jók a linkek infója de nagyon köszönöm.
Amúgy sikerült gyártanom egy sűbertűt:) holnap képeket rakok fel. :)
bár első két próba kúpolás csináétam és akkor harmadjára élesbe csináltam és nem volt hiba. :) De viszont majd ha kész lesz a karbi akkor élesbe kipróbálom :)
most készül hozzá a sűber is :) az is tökjó lett nem lötyög a sűberhenger a karbiban. csak most kell csinálnom lyukakat a bowdennek meg a tűnek...
Célszerű minden használat után letakarítani a gépet, de ez úgyis alap dolog. Régen minden műszak után le is szoktuk olajozni a gépeket.
Szerintem subertűt nem fogsz tudni esztergálni mert el fog törni. Ha a gyári méreteket megszerzed, műanyagból megpróbálok csináltatni a bátyámmal. Olyan gépekkel dolgozik, amivel a katéterek végére esztergálják a műanyag csúcsokat, hőkezelik is a kész dolgokat asszem. Azt, hogy a benzin mennyire enné meg, nem tudom. Egy próbát megér. Kipróbálom az enyémen.
:D én nem mondtam hogy működésközben kell törölgetni. ez olyan mint hogy a faccomat máűködésközbe lógassam a húsdarálóba :D:D
de a fogaskerekekről hogy anélkül nem tudom legyártani ha nincs meg a méretek stb....
egyébként erre is gondoltam hogy nem fogja szeretni... de hogy ha bezsiroznám a szánokat akkor annyira nem fog kopni? és a csiszolás után zsírtalanítom akkor a zsírostúl lejön a por. és újra bezsírozom.
mert a zsír képes lenne felfogni a port...
vagy másik megoldás a köszörű alá vagy mellé kell tenni egy porszívót és akkor a port elszívja és így minimális lenne a porosodás...
őőő az elő tolás van odavissza. csak menetezés meg nincs sajna.
De a suzu-tól lehetne lekérni a mintát és akkor legyártatni :) esetleg cnc lézerrel kivágni eccerűbb lenne nem?
Egy cserekekék szélszlet az 30-50 rugó:)
(ehhez meg nem fogol kapódni)
De mondtam neked, hogy kifogaztatom olcsóbban, ha akarod, mert anélkül sem előtojás, sem menetizé.
hát azért annyira nem hiányos meg másik hogy azért ilyet vettem mert 45 ezer volt ennél olcsóbb nem volt és másik hogy 45-ért összes cuccokkel hol találok?
na. lényegében ami kell rá a cserekek, meg a forgócsúcs a morzekúphoz. ennyi a hiányosság, ja kicsinyesség a leírás ennyi a többi megvan! a kések vannak dögivel hozzá és van sok új is hozzá. és tervezek majd rá egyedi célszerszámokat is :)
bazz kiolvastad a gondolatomat. :D pont épp úgy csinálnám hogy először amennyi kell leforgácsolom. aztán dremelel vagy kis villanymoci aminek csináltam rá 3 mm befogó tokmánya van. és azt berakom a késsatuba. és akkor mehet a csiszolás. amúgy arra is lehet feltenni a filckorongot is ami polírozni is tudnék vele :)
Csak látszólag nagy biznyic sajna..
Nincs meg hozzá semmi, még az alapvető dolgok sem,így eléggé korlátozott a hazsnálhatósága, meg eléggé korrodált is a cucc.
Aziylenek kompletten 120 környékén mennek, Brumó meg kukázta valami zsibvásáron negyedennyiért, mert hiános, és ramaty.
köszönöm a készséges infót :) tudo hogy egyszerű a gépkezelése.
de az baj hogy én csak magában a gépet vettem késekkel meg a szánsatuval és semmi más extra nem volt. és ezért kéne majd pár cuccokat szereznem hozzá hogy profibban tudjak majd melózni :)
most meg kell szereznem hozzá villanymotort mert enneks sajnak bedöglött a tengely mert valszeg túlfeszes volt a ékszíj és emiatt a motornak a tengelye eltört menetközben...
én eredeti dobozba vettem volt hozzá de nemtudom hol is van a menettáblázat is eltünt költözésnél de van hozzá fénymásolt
az utolsó kérdés hülyeség miért adnák el belöle bármit is.
van olyan adapter befogok egyebek amit soha nem is használtam.
Esztergálok marok vele meg ha kell menetett vágok de azt ritkán,éd föleg tengelyre. a subertüre kiváncsi leszek,lessz 1 2 selejt
.Egyszerü gép mint a pofon és használható.
most fogok tuningolni egy két karbit :) a 14-es binget meg feleszergálom 17-es-18-asra. meg kap egy új sűbert. a másik 18-as slh karbi abba meg sárgaréztűszelepet eszergálok bele meg kap új sűbert. és akkor remélem már tökély lesz a a kávédarálómba :)))
Amúgy sikerült gyártanom egy sűbertűt:) holnap képeket rakok fel. :)
bár első két próba kúpolás csináétam és akkor harmadjára élesbe csináltam és nem volt hiba. :) De viszont majd ha kész lesz a karbi akkor élesbe kipróbálom :)
most készül hozzá a sűber is :) az is tökjó lett nem lötyög a sűberhenger a karbiban. csak most kell csinálnom lyukakat a bowdennek meg a tűnek...