mondjuk egyszer mentem sötét plexivel éjszaka... szerencsére csak városon keresztül (mármint azért szerencse mert volt közvilágítás), hát szerintem hihetetlen sz*pás... hála az égnek az én sityakomon könnyű cserélni a plekót és van is átlátszó víztiszta plexim is, ha ilyenben eszelsz akkor érdemes mindkét fajta plexit megvenni a sityakhoz aztán cserélgetni, sötétben amúgy sem egy leányálom motorozni
A lényeget fogalmaztad meg, csak más szavakkal, mint én. Az autó példáján: Teljesen világos és érthető hogy az 1200 Zsiga és a Merci között nagyságrendbeli különbség van. Nem is kérdéses a dolog. Csakhogy ha és abban az autóban egy évben lenyomok kb. 10-12e km.-t mint úrvezető és döntő hányadban dolgozni járok vele helyben, városon belül, akkor ahhoz nem kell a 600-as SEL prémium kategória. Sem megvenni, sem pedig fenntartani. Mert szebbnek szebb, biztonságosabb, csak éppen kicsit túlméretezett. Az más kérdés, hogy milyen jó érzés, ha a haverok odajönnek csodálni, megpróbálni.....
Ez olyan, mintha legyártanának egy olyan munkavédelmi cipőt, ami mindent kibír, és a tesztbábut kidobnák a tizedikről úgy, hogy talpra essen. A csukának semmi baja nem lesz, viszont a bábu szarrá megy......
Aki rendszeresen pályázik, nagy sebességgel használja, versenyző, az vegye meg a kurva drágát és örüljön neki. De ott a példa rá, az a motorversenyző, aki pár hete halt meg verseny közben, mert a társa a fejét ütötte meg első kerékkel. A sisak nem ment szét szemmel láthatólag, csak éppen szegény srác feje a sisakban.
Jaja, láttam,hogy van ilyen övtáska szerű plakótartó és berakod a víztisztát, akkor szürkületkor lehet cserélgetni
De elég macerásnak tűnik,meg vinni mindig magaddal
Lehet h inkább belső szemcsis sisakot kéne nézzek,csak az nemnézki olyan jól mint egy fekete, vagy egy tükrös plakó
Hát rá van írva, hogy "day only" tehát csak nappal használd, mert balesetveszélyes. Természetesen levehető mindegyik és a helyére felrakod a víztisztát.
De figyeljetek a sötét plexis sisakoknál ,hogy van?
Ha rámsötétedik,akkor felkell,hogy hajtsam,mert nemlátok semmit... akkor viszont bogár,meg hideg meg könnyezek... vagy lehet cserélgetni a plexit
Egyáltalán SZABAD este sötétplexivel menni?
csabu987. Minden csak nézőpont kérdése:A Merci CL 500 is oda visz mint a piros 1200-es guzsujli, vagy a Sagem-mel is tudsz telefonálni,mégis mindenkinek Nokiája van! Volt pár éve (1-2?) egy bukósisak tesz egy ujságban(S....bike).Független labort(magyar) kértek fel.15 sisak,müanyag vs minden más(karbon,kevlár egyebek). Több tulajdonságot néztek,a lényeg:tettek egy lassulás és egyéb mérőt a sisakba és ráejtették egy acél kupra:A legjobb értéket egy müanyag Uvex élvezte, a 200 rugós Shoei a 12-13. már nem emlékszem pontosan. A LÉNYEG amit az EMBERI test fizikailag kibír,arra a védelemre elég egy müanyag bukó is!A horzsolások,csapódások ellen jó,a komoly becsapódás-ütközés ellen nincs védelem,szerintük! Már ha hiszünk a tesztelők függetlenségében......
Véleményem szerint a sisakvásárlásnál és a többi védőcucc vásárlásnál is van egy olyan nehezen meghatározható határvonal, ahonnan felfelé már az ár nem jelent annyival többet, hogy gazdaságos lenne megvenni. Ott már a \"menőcucc\" és a sznob szemlélet az, ami döntő. Soha nem fogok venni 200ezres siakot ez tuti. Bizonyos sebességhatárnál vagy szerencsétlen közjátéknál lehet hogy a fejed egyben marad, a sisak karcos sem lesz, csak éppen a fejed külön lesz a testedtől.... Tudom, hogy ezzel egy kis vitát esetleg kirobbantok, mert hogy a biztonságért semmi sem drága, no meghogy a jó minőségnél a sérülés nagysága kisebb, de akkor is egy vonal felett már a nevet meg a imázst fizeted, semmi többet.
És akkor esetleg ez? Lazer PikAce
Tudom, a legfontosabb a védelem, de van egy határ, aminél több sehogysem fér bele a keretbe... Jah, és ez a sisak úgy tűnik, hogy tényleg tud... Persze neketek kell megmondani!
Na jó, persze én is vennék Dainese-t, vagy egy Alpinestar Bionic-ot....
Majd egyszer. Egyelőre szerintem lesz egy UFO
Ha esetleg tudtok óccsóér' jót, ne fogjátok vissza magatokat
azt akartam de olyan elcseszett formáju a fejem hogy még az XS-es is nagy rám HJCből.AGV Ti-Techből lenne jó az XS-es de 100at kiadni egy AGVra Sharkokat néztem multkor elég törpék,majd megprobálok egykettőt.
2 gagyi sisak sikeres megvétele után ott tartok hogy a Jó sisak drága.Inkább az vagy semmi.A caberg kitágult mint a fene az AGV meg egy nagyrakás... .Szal ne sajnáld a pénzt arra ami a kobakod védi.
Infos level ment...