Dombornyomott vagy internetes fizetésre alkalmas kártyád kell,hogy legyen. Értelemszerűen regelsz a lentebb belinkelt magyar oldal által megadott infókból. Ebay-en hozzárendeled az accountodhoz a paypal számlád,és ha vettél valamit az ebay-en,akkor belépsz a paypalra (ebayról is átlehet ugrani) s automatikusan jön a fizetési oldal. Nem muszáj a paypalbe átvinni a fizetésre szánt összeget,elég ha a bankszámládon rajt van. Ott látni fogod,hogy mekkora a számlád USD-be,de ottlesz átváltva középárfolyamon HUF-ba is.. Fizetés mellé írhatsz megjegyzést is az eladónak.. Pl Please send 50$ with a price Aztán Pay..Ilyenkor az eladó kap egy értesítőt,hogy melyik termékét fizették ki,de a pénznek van pár napos átfutási ideje. Számládon ez zárolva is lesz. S általában nem akkor adják fel a cuccost ha ténylegesen átér a lóvé,hanem amikor megkapjájk ezt az értesítőt. Paypalbe szerintem ne vigyél át pénzt,mert ha kiakarod venni onnét,az pár nap banktól függően. LEgegyszerübb,legolcsóbb,legbiztonságosabb mód. Ha valami gondod van a cuccal,(nem az ami az aukcióba volt,sérült,nem érkezett meg,stb) akkor a paypal segít visszaszerezni a pénzed is.. no ennyi
Csekkoltam a helyi számlám. Nekem nem vont le a bank átutalási díjat, mikor rátoltam a pp-ra. Ha le is vonna, az bagatel lenne, mert Neked ugye (gondolom) magyar PayPal központi számlára kell tolnod a lét, tehát belföldi az utalás... Nekem norvégra kellett, ebből gondolom. A vásárlásnál pedig ugyanúgy átkonvertálják az adott ország pénznemére, mint ha az otp-s számláddal vennél Horvátországban egy fagyit... Tehát banki középárfolyamon, egyéb költség nélkül...
Ok elolvastam a linkjeidet, kimerítő választ kaptam. Végül is az a lényeg, hogy a saját pénzem a paypal-ra 5-7 nap alatt ér el, de ha ott betartalékolok egy összeget akkor az onnan gyorsan fizethető másnak. Nade most akkor ha én a saját kártyámról utalok a paypal-os számlára akkor ugyanúgy fizetek átutalási díjat nem? És ha forinttal feltöltöm, onnan devizába átvált ha kell?
Köszönöm az infót. Annyi lenne még, hogy ez mennyibe kerül? Tehát van e + költség a számlán havonta e miatt, avagy átutaláskor mekkora díjat számol fel?
Na meg persze:
Can I see your driving licence?
Hmmm. Norway! It is a very rich country...
You've been driving too fast... It coast 30.000HUF...Well. 10-20-30. It's all right! Have a nice day!
PayPal számlát azért érdemes nyitni, mert az amerikai ebay-en - az európaitól eltérően - nagyon sok helyen nem fogadnak el semmilyen (!) bankkátyát. Én itt Norvégiában szopok eleget az erte-s Mastercardommal... Ha havernak szeretnél pénzt küldeni a világ minden tájára, elég egy entert nyomni plusz megadni a srác email (ezt én sem értem teljesen) címét, és már mehet is a bankba a pénzéért! Én szilveszterkor voltam otthon és kivettem egy kis lakást pár napra a Blahán. Pár nappal előtte a bérlő kért foglalót. Mondtam neki, rendben, de az min 5 munkanap innen utalni. Ő javasolta a PayPalt.
Mikor a sisakom vettem, elfelejtettem a sötét plekót mellétenni a kosárba. Írtam az eladó cégnek egy mailt, küldjenek egy igénylést a pp számlámra és a sisakkal együtt - plusz száll. költség nélkül - postázzák azt is. 3 perc múlva ott volt az igény a számlámon, nyomtam rá egy OK-t, lé elment, plekó meg bekerült a dobozba....
be kell regisztráln9 a paypal.com-on.
Kell egy email cím, és egy bankszámla szám.
Ha regeltél, el kell indítani egy verify nevű cuccost, ez levesz a számládról 1HUF-t. A tranzakció utolsó négy számjegyével igazolod, hogy létezik a számla. Vásárláskor már csak a regisztrált email címed kell, és engedélyezni, hogy levegye a pézt.
...sehol nem kell megadni számlaszámot...
A PayPal meg egyenesen a legbiztonságosabb és leggyorsabb fizetési mód, nagyon ajánlom, sok célra jó. És az amcsi ebay-en szinte kötelező...
Hát..igazából nem tudom,én most a weboldalukon néztem meg ,de ott semmi nem volt plexiről,hálót se tudom !Hozatni lehet ,hogy tudnak ,de azse biztos most az én kedvemért nem hiszem ,hogy hoznának ,ha meg igen az se midnegy mennyiért..amit előbb írt a kollega címet ott találtam 29 dolcsiért,vagy euro nem tudom ink dolcsi,de én nem adok meg számlaszámot stb..ezeket nem csípem szval az storno valami másik megoldás kéne valakiiiii?
Nekem Sidi Vertebra csizmám és Dainese gerincprotektorom van. A csizmát a Motorline -nál a protektort úgy emlékszem a Karasna -nál vettem.
Én mindkettővel meg vagyok elégedve. :)
Üdv
Zsu
Segíthetnétek milyen csizmát vegyek ami véd is rendesen mert most már féltem a bokámat is /márka + hol/ ja meg gerinc védőt.
köszi előre is
vegyed-vigyed
http://cgi.ebay.com/ebaymotors...
1. Csakis: Alpin, Arlen, Berik, Clover, Dainese, Kushitani, M-Tech, RS Taichi, Spidi és Spyke
2. Csakis kétrészes, hosszú, külön is hordható kabáttal
3. Csakis új
4. Esetleg új Shark RSX-em és/vagy új Dainese X-metal kesztyűm beszámításával (XL-esek)
5. Alap színekben (fekete, szürke, piros, kék)
Can I see your driving licence?
Hmmm. Norway! It is a very rich country...
You've been driving too fast... It coast 30.000HUF...Well. 10-20-30. It's all right! Have a nice day!
Mikor a sisakom vettem, elfelejtettem a sötét plekót mellétenni a kosárba. Írtam az eladó cégnek egy mailt, küldjenek egy igénylést a pp számlámra és a sisakkal együtt - plusz száll. költség nélkül - postázzák azt is. 3 perc múlva ott volt az igény a számlámon, nyomtam rá egy OK-t, lé elment, plekó meg bekerült a dobozba....
http://66.102.9.104/search?q=c...
ht
tp://66.102.9.104/search?q=c...
http://66.102.9.104/search
?q=c...
Kell egy email cím, és egy bankszámla szám.
Ha regeltél, el kell indítani egy verify nevű cuccost, ez levesz a számládról 1HUF-t. A tranzakció utolsó négy számjegyével igazolod, hogy létezik a számla. Vásárláskor már csak a regisztrált email címed kell, és engedélyezni, hogy levegye a pézt.
Mar ott var a dragaszagom,de hogy juthatok hozza?
Help me
A PayPal meg egyenesen a legbiztonságosabb és leggyorsabb fizetési mód, nagyon ajánlom, sok célra jó. És az amcsi ebay-en szinte kötelező...
ha importőrök, akkor tudniuk kell vmit...