Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

olyan kérdésem van, hogy érdemes-e venni 70es hengert a szimóra
mennyivel erősebb?
karburátor utánna jó lesz hozzá?
főtengely (gyári még) bírja? most lett fag csapágy beletéve mindenhová de a hajtókar nincs felújítva
kb 15 ezer van a blokkban összesen, csapágyazás óta kb 150km
köszi!
Itt egy videó a Csömöri Auchan mögötti körforgalomba cimpával:)

http://www.sportmotor.hu/motor...
Nem, mnem esett el senki,mert nagyobb eséskor megllítunk minden menést.
Mivel ma, vagy tegnap volt a műtét még nem tudunk semmit.
csinálhatok evvel az első telóval bármit nem ér ez semmit
marad rázógép.........
Az komoly, és tud róla valamit? Szegény srác és más nem eset el az olajon?
Normál esetben, kissé felkeményedik, ha több olaj van benne, éslezárod a likakat, de akkor már téynleg hajlamoskinyomni a szimeringet, vagy a szimering mellet az olajat.
Ez az elsőteló nem olyan precíz, mint egy modern darab, és pláne etek minima 18 évesek.

A hátsó telót nagyon frankón fel lehet újítani, ha valami idióta nem barmolta szét a szelepeket, akkor csak ki kell mosni,és valami vékonyabb oljat tölteni bele.
Eleve úgy kell összerakni, hogy mielőtt meghúzod a villahidakat , a felső cső tekerésével adsz előfeszítést a rugónak. A gyári ajánlás 3/4 fordulat,de lehet kissé többet is, ha nehezebb vagy, de mondom,lehet kapni vastagabb anygu rugót is, az erősebb,és azonis lehet még előfeszíteni.

A szieringet meg nem nyomja ki, ha nincs legyilkolva a fészek, ha meg le van, akkor ki kell mosni benzinnel, és pillanatragsztóval beragyasztani a szimeringet.
és mi lenne ha a felső lyukakkal variálnánk?
akkor lassabban jön ki a levegő
csak lehet akkor kitolná a szimmeringet
bár nem tudom miért de olyan rázós úton az eleje mint egy légkalapács
enyém nem volt ilyen

20 éves gépnek érdemes a hátsó telóját is kitakarítani? olaj nem folyik rajta csak egy kicsit nyikorog
Na ez most nagyon-nagyon elszomorított, mert nekem nem koppan be, csak szerintem nagyon le van ülve ha ráülök, de a bal oldali szimeringnél már elvérzett, azrt gondoltam olajra. De akkor úgy néz ki marad a faragás:)
Hát keményebb nem lesz,ha van benne olaj, viszont ha nncs, akkor a végén fémesen beütközik, azmeg nem annyira jó.
Magyarán ha elfolyik belőle az olaj, attól nem kpooanhat be könnyen? Sorry hgoy hülyeséget mondtam akkor.
A simson első telója csillapítatlan, az olaj csak végütköző, és kenő szerepet tölt be.
Létezik hozzá keményebb rugó, az vastagabb, és létezik hozzá csillapítás is, ezt egy haver "gyártja" kb 15 ropi.
bele lehet faragni több kismotor elejét,akkor kicsit jobb az útfekvése.
Az első teleszkóp csillapítatlan. A simson.hu-n találsz okosságot, hogy lehet egy távtartóval összébb nyomatni a rugót. Lehet, h kenényebb lesz, csillapítani sosem fog
Jó volt,míg a "szabadedzésen" kii nem esett egy kolegának az olajleersztő csavarja.
Szépen átugrotta a kormányt, és vállal tompította az esést. A vállát ma műtötték.
Mivel a fél páylát felolajozta az íven, lemondtunk a racsnit megtartásáról, mert túl veszélyesnek ítéltük.
Már nem lehetett felmosni sem, mert csak 1 óránk volt már hátra, amielőtt megjött a következő csoport
Még csak nem is haragudhatunk a srácra, mivel eléggé megjárta.
emZoli Kéne ide most, ő vágja ezeket, én sajnos nem annyira. De a telóba van olaj, az olaj helyett ha finisht töltessz bele akkor elvlieg szerintem keményebb lessz. Bár ha bekoppan úgy h feltöltöd sima olajjal, akkor ott valami nagy baj lehet
első teló
abban nincs olajos csillapítás
vagy csak ebben nincs?
erre kellene keményítés
A telógondra nekem van egy ellesett ötletem. Van az a finsh nevű okosság ami nagyon sűrű, ha azzal feltöltöm akkor elvileg keményebb lessz, nem? (haverom csinálta ladán)
széjjeltéptük a telókat
kb 2 deci olaj még volt benne
de ebben semmi olajos csillapítás nincs?
akkor hogy lehet megcsinálni keményebbre? meg hogy ne kopogjon le?
mert a bolti rugó még lágyabb mint ami benne volt
esetleg a fenti furatokat szűkíteni?
Nahm, legyen valami értelmes kérdés is: Ha a kuplungot teljesen behúzom, akkor egy halk kopogást hallok, ha csak egy millimétert kiengedem már megszűnik a hang. Mi lehet a gond így látatlanba?
Nem tudom hogy vagytok vele de én a telefonos videokat nem díjazom ezen az oldalon. Csak magánvélemény.
Na ezt akkor bejátszom:) Elég jó minőségű videót csinál a telefon, szal azzal nem lessz baj:)
Sisak áll részére fel lehet szigszalagozni, és akkor azt mutatja amit nézel, de arra vigyázz hogy a mikrofon elé mindenképpen rakj egy szivacsot, mert különben recsegni fog, amúgy meg telefonnal nem is érdemes ilyet elkezdeni... minimum egy fényképező, de az se a legjobb, nézd meg, vidik közt szerintem fent van nekem egy ilyen állkamerás, nsr 125ről, vagy itt a sportmotoron, vagy youtubon...
Hova lehetne felrakni simsonra a kamerát, hogy egy izgulós felvételt csinálhassak és nem essen le határba se? Azaz, nem is kamera hanem egy telefont szeretnék ráfaragni:)
Emzolibácsitól kérdem