de!
MIVEL HA KISEBB KEREKET TESZEL FEL, AKKOR A zsir ÚJ LÁNC RÖGTÖN KÖZÉPÁLLÁSBA KERÜL, VAGYIS NEM FOGSZ TUDNI ANNYIT FESZITENI RAJTA....
ERGO 1-2-3 SZEMMEL KISSEBB LÁNC KELL RÁ
de Én nem ajánlom a kisebbet, mert pörgösebb lesz, többet fog enni, végsebesére meg gyenge lesz....
MIT AKARSZ?
Pörgösebb mocit?
Gyorsabb mocit? Mert ha gyorsabbat akkor a hátsókereket nyomt feljebb, mint ahogy BViktor tette
Én is töröm a fejem majd ha aktuális lesz a DL-nél a csere, hogy előre eggyel nagyobbat veszek. Az arány nálam 3:1, tehát 3 hátsó fognak felelne meg. Ugyebár a nyomaték elbírja.
A tapasztalat:
1. kb 600-al kevesebbet forog a motor, az eredeti viszonyokhoz képest.
2. váltásonként kb 600-at esik a fordulat tehát olyan mintha lenne egy hetedik sebességem
3. nem forog ki 180 km/h-ig de ez nem érdekel
4. elindulni egy kicsitt hoszabb az áttétel de szinte észre sem venni
5. akmt tura együtt haladva a csapattal, tankoláskor Teddy fogyasztása 3,6 az enyém 3,1
Nekem hátul 4 foggal van kisebb, és a láncból is ki kellett venni 4 szemet , igy adja ki a méretet, de ha már nyult a lánc akkor matekolni kell, 1 szem ide vagy oda.
És milyet akarsz? Kisebbet vagy nagyobbat?
A lánchosszon már én is gondolkodtam. Elvileg kisebb lánckeréknél rövidebb, nagyobbnál meg hosszabb kellene. De mennyivel? Jelentős-e az eltérés, vagy annyit lehet kompenzálni a gyári lánchosszal? Nagy dilemma! Valaki olyat kellene meginterjúvolni, aki már cserélt más mérető lánckereket. De szerintem ha a nagyvasnak dobsz egy mélt, ők is megírják. Legalábbis illene tudniuk.
Na megint én.
Biztos unsz már nagyon, de hátha megengedsz még egy kérdést.
Azért mert a lánc kerék mérete változik a gyári lánc hossza ugyan úgy jó marad azt nem kel változtatni?
Két bolha találkozik. Az egyik rettenetesen meg van fázva, köhög, tüsszög, folyik az orra, teljesen padlón van. Kérdezi az első bolha tőle:
- Hát veled meg mi történt?
- Jaj, ne is kérdezd, egész éjszaka egy motoros bajuszán voltam, süvített a szél, úgy megfáztam, hogy alig élek.
- Nem tudod te, mi a jó. Legközelebb keress egy jó meleg puncit, és oda fészkeld be magad éjszakára.
Másnap megint találkoznak, a beteg bolha most még ramatyabbul néz ki, még jobban köhög, sokkal rosszabb az állapota, mint az előző nap. Kérdezi a bolha haverja:
- Hát veled már megint mi történt? Nem fogadtad meg a tanácsomat?
- Jaj, dehogynem. Addig keresgéltem, míg találtam is egy jó meleg puncit, belefészkeltem magam, és olyan jó volt, hogy azonnal mélyen elaludtam. Hát reggel nem arra ébredtem, hogy megint egy motoros bajuszán ülök?
Valamit vethetünk a ló elé.
Választék:
- ki mit hoz
-vajaskenyér
-zsíroskenyér (fúj, tiszta koleszterin )
-stb
-fű (ez bio, + vitamindús )
- de összehajigálhatunk valamit a bográcsba is. Monnyuk reszteltmáj? Hamar készen van.
de!
MIVEL HA KISEBB KEREKET TESZEL FEL, AKKOR A zsir ÚJ LÁNC RÖGTÖN KÖZÉPÁLLÁSBA KERÜL, VAGYIS NEM FOGSZ TUDNI ANNYIT FESZITENI RAJTA....
ERGO 1-2-3 SZEMMEL KISSEBB LÁNC KELL RÁ
de Én nem ajánlom a kisebbet, mert pörgösebb lesz, többet fog enni, végsebesére meg gyenge lesz....
MIT AKARSZ?
Pörgösebb mocit?
Gyorsabb mocit? Mert ha gyorsabbat akkor a hátsókereket nyomt feljebb, mint ahogy BViktor tette