Szia! Nekem van egy sérült Bódis dobom ha érdekel. Trioväl és rozsdamentes. Palástott kell cserélni rajta mert pár helyen horpadt és aszfalt álltal horzsolt. Palást cserére 10etondtak. 15e?
Olajcsere:
1. Ellenőrizd az olajszintet, lásd lent.
2. Meleg motornál lazítsd meg az olaj leeresztő csavarokat, csúsztass alá olaj leeresztő tartályt
(egyik csavar a motor blokk alján, a másik a kipufogó ív alatt a váz alsó nyúlványán található)
3. Tekerd ki a két leeresztő csavart, és a blokk jobb oldalán található alu. fedelet, amit 3 csavaranya tart.
Mögötte található az olajszűrő, és némi olaj, szűrő kivétele után itasd ki egy ronggyal a régi olajat.
4. Tedd be az új szűrőt, óvatosan húzd meg a csavarokat, és tölts bele 1.7-1.9 liter motorolajat (10W40).
5. Ellenőrizd az olajszintet, lásd lent.
OLAJSZINT ELLENÖRZÉS:
Vízszintes területen indítsd be a motort, és hagyd melegedni kb. 3 percig (letámasztva), állítsd le és újabb 3 perc után tekerd ki a nívót, töröld le, illeszd vissza (ne tekerd be), húzd ki, a szint legyen közép és maximum között! Ha nem jó a szint, tölts utána, vagy cseréld le az olajat, lásd fent.
Olaj, és légszűrő típusa:
Oil Filter: HF139
Air Filter: HFF3015
Kerestelek telón... szükségem lenne egy kuplungbovdenre E-hez! Ha SM vagy S -hez van akkor mérd már meg mert szerintem nem egyforma! De majd csörgök még! ÜdVW: Terko
Indítsd be a motort, és hagyd melegedni kb.. 3 percig, állítsd le tekerd ki a nívót, töröld le, illeszd vissza (ne tekerd be), húzd ki, a szint legyen közép és maximum között! Ha nem jó a szint, tölts utána
Van, most lett felújítva a Jawa, külsőleg, fényezés, új felnik, télen meg meg kell csapágyazni a blokkot, de most még visszakéne helyezni a forgalomba 18 év garázsban állás után :)
Hali!
Egy tipp: nekem is ennyi olajatt evett a DRZ-m, amíg az előző 'hómméd' sportkipufogó volt rajta. A képek alapján nem tudtam a te kipuffod beazonosítani, úgyhogy én a helyedben azon a környéken szaglásznék
Én a helyedben megnézetném. Nekem is kb ennyire ette elég lett volna gyűrűt cserélni de általában akkor már dugót cserélnek.. így szinte semennyire sem eszi..
használt gyári 14e+szállítás