Ennek a motornak van rendszáma! Ergo amikor forgalomba helyezték, akkor valaki valahogy megoldotta. Akkor lenne érdekes az "illegalitás" kérdésének feszegetése, ha most próbálná a gazdája először levizsgáztatni... Tehát nem kell típusbizonyítvánnyal járkálni műszakira. Ameddig ki nem kopik a moci örökre a forgalomból, addig lehet vizsgáztatni. De fel kell készülni kicsit... ennyi.
Megint más kérdés, hogy a blokk 49 LE, papíron (a hirdetés szerint) pedig lényegesen kevesebb. De? Most hallunk ilyenről először? A múltkor a kezemben volt egy GSXR 600 forgalmija 25 kW-os bejegyzéssel...
Az alkatrész beszerzés pedig megint más tészta. Ha tudja a gazda, hogy mihez, és mi kell, akkor meg tudja szerezni. Csak idő kérdése. Ha ezzel tisztában van, márpedig úgy tűnik, hogy igen, akkor semmi hátránya belőle. (gondoljunk csak az amerikai autó-tulajdonosokra, vagy a tuningolt utcai cuccokra, vagy a japán belpiacos mocikra...)
Komolyan! Hagyjuk már, hadd örüljön a mocijának, amiért ki tudja, hogy mennyit dolgozott érte!
Minden csak "mi lett volna ha"... ebben a formában, ahogy előadjuk.
Gumi jó, fék jó, lámpák működnek, duda szól, motorszám, vázszám egyezik... kész a műszaki. Ha tudnánk, hogy miket nézhetnek meg komolyan egy járművön, akkor senki nem merné elvinni a kocsiját-motorját vizsgára. Nem akkora mumus ez... (Láttam már jobb oldali kormányos autót magyar rendszámmal... annál nem sok veszélyesebb van, mégis levizsgáztatták.)
Tényleg! Ha mi műszakiztatnánk, akkor nem menne át... még szerencse, hogy nem mi tesszük.
Ezekkel a dolgokkal semmi baj nincsen! Szép érdekes különleges.
A probléma ott kezdődik hogy teljessen illegális. Olyan világba élünk(és pláne fogunk) ahol egy lámpabura miatt kivághatnak a műszakin mert nincs benne E betű. Ez a motor pedig abszurd, nem tudom elképzelni ,hogy egyedileg engedélyeztetni lehetne (vagy csak irreálissan nagy költséggel).
Az pedig hogy korrupcióval elsikamikálták, egy dolog, de én nem szeretnék ugy motorozni, hogy tudom hogy nem OK a motorom (elég ha néha kopott a gumim vagy valami ilyesmiért izgulhatok).
Ha javitani kell honnan vesz alkatrészt Suzukitól, Kawátol, KTM-től
és ki tudja mit hogyan faragtak át rajta?
Érdekességnek, hobbynak jó, de hétköznapi motorozásra nem sokáig.
A motorozás szerelem... a szerelem pedig köztudottan vak, így mindenki a sajátjáért van megbolondulva. Ebben nem kell logikát keresni. Sőt, nem is lehet!
Ezekkel az épített gépekkel csak annyi a baj hogy szinte lehetetlen őket eladni. Én tuti nem vennék semmi pénzért. A másik meg hogy mennyire motorozható egy ilyen házi tákolmány?! Mert kurva jól néz ki a 190es gumi, de semmi értelme sincs. Szerintem...
Sziasztok.
Kicsit hozzászólnék a különleges járgányhoz... NEM kötözködésből csak észrevétel...
Ezt te írtad...
Mikka83
[49971] tegnap 19:10
Talán nem szép?
Kawa futomü,Honda tank és felnik,KTM első fejidom,Nisin fékek,tiszta V2 es hangja van a nyitott rendszerrel.
Nekem nagyon bejön ilyen nincs még egy!
válasz erre előzmény
Hogyan lehet V2-es hangja 1 sor 4-nek?...
Nekem is volt már pár fajta motorom 1 hengeres, sor4, V2, sor4, sor2, de hangjuk mindegyiknek más, de a sor4 és a V2 nekem nagyon ég és föld... ja és hozzátenném még hogy a V2 dupla hátsó kipufogó csere volt, a sor4 + komplett kipufogó rendszer csere volt, mind a kettő 1000ccm volt, de a hangjuk + sem közelítették egymást!
Model: Suzuki GS 550
Year: 1977
Category: Classic
Rating: 63.1 out of 100. Show full rating and compare with other bikes
Engine and transmission
Displacement: 549.00 ccm (33.50 cubic inches)
Engine type: In-line four
Stroke: 4
Power: 49.00 HP (35.8 kW)) @ 9000 RPM
Compression: 8.6:1
Bore x stroke: 56.0 x 55.8 mm (2.2 x 2.2 inches)
Valves per cylinder: 2
Fuel control: DOHC
Cooling system: Air
Gearbox: 6-speed
Transmission type
final drive: Chain
Reménykedek hogy beválik a gépezet.
Egyszerü szerkezet nincs túl bonyolítva elektronikákkal,semmi fölösleges kacattal nekem elég.
Legyen benne benzin meg olaj a blokkban és kimegy a Világból.
Nem pörög 10 ezreket.
nekem a 250 es Fzr-em 10 ezernél éledt 18 ezerig pörgött gondolhatod mennyit bírnak azok és ezek.
Tudtam tényleg hogy mit veszek.
Már Szeptemberben meg akartam venni mert nagyon bejön csak nekem is most sikerült eladni a régi mocimat és csak így bírtam megvenni.
Blokknak szép hangja van nincs fémes-kopogós hangja se hidegbe se melegbe.
Jól is indul.
Kinek mi tettszik ez relatív nem vagyunk egyformák.
Helló.
Miért hány pacisak/kw osak ezek a régebbi 4 hengeres Suzuki Gs mocik?
Nem tudom ezt tényleg.
De szerintem nyomatékos meg jól is húz.
Nekem nem a gyári áttétel van már rajta.
Meg a 190/50 es gumi kicsit másabb.
kész a bukócső a gépre... nagyon ócsópízé meglett, nagyon nagyol olcsón, sőt mondhatni h ingyen, és nagyon szép lett... csak hát hazafelé kissé megdrágult a bukócsőprojekt.... megallitottak a rendőrök, se bukó, se papirok, semmi se volt nálam, csak a telefon. Meg még össze is fagytam a motoron, hát csupa jó! De legalább kárpótol h ilyen szépen sikerült!
Jobban szeretem ezt a helyet akkor, amikor a fű ZŐŐŐD, nem fehér! Legyenmááátavasz Utálom a hideget.
Jóéjt, Szejetembanda! Már csak 2hét, és találkozunk
Tudtommal te az enyémért vagy megbolondulva!