Szevasztok! Kéne 1 kis help! valaki tudna-e infót adni a Marushin kupakokról? ja és szeretnék vmi jo kis csendes,kényelmes bukót melyiket tudnátok ajánlani? sportmocihoz köszike csákány mindenkinek!
Helo! Látom,azért toppon vagy vmennyire sisak témában.. icon bukókról tudsz esetleg mondani valamit?.. 1et már próbáltam,de csak méretügyileg,hogy esetleg később be tudjam lőni kábéra,mert úgyis béjről veszem..
Szia!
Először is. A legolcsóbb bukó is, amiben benne van az E-? akárhanyas jelzés, megfelel az előírásoknak. Gyakorlatilag minden sisak ilyen, amit nem piacon veszel... Azok a sisakok, melyek kevlar ötvözetből készülnek, nem öregszenek vagyis nem kell 5-7 év után cserélni mint az összes többit. A karbon és lexan anyagok valamint az üvegszál (fiber) valamicskét erősítenek a héjon, de mint említettem, az olcsó thermoplastic kupakok is komoly teszteken bizonyítottak a boltba kerülés előtt. Leginkább a grafikát, a szellőzést és a komfortot fizeted meg egy drágább sisak esetén. Egy fix: kényelmesnek kell találnod a sisakot vásárlásnál, mert már 120-nál is nagyon tud zavarni a zaj meg a súly. Az olcsó noname sisakok néha olyan balfaszul vannak spojlerezve, hogy a szél letépi a fejed már száz alatt is... A legjobb, ha valami haveréban csavarsz egyet vásárlás előtt. Ha normál fejformád van, a 30-40ezres kategóriában találsz fejlettebb Nolant, AGV-t vagy HJC-t. Ha gazdag vagy és hosszú távra veszel sisakot: Shoei, Arai
Ha dagadt német vagy: Schubert...:-)
Hellosztok!
Légyszíves valaki foglalja össze röviden, hogy melyik bukósisak anyag milyen és a legjobb! (fiberglass, thermoplastic, karbon)! Gondolom karbon a legjobb! Egy A1-es motorra milyen sisakot ajánlatok?
Nevetségesen hangzik, de az én fejformámra - mivel nem volt "szerencsém" császárral születni - csak az Arai, a Shoei és a Schubert sisakjai passzolnak. Volt már a búrámon az AGV, az X-lite és a Suomy top sisakja is, de mindegyiket egy számmal szűkebbnek érzem homloknál....
Az első háromból viszont látatlanba megveszek bármilyen XL-est, mert az tuti!
Ha van róla képed linkeld be lécci róla, mert most is jön 4 db sisak rendelésre, és Én már nem nagyon tudom követni hogy melyik milyen replika milyen fényezés - szóval vizuális tipus vagyok... még rakok fel fazonokat... csak fel kell este hivnom a dealer-t milyen modellek vannak még closeout-ba....
Ja.. igen plexi homolog az Európában forgalmazott sisakokkal mivel egységes minőségbiztositással dolgoznak mind az Eszak-Amerikai mind az Európai piacon legalább is a SHOEI és az ARAI. Az Iraki standard-t nem ismerem ott a kevlár cuccok a menők!
Nagyon szívesen, de tényleg azt tartom a legjobbnak, ha itt keresgélsz az apró rovatban (pláne, ha velem ellentétben normál testalkatú vagy...) Hemzsegnek a féláras ruhák, főleg alpinból van sok, amit olyan arcok hordanak mint Stoner vagy Hayden...
Először is. A legolcsóbb bukó is, amiben benne van az E-? akárhanyas jelzés, megfelel az előírásoknak. Gyakorlatilag minden sisak ilyen, amit nem piacon veszel... Azok a sisakok, melyek kevlar ötvözetből készülnek, nem öregszenek vagyis nem kell 5-7 év után cserélni mint az összes többit. A karbon és lexan anyagok valamint az üvegszál (fiber) valamicskét erősítenek a héjon, de mint említettem, az olcsó thermoplastic kupakok is komoly teszteken bizonyítottak a boltba kerülés előtt. Leginkább a grafikát, a szellőzést és a komfortot fizeted meg egy drágább sisak esetén. Egy fix: kényelmesnek kell találnod a sisakot vásárlásnál, mert már 120-nál is nagyon tud zavarni a zaj meg a súly. Az olcsó noname sisakok néha olyan balfaszul vannak spojlerezve, hogy a szél letépi a fejed már száz alatt is... A legjobb, ha valami haveréban csavarsz egyet vásárlás előtt. Ha normál fejformád van, a 30-40ezres kategóriában találsz fejlettebb Nolant, AGV-t vagy HJC-t. Ha gazdag vagy és hosszú távra veszel sisakot: Shoei, Arai
Ha dagadt német vagy: Schubert...:-)
Légyszíves valaki foglalja össze röviden, hogy melyik bukósisak anyag milyen és a legjobb! (fiberglass, thermoplastic, karbon)! Gondolom karbon a legjobb! Egy A1-es motorra milyen sisakot ajánlatok?
Az első háromból viszont látatlanba megveszek bármilyen XL-est, mert az tuti!
Egy pár fazon...
Ezekre gondoltam amelyeket ilyenáron adnak itthon...SHOEI
Ezek 130-140 körül jönnek..
Pl: Arai
RX7 Corsair Full Face Helmet - Edwards 8 Stars
122 körül..
VIPER GT-t még sohasem hoztam mert nem kértek de ha érdekel megnézem szivesen
Kérdeztem Tőled pár sorral lentebb....
thx