50$ felett már lehet fizetni a vámot + áfát.. Nagyon sokat vettem már az amcsi béjről,sose fizettem plusszt..de,egyszer.. 700$-os számla helyett kültem nekik vmi 70-80$-ról,h mégse legyen túl feltünő..vagy ezt nem rendőrnek kéne mondani vmi 3000et fizettem utána..50$ alatti árral kell kérni,ajándékként,s átjön minden..s elég nagy értékű dolgokat szoktam venni..
...kért a fene! Ezek szerint megtehettem volna, hogy azt mondom: kifizetem inkább a 19 %-os német mwst-t, mint hogy később az amúgy is szállítási költséggel növelt összeg után fizessek magasabb norvég áfát?
Hello Pohi! Egy másik minisztérium másik fajta egyenruhában dolgozó embereként próbálok válaszolni neked: Az Európai Únión kívüli országokból érkező termékek vámkötelesek. A 175 Euro vámmentes keret a magánforgalomban behozott termékek után jár. A postaforgalom az egy kicsit más. Itt elvileg fizetni kell max. 8% vámot, meg a 20% ÁFA nevezetű sarcot. Viszont kissebb érték esetén, jellemzően 100 USD alatt el szoktak tekinteni a vám- és áfa kiszabásától. Az EU-ból magánszemélyek részére érkező cuccok természetesen vámmentesek és nem kell áfát sem fizetni. Row esete azért más, azért számoltak még neki külön költséget, mivel Németországból ÁFA mentes számlát kért Norvégiába.
Namost utánnakérdezvén nekem valami 175 Eurós összeget mondtak vámmentesnek ha USA-ból rendelsz. Lehet veled lehet mással beszéltem aki 350 Eurós értéket mondott. Na most melyik a tuti? És konkrétan érdekelne, hogy ha E-bay.com-ról rendelek egy sisakot 330 dolcsiért + 70 dolcsi szállítás = 400 dolcsi. Erre konkrétan milyen + költség keletkezik? Az átutalás árán kívül. Esetleg számít e, hogy új vagy használt a sisak?
199 ajró most az fcmoto-nál. Ebből ugye elengedték a 19%-os német áfát de rájött a szállítás, így 185 ajró volt a - képzeletbeli - számlán. Megkaptam 5 munkanap után frankón. Erre ma jött a UPS-es import számla, rajta úgy 17 ezer forintnyi befizetendő.... Hát így már sajna 60 rongy felett lesz... De legalább hibátlan!
Én most vettem egy SHOEI Sisakot.Posta hozta ki.
108.000HUF volt a bukó,így a posta 9500HUF-ért hozta ki házhoz.
Mondván,nagy értékű és inkább kihozzák autóval,csak ez háromszor annyiba kerül,
mintha csak sinán küldenék.
Egyébként Nekem simán lett feladva,csak a posta automatikusan így hozta ki.
Már ha eggyálltalán erre gondoltál.
ÁFA: A szokásos 20 százalékát fizeted a kinti bruttó vételárnak és ha peched van, az alaphoz hozzácsapják a száll. költséget is (mint nekem)..
VÁM: Az unión belül ugye nincs, máshonnan 3-8% körül
Import számlát kapsz a USPS-től is sajna, azt meg komolyan veszik. A vámot néha megússza az ember, de én még olyat nem hallottam, hogy a belföldi ÁFA-t is.. Mindenesetre kalkulálj mindkettővel, aztán legfeljebb meglepi lesz, ha kihozod kevesebből...
Row én tudok egy amcsi céget aki amerikai postán (United States Postal Service) keresztül feladja és magyar postán keresztül érkezik meg előre kell fizetni mindent tehát te a postának semmit sem fizetsz igy nem tudom, hogy lehet rámterhelni bármit is, hogyha előre fizetek az állam nem tudja a benne foglalt áru értékét! vagy tévedek?
Egyrészt ugye regisztrálsz a kereskedőnél és elfogadod a feltételeket. Aztán a futárcég postázza a szajrét, Te aláírod, hogy átvetted és fizeted a felmerülő költségeket. A futárcég intézi az esetleges vámot és áfát, majd ha ez megvan, értesít Téged levélben... Nem hiszem, hogy érdemes lenne egy UPS ellen keménykedni, úgyis Te leszel a fasz rosszabbik oldalán... Ha nem kesselsz, kiadják végrehajtásra, ott pedig jön a rossz ember, elviszi apu kedvenc tévéjét, Ti meg polgári peres úton követelhetitek vissza.. Nem a levegőbe beszélek, sok évig voltam mobil-szolgáltatónál üzletvezető. Egy önálló bírósági végrehajtónak joga van még az albérleted ajtaját is feltörni ha nem vagy otthon és azt visz el, ami megtetszik neki.... Akkor már jobb megoldás a korrektség. Én a 179 ezres sisakom a 70 dolláros szállítással, csomagolással, vámmal-áfával cakli-pakli kihoztam 90 ezerből az amcsi ebay-ről. Ott nagyon jó cuccokat lehet kifogni és ha mindent kifizet az ember, akkor is féláron kapja meg az otthonihoz képest.
Jössz holnap Tarjánba?
Namost utánnakérdezvén nekem valami 175 Eurós összeget mondtak vámmentesnek ha USA-ból rendelsz. Lehet veled lehet mással beszéltem aki 350 Eurós értéket mondott. Na most melyik a tuti? És konkrétan érdekelne, hogy ha E-bay.com-ról rendelek egy sisakot 330 dolcsiért + 70 dolcsi szállítás = 400 dolcsi. Erre konkrétan milyen + költség keletkezik? Az átutalás árán kívül. Esetleg számít e, hogy új vagy használt a sisak?
A választ előre is köszönöm.
108.000HUF volt a bukó,így a posta 9500HUF-ért hozta ki házhoz.
Mondván,nagy értékű és inkább kihozzák autóval,csak ez háromszor annyiba kerül,
mintha csak sinán küldenék.
Egyébként Nekem simán lett feladva,csak a posta automatikusan így hozta ki.
Már ha eggyálltalán erre gondoltál.
VÁM: Az unión belül ugye nincs, máshonnan 3-8% körül
És kb. mennyit kell számolni egy sisaknál az árán felül mire ide ér?
5 hétig vártam rá...
amcsiból jött..nemtudom hogy kell e egyáltalán
Ha az áfás balhé miatt kérdezed, tökmindegy honnan rendelsz, utólag megsarcol az állam...