ja. A superbikeban írják is, hogy például oldalirányú ütközésre csak egy ponton teszteltek. Míg pl. a SHOEI is több ponton tesztel. Arról meg, hogy független a teszt: a brit kormány pénzeli, és a halálos motoros baleseteket akarják leszorítani. Csakhogy a tesztszempontokat előre megadják, így akár a GREX is csinálhat olyan sisakot, ami az adott ponton erősített, de amúgy szokás szerint szart sem ér. És valahogy a brit tulajdonú sityakok jobb minősítést érnek el, mint a japánok...pl. a LAZER belépő szintje a teszt szerint olyan jó, mint az ARAi....
Ezt a tesztet felejtsük már el . %-os arányban hányszor csúszik gyertyában fejtetőn egy motoros esés után? %-os arányban pont fejtetőn hányszor sérül a sisak? Mert aki végignézi a teszt videót az látja, hogy a fejtetőt töréstesztelik. Szerintem eséskor az oldala, eleje vagy hátulja ér le a sisaknak nagyobb %-ban. Innentől kezdve nekem ez a teszt nem sokat ér. A belső komfort, szellőzés, párásodás, időtálló belső anyaghasználatról szó sincs, tehát e teszt szerint ne ítéljünk már egy sisakot jónak vagy rossznak. Ez egy "ha fejtetővel becsapódasz valahová akkor mennyire véd meg a sisak teszt"
X-spiritet nevezhetjük csúcs versenysisaknak,emelgetheted nyugodtan,1500valahány grammot mértem egy nagyon pontos digitális mérlegen.. Érdekes.. Más súllyal árulják.. Mondjuk viselve könnyebbnek tűnik,mint a mérlegen kevesebbet mutató hjc fg-14..ez a lényeg..
dzsánni én nemrég vettem a louisban LOUIS 70 FASTWAY HOSE ami most 49 euró , kényelmes, teljesen szél álló , kivehető béléssel amit első nap kivettem belőle annélkül motorozok , és amig nem lesz minimum -5 fok legalább addig bele sem rakom mert igy sem fázok benn még reggel sem (jó mondjuk nem vagyok egy fagyos fajta ) kinézetre nem egy extravagáns tetszetős darab inkább egy szimpla elmegy kategória , de a motoros öltözék nem divat tárgya szerintem hanem praktikum és biztonság
szóval szerintem ha olcsón akarsz erős kordura gatyát akkor érdemes megnézned
Kicsit átgondoltam és olyan 50K-t kiadnék érte...60már nagyon sok lenne...Ha bárkinek van javaslata valami nagyon jó ár/értékű csimmáról,akkor azt nagyon szívesen fogadom! köff
értékelés!
szóval szerintem ha olcsón akarsz erős kordura gatyát akkor érdemes megnézned
OK köszi
ismeritek ezt a sisakot?Scorpion exo 1000 " 2008"
Vagy valakinek van is?
vélemény ,tapasztalat?
ja és az ár?
Köszi előre is