a barátnőmnek most keresünk kabátot. Túl sokat nem utazik, de ez nem egészen mérvadó.
1)Bőr vs. Cordura?
(((Rush-M vs. Spool-Vulcan))))
2)próbáltunk egy pár helyen kordura (annak mondott) kabátot, az egyik helyen azt mondták,
hogy bélés nélkül érdemes próbálni, hogy akkor passzoljon, mert úgyis bélés nélkül használjul legtöbbet
a másik helyen:
béléssel kell próbálni, úgy kell, hogy passzoljon.
Én mondjuk az előbbi mellett lennék, mert én most bélés nélkül is majd"belerohadok a kabátba ha ebben a nagy melegben nem tudok normális tempóban menni.
A fent amlített spool kabátból csak 38-ast találtunk, de az bélés nélkül nagy.
Egyébként egy 650-es BMW-m van most
Udv mindenkinek!
En is eleg jokat halottam a Hjc.bukokrol,es az aruk sem annyira veszes.Tenyleg lehet most jo leertekelesekkel talalkozni.Erdemes ezt a markat is fontolora venned!Tenyleg jo ertek/arany!
Nekem HJC AC-11 bukóm van, tökéletesen zár, teljesen fix a fejemen 200-nál is ha kidugom a fejem, ugyanakkor nem nyom. Szellőzőrendszere kicsit fifikás, nem a legcsendesebb, de füldugót soha nem kellene bele venni. Akciósan 33E ft-ért sztem ár/érték aránya jobb mint egy 100E Shoei-nak. Persze nem vitatom, hogy az jobb. Csak hát nem mindenki milliomos. És persze, mennyit ér a fej duma: ha van összesen 150E ft-od cuccra, lehet nem 100E-ért veszel sityót mert mi lesz a csizmával, kesztyűvel, ruhával?
En most jarok itt eloszor,es nagyon tetszik ez az odal.Jo atni ahogy osszefogtok motorosok!
Szeretnek segitseget nyujtani az elottem szolonak bukosisak ugyben.
Szoval nekem volt 2 eve egy Suomy spec 1r Pitt replicám.Ahogy beleptem a Parillaba egybol sokkot kaptam a sisakok latvanyatol.A csodalkozast tettek kovettek,es ment a ,,probalgatas".Az elado nagyon keszseges volt velem.Meg egy probakort is megengedett volna a valasztott sisakkal.Pechemre nem motorral voltam ott.Elso renezesre nagyon profinak tunt a sisak.Szep festes,kiveheto belso....
Az elso csalodasom akkor mutatkozott meg a sisakkal kapcsolatban amikor sorkerult az elso kiprobalasra.Szoval hasonlot erezhet az aki kidugja a fejet egy szaguldo repulogepben.Nemcsak szelzaj,hanem valosagos hangorkan ereztette velem a sebesseg varazsat.Mit mondjak,en annyira nem elveztem.Annyira nem is estem ketsegbe,gondoltam hogy egy kis plexi utanallitas es rendben lesz a dolog.Hazaerve az volt az elso dolgom,hogy ,,szetkaptam"a sisakot.Akkor meglattam hogy mekkora res tatong a lecsukott allapotban levo plexi es a sisak pereme kozott.Ugy tunt ez a baj.Lepattintottam a ket oldalso fulet,es egy papirlapot tettem a plexi ala es lecsuktam.A papirlap az allitgatas elott vidaman mocorgott.Latszott hogy lecsukott allapotban meg csak el sem eri a tomitogumit.Szoval ezert futyult....Es futyult meg utanna is,mivel lehetetlensegnek bizonyolt beallitani ugy a plexit a rogzitocsavarok fellazitasa utan hogy mindenhol hozzaerjen a gumihoz.Tehat a problema megmaradt.Tovabbra is futyult.Menetkozben odatettema kesztyum es mintha jobb lett volna igy a helyzet.Dehat ki latott mar olyan motorost aki egyik kezzel sisakjat fogdossa egesz uton?Visszamentem vele a boltba.Ott mondtak hogy azert szoktak ajanlani a kiprobalast mert van 1-2 zajosabb valtozat.En mar ,,bebogaraztam"ezert mar nem volt mod cserere.Szoval beszoptam...A plexit ott sem tudtak beloni...
Azt mondtak ilyen...70 ezres sisak...Jott a fuldugo,utanna meg gyorsan eladtam.A karcmentes plexi furcsamod mar az elso takaritas soran szepen osszekarcolodott.A mostani AGV-m is hasonlo szindromakat mutat.Szerintem az olasz minoseg.A Shoei xr-800 amon miert nem volt egyetlen karc sem 3 evi zuzos hasznalat utan sem?
