K&H-nál 60!

Az hogy eddig megusztad az NAGY mák volt.
De pl a villanyszámlád is így rendezed? Mert nekem 30 nap múlva egyszerűen kikötnék.....a gázt is.....mindent.
Vagyis a csekken nem poénból van egy BEFIZETÉSI határ, hanem mert igénybe veszel egy szolgáltatást - ezért pedig fizes!

Pl a hitelkártyán szerepel egy FIZETÉSI HTÁRIDŐ X hónap 31.
Ha 31-én fizeted be már késő és kapsz egy 2-3-4-5000ft-ot "büntetést"........
Ebből nekem is volt gondom......mert ugye ha 31. akkor Én 31-én még nem késtem.....
Közben DE BIZONY!
Mivel a 31-e náluk 0:00-át jelent vagyis ha 30-án 23:59-kor fizetem be az még jó, de utána a számgép már késedlmesnek itéli meg és NYENYA.....

Szóval oda kell csak figyelni.
Ha valamit nem akarsz befizetni az legyen a vízszámla:-)
Azt nem köthetik ki:-)))) Max jelzálognak jegyzik be az ingatlanra:-)
Hallihóóó. Olyan jót mentem ma a bringámmal. Kár hogy egyik haver sem ért rá. Talán a mai nap volt az eddigi legmelegebb. Itt a tavasz.
Dooorcsi: mi ez az újságos téma?
Olyan jó, hogy ilyen világos van, pedig már elmúlt 5 óra!
Első lépésként, cseréld le a gyertyákat! Szerintem.

Teddy maci okosítója
nálam meg volt hogy eleve el sem indult, máskor meg menetközben állt le. Aztán akkor elborult az agyam és bevittem szakszervízbe, hogy csináljanak meg mindent amit találnak és addig nem hozom el amíg nem működik minden.
de az a fura h miést bemelegsztik akkkor már jár az a henger is!
Haliho népek.
Hello romi. Én is ugyanezzel a problémával küzdök éppen, elvittem szerelőhöz. Az rögtön rávágta hogy a benzincsap hiányán kívül az elállítódott szelephézag lehet az oka a dolognak.
Bár sajnos az enyémen még sok mindent kell csinálni, de már készül.
Én nem vagyok motorszerelő, de ha a karbi koszos, akkor nem kap anyagot, vagy rossz benzinlevegő arány és zokszigény hiányban megfullad. Vagy nem?

De akkor lehet, hogy a gyújtás a szar. Majd jönnek ide nagyon okos emberek és megmondják neked a tutit!
ahoz még nem nyultam miért annak mi kinja lehet? de a gyertya bevan köpve igyhát anyagot kap!
És a karbik?
kicseréltem a gyertyát meg a pipát ha meglesed adis szikrát nemis kicsit de mikor belerakom és elinditom csak a bal henger megy mert ahogy megfogod a leömlőket a jobbos az langyos a másik meg forró
gyertya, gyertyapipa, kábel, gyújtásvezérlés.

Mit néztél idáig meg?

Vagy a biztosítás nincs rendben és így nem akar menni...
sziasztok van egy suzuki gs 400asom soros 2 hengeres de az egyik henger nem megy mi baja lehet várom a válaszokat köszi sziasztok
hupsz. postára mentem. 20 perc múlva jövök.