Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Dehogyis! Vannak kutak ahol tankolhatsz E 10-et,de szerintem nem spórólsz vele lóf@szt se, már bocsánat!
Én tavaly cseréltem és 500 500 ml tetem bele és jobb mint új korába.
Ha jól emlékszem akkor az újba (vízes) 5,07dl kell....a régibe meg 4,98?

Tegyél bele 500-500-at......Én is ezt csináltam hiszen 0,07dl-ért nem veszek meg még 1 flakont.
Igazad van!
Akkor vegyünk pár nagy kannát, és kutyuljunk otthon, mint a Simsonba?
hello mindenkinek valaki megtudná nekem mondani hogy mennyi olaj kell a teloba szimering cserenel_?2003as bandit
kossz
Aztmár néztem, rendben van.Ugye bár csak állóhelyzetben tudomnézni a kuplungszeget de azis megfelelően mozog; "szerintem"
Jövőhéten úgyis megyek a Rodeoba, talán tudnak valami okosat mondani.
Olvasd figyelmesen,amit bemásoltam!
E10 et lehet bele tankolni tiszta benzin helyett, tehát 10% etanolt tartalmazó benzint! Az E85,az a 85% etanolt tartalmazó üzemanyag.
ehhez képest a gyári kezelési könyv azt írja, hogy max 10% alkohol tartalmú üzemanyagot tegyél bele, de az automenedzser biztos jobban tudja. De tegyétek csak bele, hadd okuljunk!
Esetleg talán még levegős lehet a kuplungolaj,és ezért a késlekedés.
ÉN MINDENESETRE HAMAR UTÁNAJÁRNÉK,MERT ÍGY NEM JÓ MOTOROZNI(bocs,caps lock).
Nincs idő a gázfröccsre.
Igen ígyis lehet érteni, és tulajdonképpen logikus is.
Nem kell! Épp azért kérdezték,hogy nem-e raktál bele valamit,amitől esetleg ragadósak lehetnek a kuplung lamellák!
Az előző tulaj nem említette, de ilyen olaj, és km-nél miért kellene adalék?
Olvastam egy érdekes cikket nemrég arról,hogy egy srác 1200GS Bömbibe tette a bioetanolt,és állítólag nagyon jó stb....Én is tanulmányoztam a honlapjukat, nagyon dicsérik a bioetanolt,de egy dolgot nem szabad elfelejteni!
kb 30 %-al többet fogyaszt bioetanolból egy autó-ez saját tapasztalat,nekem a Suzuki ignis bioetanolból átalakítóval kb 9,5 litert eszik/100 km(akkor gondolom egy motor is),mint 95-el.....Ha összehasonlítod a két üzemanyag árát,akkor kb 30% közöttük az árrés.A bioetanol viszont környezetkímélőbb.Én a motorba viszont 99est tankolok....
Lehet,bennem van a hiba,de szerintem nem nagyon éri meg....
szinten castrol, ugyan ez a motor ugyan ez az evjarat. tokeletes.
Semmilyen adalékot nem raktál az olajba? Nekem nincs ilyen jelenség pedig én is Castrol olajjal járok és a motor típusa meg évjáratra is megegyező csak a kiló-méter egy kicsit több mint a tiedbe.
A szervízkönyv szerint Castrol Power 1,de hogy hányszor hanyas
a bélyegző miatt nemlátni.
Egyébként 12 000-e szervíz előt áll.
Blue!

A többi gyártótól csak hiányos információk állnak rendelkezésre. Az ACE információi szerint a BMW-nél, a Suzuki Banditnál is kockázatmentes az E10 bioetanolt tartalmazó üzemanyag tankolása. A többi Suzuki modellnél eseti döntés szükséges. A Honda Fireblade esetében is kockázatmentes a tankolás, de a Yamahától egyelőre még semmilyen információ nem áll rendelkezésükre.ű
http://automenedzser.hu/motor/...
ugyesek a sracok. de en nem mertem volna nekiallni. azert nem egyszeru ezt motorba beepiteni.
Aki kicsit komolyabban akar foglalkozni az alkoholos témákkal:
http://etanol.blog.hu/2008/08/...
...de motorba nem tennem bele.
en az astraba nagyon gondolkozom rajta.
igaz, van meg masik alternativa is a gáz szemelyeben, de az nem annyira szimpatikus.
Injektorossal akár működhet is. A karbis nem bírja, az 50% azonnal eltünteti az alapjáratot meg az erőt is.
No igen:-)
Ezért csak elméletben kérdezem:-)
Itt is a legközelebbi kút Érden van ami nekem jelenleg 90km oda-vissza, vagyis nem igazán gazdaságos:-) Hiszen 150km motorozás után mehetek tankolni....
Autónál meg akkor már inkább gázüzem.....

Csak érdekelne, hiszen azt mondják, hogy átalakítás nélkül lehet 50-50-be tankolni......
Ellenben pl. a GS könyve KIFEJEZETTEN kérte a 91-es benzint.......csak úgy mint az ER5-ös gépezet.....mert arra lett a vas belőve.....
Egy motor meg ugye érzékenyebb műszer mint egy kocsi.....
passz....kocsiba hamarabb próbálom, mint a motorba...a másik bajom, hogy van 2 kút 2 megyében, ahol van egyáltalán....gyakorlatilag szívás így is úgy is...
Kérdés!

Kinek mi a véleménye az 50%-50%-os keverék mellett 95ös benzin, és E85-ös cuccal?
Most ment a tényekbe ez a dolog, de ugye ott főleg autókról szólt a fáma. Motorba is müködne ez?
Jó persze mindegyikben motor van - és lassan ugyan olyan, akkora...stb. De azért nem szívesen tenném kukába a mocit az E85-el.