Szoval nekem ennyi a velemenyem a Suomy-rol
Sok forumot olvastam ahol rengeteg embernek bejott ez a marka.Meg ne kovezzetek!En lehet hogy egy hetfoi modellt fogtam ki..
Meg egy erdekesseg:Szentesen voltunk egy motorkereskedesben.Levoltak ertekelve a Suomyk.Megkerdeztem hogy mi az oka a latvanyos arzuhanasnak.Az elado nem kontorfalazott es elmeselte hogy mar tele van a toke azzal hogy mindenki visszahozza a tole vett bukokat...Belefaradt..
Annyit mondott meg amikor elkoszontunk tole:a Shoei-vel sosem volt problema,ezert ezeket fogja csak tovabb forgalmazni.Szoval lehet hogy jot kapsz jo aron,de nezd meg jol mit veszel,es ha lehetoseg van ra,mar a boltban az eladoval probald meg beallitani a sisakot!
udv.
Álápossán megvizslattam a kis drágát, jelentem nem lehet szétszedni. Állítólag van vmi Louis-os spray, ami bukótisztításra való, és porrá válik egy nap után, amikoris ki lehet porszívózni a bukóból. Megpróbálom azt.
Mikori soji sityak az? Nekem még nem volt, de egy valamit érő sisakbol a bélések 80%át ki tudod vvenni, a maradék, meg csak egy boritó háló, meg a hély öszeillesztéseknél egy kis anyagdarab. Az arcpárna meg a tökfödő réteget is ki kell h tudd müteni! Vizsgáld meg alaposan, amig nem recseg törik addig nincs baj! :)Ha meg igen, akkor FBS vagy ragasztó pisztoly! (az FBStöl egy pár napig eléggé MUFF szagu lesz, szal jobb ha szellőzteted!) Aztánb ha kint az arcpárna meg a tökfödö, akkor arcpárnárol le a huzat, mint egy jo kispárnárol, azt be a gépbe! De az arcpárnát szivacsostul is bevághatod, csak akor később szárad meg! :) Aszem ennyi, ha meg arcpárnán kivül FIX akor meg telespricceled tusfürdövel azt sikálod! jó mulatást!
És nekem is adod tán? (általános szempillarebegetés)
De, én NAGYON TUDOK ÖRÜLNI! Mosmivanmá? A birkás ötleted levett a pacskeromról! (és most annak ellenére, h szívem szerint tennék egy ilyen szmájlit: , mégsem teszek! )
Van ilyen virágos, gumi, szűk, rózsaszín, szexi úszósapkám.
Nagymamáé vót....
Te semminek nem tudsz örülni?
Az ember ellát minden jóval, és semmi.... ..... csak a nyelvnyujtogatás....hát ez a hála?
Nem ismerem a kárpitisztítót. Meg vmi olyan kéne, ami tutira ki is jön az anyagból, mert nem szeretném, ha az arcom vegyszeres anyaggal dörzizne! Remélem érted mire gondolok!
Akkor összegezzük!
A bukót nem lehet kimosni. De Te mégis kiakarod. Egyben nem lehet, de szétszedni sem akarod.
Akkor a többi légbőlkapott ötlet...............
Gőzborotva, kád vízbe bedob, esetleg nem veszed le mikor bemész a balcsiba, esőre kirak, autókárpit tisztító hab, slag, kis bárányon dörzsölés?
Van még alternatíva, szólj bátran ha ezek nem jók!
Hát, most lehet, hogy sokan le fognak hurrogni,de..............
Nekem sem volt a régi szétszedős, de szétszedtem. Nem valami ördöngösség. Az összerakés sem bonyolult. Nekem simán ment! Csak úgy kell visszarakni ahogy volt, és persze, újraragaszt!
Csak az arcpárna kivehető belőle, de én az egész belső részt ki szeretném tisztítani! Már megijedtem, h azt mondod, h az egész buksit tegyem be a gépbe! Az kicsit drága múlcccccság lenne!
a barátnőmnek most keresünk kabátot. Túl sokat nem utazik, de ez nem egészen mérvadó.
1)Bőr vs. Cordura?
(((Rush-M vs. Spool-Vulcan))))
2)próbáltunk egy pár helyen kordura (annak mondott) kabátot, az egyik helyen azt mondták,
hogy bélés nélkül érdemes próbálni, hogy akkor passzoljon, mert úgyis bélés nélkül használjul legtöbbet
a másik helyen:
béléssel kell próbálni, úgy kell, hogy passzoljon.
Én mondjuk az előbbi mellett lennék, mert én most bélés nélkül is majd"belerohadok a kabátba ha ebben a nagy melegben nem tudok normális tempóban menni.
A fent amlített spool kabátból csak 38-ast találtunk, de az bélés nélkül nagy.
Egyébként egy 650-es BMW-m van most
Köszönöm a segítségeteket: heinrich