60ért vettem, Vertigo, és meg vagyok vele elégedve.
Egy arany közmondás, nem feltétlenül jó ami drága is. Bár még nem volt hozzá szerencsém, éles helyzetben próbálni, de amint lesz rá lehetőségem, pumával foglalkozni, tudok erre a kérdésre is válaszolni.
A listából párat kivennék, párat hozzátennék, nem ez a lényeg, mindenkinek vannak olcsóbb és persze fullos csizmáis. Danger árait nem csak a csizmára értem, hanem az egész boltra. Az tény, hogy azokat az alkatrészeket vagy elemeket, olcsóbban is hozzá lehet jutni, hogy most ragasztok utána egy dangeros matricát a gépemre, az igazán nem szokott érdekelni, amúgyis inkább a semlegesség pártján állok. Semmilyen cég vagy bolt feliratát nem tettem még motorra, és nem is tervezem. De ez is egy gondolkodás...
Nem tudom mennyiért akartál csizmát venni, de a SIDI/PUMA/XPD/Alpinestars/Oxtar/AXO hasonló modelljei igencsak hasonló árakon mennek. A felső kategóriás speedcsizmák mindenhol 80-100 körül kaphatók, talán csak a diadora olcsóbb picit, a középkategória 40-60.
Tehát a Danger árai itt már nem is lógnak ki a sorból.
Mellesleg a PUMA prémium márka, az árai is ehhez mértek és nem csak motoros téren, hanem a sportruházataik is felső árkategóriásak. Nincs is ezzel semmi baj, maximum kevesebben veszik. Pont ettől lesz prémium márka, hogy nem mindenki jár benne. Hamarosan elérhetők lesznek talán itthon is a motoros bőroveráljaik, nyilván azok sem lesznek ingyen...
Tudom, hogy akkorkellett volna, de akkor meg nem volt megfelelő keretem rá, ezért is bosszakodok picit, amúgy kiálítás után elmentem a motorline ba és ott megvettem.
Én Pumát nem vennék, nekem nem jön be, azt a pénzt amit pumára költenék, inkább megtartanám. Dagneres árakról meg nem szeretnék beszélni...
Hát ruha és sisak. Akinek ez kellett elég nagy eséllyel indult, mert abból volt választék, bukóból meg egyenesen tengernyi.
Vettem kabátot, Spool a louis-motótól, 17 000. Ruha szerintem is dögivel volt, főleg cordura, kellett volna vennem gatyát is, na majd legközelebb, havernak vettünk bukót, abból viszont nem volt olyan rengeteg szerintem, nem láttam például Grexet, Lazert. Hétvégén próba
SIDI-t karácsony elött kellett volna venned a FullGasban, komolya akcióban. A VertigoCorsa jelenleg majdnem 90ezer Ft, akkor 62ből megvolt...
Egyébként ha jól emléxem, a Motorline (a SIDI forgalmazója) sosem volt kint ezen a kiállításon, ők az InterWheel-re jártak, az meg megszűnt. De tavaly még a Pardi is kihozta az Alpinestars cuccokat, meg az Euromotor a Spyke/Diadora cuccokat, idén nem emléxem, hogy láttam volna őket. A Karasna a Dainese-zel már tavaly sem volt...
De a Danger-nél dögivel van/volt PUMA csizma, nem rosszak...
Mondjuk az tény, nem volt valami erős a csizma felhozatal. De a ruha azért nem ennyire gáz, abból volt többféle is, de gyanítom, inkább a méretekkel lehetett gond.
Én csizmát szerettem volna... de nem találtam semmit... főleg mert Sidi volt a kiszemelt márka, de senki sem állított ki sidit az egész kiállításon. Ez azért kicsit rombolta a lelkesedésemet. Jó volt szép volt, jövőre nem megyek.
Elképesztő hogy nem bírtam egy bőrruhát, meg csizmát se venni a kiállításon meg egy üzletben sem tegnap pedig körbejártam az egész várost!
Óriási, hogy a bolt kijön a hungexpora, semmiből nem hoz méretet az üzletüket meg bezárja! Aztán vidéki paraszt menj fel mégegyszer Pestre ha akarsz valamit!
Kicsit csalódtam az egészben!
Valami egyszerűre gondoltam. fekete, feket-kék, esetleg fekete szürke. Hosszú, túra fazonú cordura, illetve egyszínű, fekete bőrkabát, amit lehetne hordani utcai viseletként is, mármint suliba. De most szerintem megpróbálom a cordurát.
Vettem múltkor egy használt Falco Speed csizmát. Neten nemigen találok róla semmi pontosat, olyan problémám lenne, hogy elveszett az egyik koptató.... másik koptató belsejében csak SX felirat van... Cserélhető ezáltal, de sehol nem találok megfelelőt.
Abban üzlet volt.