Nekem USPS-szel jött az egyrészes Alpinestars Vector rucim. 4 nap alatt itt volt, szombat délben csengetett a postás. 590 + 70 dodó volt, semmi más költség nem jött rá...
Ez akkor mák volt?
Aminek értéke van és 3. országból érkezik, minden ÁFA és vámköteles. Ez az 50-100 USD körüli vámmentesség meg úgy jön ki, hogy a külön-külön 10 Euro érték alatti közterheket nem kell befizetni.
Akkor van csak gond, ha belenéznek a csomagba és benne van a számla, vagy ha van biztosítás, az meg magasabb értékre szól, aztán indul akár csak egy szabálysértési eljárás és elkobozzák a cuccot. Ha meg alacsony értékre szól a biztosítás és véletlenül valamelyik postásnak megtetszik, akkor meg törölheted a szemed az 50 USD-s kártérítéssel.
Azt hiszem a használt cuccok nem áfa-kötelesek, de majd a kolléga "fentről" megválaszolja... Gondolom nem használt sisakot akarsz venni 330-ért?! Nekem 399 volt az RX-7 ráadásul a kedvenc fényezésemmel. És ha már arra jártam, gyorsan kértem is hozzá egy sötét plekót 40(!) dolcsiért...Beszarás, hogy milyen jó lehet ott motorosnak lenni.....csak ne utálnám őket annyira.
Mivel Norvégia nem úniós állam, ezért az Únióból érkező cuccokra gondolom az ottani jogszabályoknak megfelelő vám+áfát kell fizetni, és az FC-Moto automatikusan MWST nélküli számlát állít ki.
És ezt vettem Tőle
105.000HUF+potaköltség