Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mindig csak olcso szarokat vesz,lényeg hogy keressen rajtuk..
akkor nem egyszerűbb a ellenállás?
ez nem feszültségszabályozó, hanem sokkal inkább teljesítményelosztó.
A simsonban egyes modelleken az első lámpa telibe kapja a generátort, és csak a hátsót védi a tekercs.(persze, annak a feszültségét szabályozza:) de az elsőét azt nem.

Az egésznek az volna az értelme, hogy az egyik izzó n vogye magával a másikat is
jóvanna csak tudni akartam nna!
Nem Kreidler Florett
mesélj pár sort róla! hogy mi az ami nem üzembiztos?
Gyenge. Nem üzembiztos ennyi. Volt már ilyenem 2 is.
Ezek a tuti gépek biztos nem 2 forintos alkotások.
Amint látod elég szépek.
tudom. tuningold meg. vagy tegyél nagyobb watt számú izzót. hátha nem ég ki.
próbáld ki.
De gyárilag nem volt fesszabályzó!
kinek mi a véleménye ezekről? A yamakka erdé ötvenesről az a motorra gondolok amelyik nem központi telós hanem hagyományos telókára gondolok. Mert párhónapja találtam egyet de elkapkodtak előlem. Bár csak tudni akartam hogy milyenek ezek...
nmásszóval feszabályzó kell :) bontottan olcsón lehet hozzájutni. ugye?
Annyira van benne valami, hogy így van:)

ennek a rendszernek az a hátránya (a tejesítményelosztossal szemben) hogy ha a hátsó fprdualton kiég, akkor kipattan az első is.
Ezért van a simsonban iylen elosztóbasz.

Amúyg iylet kreálhatsz te is magadnak.

Köll egy adaptertrafó vasmag (vagy hasonló méret) erre rátekersz pár 10 menet 2mm-es lakkozott rézdrótot(zománchuzal)
Azért kell legalább kettes, hogy ne vegyn fel jelentős teljesítmynt.

Szóval, ezt a baszt sorbakötöd a htsó izzóval, és kész is.
Ez így egy frakifüggő ellenállást alkot, ráadásul a generátor szinte nem is "látja" a hátsó izzót, csak a trafóvasas induktivitást.

Ez egyrészt megvédi a hétsóizzót, másrészt a generátort sem engedi megszaladni.
Ez szép?
Nézd meg pl. az első sárvédő átalakítást...
tyűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű ! nme csak a slik gépe szép hanem ez is :D http://www.hasznaltauto.hu/motor/puch/puch_cobra-4662346
elsősegélycsomag! puch cobra cuccok http://www.hasznaltauto.hu/motor/puch/puch_cobra-4658781
ha elöl rohadtul világított akkor aza hiba van megvan! mert nagyobb watt számú izzót kell tenni bele mondjuk 15-20 és akkor elöl is kb annyit és akkor pont jó lesz
Csináltam kétgyertyás izs-t,nyomatékosabb és jobban is megy a szimpla gyertyásnál,de ez csak a régi félkör égésterűre igaz,a modernebb középgyertyás mellé hiába teszel,és az egy gyertyával is jobban megy,mint a másik kettővel.
Mondjuk ebben van valami!
Hátul rohadt erősen világított.
Jó, akkor sincs veszeve minden.

Ha egyetlen tekercsről megy,akkor az első s a hátsó izző össz teljesítménye adja a generátor össz terhelését.

Vagyis, a két izzót úgy kell összejátszani egymáshoz képest, hogy mindkettő a lehető legjobban világítson.
MAgyarul, ha hátra túl nagy izzót teszel elöl is jelentősen csökken fog a fényerő.
(érted, összesen van mondjuk 30 wattod, és azt kell elosztani elöl-hátul.)
NIncs semmi!